«Για την πατρίδα ρε γαμώτο»

«Οι ήρωες του πολέμου που “θησαύρισαν” στην Κατοχή (…) ο πόλεμος φάνταζε ως μοναδική ευκαιρία να κινηθεί η οικονομία. Η κλωστοϋφαντουργία, τα βυρσοδεψεία, οι μεταλλουργικές, μηχανικές και χημικές βιομηχανίες, ανέπτυξαν δραστηριότητες καλύπτοντας γερμανικές παραγγελίες. Μακροπρόθεσμες συμφωνίες παράδοσης συνάφθηκαν μεταξύ της Krupp και 26 ελληνικών επιχειρήσεων»….

Αυτά μεταξύ άλλων σημειώνει το «Ποντίκι» για μια δράκα ελλήνων εθνικοφρόνων-στομαχοφρόνων κεφαλαιοκρατών που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στην κατοχή και θησαύρισαν.
Μετά την απελευθέρωση οι ίδιοι βρέθηκαν να αποτελούν την αστική τάξη της χώρα μας, να καθορίζουν την τύχη του τόπου υπακούοντας στις εντολές των ξένων προστατών τους.

Κάποιους μάλιστα απ’ αυτούς τους βιομήχανους της εποχής, που συνεργάστηκαν απόλυτα με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, σήμερα το ελληνικό κράτος τους τιμάει σαν «εθνικούς ευεργέτες» ενώ κάποιοι απόγονοι τους «τιμούν» και τώρα με την παρουσία τους το «εθνικό κοινοβούλιο» χωρίς ποτέ να έχουν αποκηρύξει την δραστηριότητα των προπατόρων τους.

Να γράψουμε σε επόμενη ανάρτησή μας συγκεκριμένα ονόματα ή θα μας αποδοθεί προσπάθεια «αναμοχλεύσεις πολιτικών παθών»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *