Ταϊζουν ληγμένα τρόφιμα τους φαντάρους

 ΤΑΙΖΟΥΝ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Σε μια ακόμη επιστολή-καταγγελίας τους συνάδελφοι φαντάροι αποκαλύπτουν ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το ΓΕΣ προς τους υφιστάμενους αξιωματικούς και διοικητές, που συστηματικά αυθαιρετούν και προβαίνουν σε παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες.
Επίσης, ένα ακόμη ΚΕΝ αποδεικνύει την απάνθρωπη κατάσταση που βιώνουν οι στρατιώτες καθώς εξαιτίας των οικονομικών περικοπών στα λειτουργικά έξοδα ο Στρατός ταΐζει χαλασμένα τρόφιμα και καταστρατηγεί κάθε προϋπόθεση υγιεινής. Βεβαίως, λεφτά πάντα υπάρχουν για το ΝΑΤΟ και για εξοπλιστικά προγράμματα.

Για την κατάσταση αυτή η ευθύνη βαρύνει τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο και το σύνολο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ,αλλά και τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ζιαζιά, που ενώ είναι γνώστης των αυθαιρεσιών και των επικίνδυνων συνθηκών στις μονάδες, για φαντάρους και μόνιμο προσωπικό,κλείνει τα μάτια και αρνείται να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα και τους ενόχους.
Εμείς όχι μόνο καλούμε τους συνάδελφους στρατιώτες να βγουν παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους αλλά και να ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ στις εκλογές όλους τους υπευθύνους:
ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη

Επιστολή Καταγγελίας

Επιστολή αγανάκτησης και αναφοράς της κατάστασης στο Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι.
Με αυτό το email θέλουμε να ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο σε μια προσπάθεια να μάθει ο κόσμος την αυταρχική και απαράδεκτη συμπεριφορά των στελεχών αυτού στρατοπέδου. Παραθέτουμε λοιπόν παρακάτω σε ενότητες τα διάφορα συμβάντα από στρατιώτες της 2012 Β ΕΣΣΟ.
Στελέχη: Πως τολμάνε οι αξιωματικοί να παίρνουν το ρίσκο για την ζωή τόσων στρατιωτών
-Το να ζητάς να πας στον γιατρό γιατί έχεις πυρετό και να μη σε αφήνουν είναι τραγικό.
-Να είσαι ελεύθερος υπηρεσίας και να αυθαιρετεί ο αξιωματικός σου βάζοντας σε αγγαρείες και υπηρεσίες. Όταν ο γιατρός σε βγάζει εκτός υπηρεσίας σημαίνει ότι δε μπορείς να δουλέψεις, πως τολμάνε τα στελέχη να ρισκάρουν με την υγεία σου;
Καψώνια: Είμαστε όλοι γνώστες του δεδομένου ότι υπάρχει μια νοητή γραμμή μεταξύ της εκπαίδευσης και του καψωνιού. Το τι είναι καψώνι και τι είναι εκπαιδευση χαίρει ευρείας ερμηνείας. Τα παρακάτω όμως φτάνουν τα όρια της παράνοιας.
-Στρατιώτες με πυρετό και χτυπημένα πόδια αναγκάζονται να πηγαίνουν στο πεδίο βολής παρά την κατάσταση τους. Μετά να λιποθυμάς στο πεδίο βολής από τον πυρετό και την ζαλάδα. Να σου λένε ότι θα σου φέρουν αυτοκίνητο να σε πάρει στο στρατόπεδο, να περιμένεις να έρθει και μετά από μια ώρα να σου λένε δε θα έρθει, οπότε ξεκίνα με τα πόδια ζαλισμένος και με πυρετό να πας στο στρατόπεδο με όλη την εξάρτηση και το όπλο πάνω σου.
-Φαγητό στις 2 το μεσημέρι και γυμναστική στις 2.30 και να ξερνάνε οι στρατιώτες.
Εστιατόρια: Αλλοιωμένα τρόφιμα, τα ψυγεία να βρωμάνε από την αποσύνθεση των τροφίμων, τα κρέατα να πλένονται πάνω στην άσφαλτο. Και βέβαια τα στελέχη και η μόνιμη δύναμη δε τρώνε ποτέ στο εστιατόριο για ευνόητους λόγους.
Ιατρεία: Δεν υπήρχαν φάρμακα ούτε για πονοκέφαλο. Ότι και να πάθαινες, αν ήσουν πολύ τυχερός και σε αφήνανε να πας στον γιατρό δεν είχε κανένα φάρμακο να σου δώσει.
Στρατιώτες εκτός ΕΣΣΟ: Τραβήξανε τα πάθη του Χριστού. Τους όρκισαν αυθαίρετα μετά από 5 εβδομάδες παραμονής στο στρατόπεδο. Κάνανε 2 και 3 υπηρεσίες την ημέρα χωρίς ύπνο επί 12 μέρες όταν έφυγε με μετάθεση όλη η ΕΣΣΟ.
Επειδή δεν είναι του χαρακτήρα μας η ισοπέδωση, υπάρχουν και στελέχη στο στρατόπεδο με ήθος και σωστή συμπεριφορά που προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση όπως ο Τσιάκαλος και ο Σούμπασης.
Αυτά είναι μερικά από τα πολλά συμβάντα των τελευταίων 2 μηνών στο στρατόπεδο.
Κάτι πρέπει επιτέλους να γινει με αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη συμπεριφορά των στελεχών αυτού του στρατοπέδου.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *