ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012

126 χρόνια  μετά από την ηρωική εξέγερση των εργατικών συνδικάτων στο Σικάγο, οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που κόστισαν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων γίνονται θυσία στο βωμό των κερδών των αγορών του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Εδώ και δύο χρόνια ο Ελληνικός λαός υφίσταται τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης, ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, και η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) που. κατεδαφίζει τα δημόσια αγαθά της παιδείας, της υγείας, της ασφάλειας και της εργασίας. Ακυρώνει το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια και καταστρέφει κάθε παραγωγικό και κοινωνικό ιστό.

Με την πολιτική των μνημονίων υλοποιούνται βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα  όπως:

ü Το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο-φτωχολόγιο που μειώνει δραματικά τους μισθούς μας και συνδέει την αξιολόγηση με την μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

ü Η εργασιακή «εφεδρεία» και οι απολύσεις, σε όλο τον δημόσιο τομέα.

ü Η πλήρης απορρύθμιση στην αγορά εργασίας, με σκοπό τη δήθεν μετατροπή της Ελλάδας σε εξαγωγική οικονομία με μισθούς των 300-400 ευρώ.

ü Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων.

ü Η μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

ü Η συνεχής επαχθής φορολόγηση των χαμηλών μια μεσαίων εισοδημάτων .

Τα δραματικά τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής δείχνουν ακόμα και τα επίσημα στοιχεία.

  • Η επίσημη ανεργία ξεπέρασε ήδη το 20% και στους νέους φτάνει στο 50%, με προοπτική να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2012.
  • Οι εργαζόμενοι περιορίζουν ακόμα και βασικές τους ανάγκες για να επιβιώσουν. Η φτώχεια και η εξαθλίωση κτυπά όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού.

Πρόκειται για ένα σχέδιο πλήρους εξόντωσης των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της οικονομίας, που δεν αφορά τη σωτηρία της χώρας και του λαού της αλλά τη διασφάλιση των δανειστών, του μεγάλου ληστρικού κεφαλαίου.

Σήμερα μαζί με όλους τους εργαζόμενους πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης νέο-φιλελεύθερης πολιτικής, των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των νόμων που τα συνοδεύουν.

Να αναδείξουμε το ρόλο του εκπαιδευτικού και της δημόσιας εκπαίδευσης για την πρόοδο και το μέλλον αυτής της χώρας.

Με συνείδηση της ευθύνης μας για το παρόν και το μέλλον

Με  συντονισμένη δράση στηριγμένη στην ενότητα, στην εκτίμηση των καταστάσεων, στους συλλογικούς μας θεσμούς

Με αλληλεγγύη και ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων, μπορούμε  να δώσουμε τέλος στο σημερινό εφιάλτη, να ζωντανέψουμε την ελπίδα και τα οράματα για το αύριο.

Θα είμαστε ξανά στους δρόμους με τα αιτήματα και συνθήματα των τελευταίων ΓΣ συνελεύσεων του κλάδου μας:

Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση. Υπάρχει άλλη πολιτική! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.

  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4024/11 (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ) ΠΟΥ ΚΑΡΑΤΟΜΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ».
  • Ρήξη με αυτές τις πολιτικές σε όλη την Ευρώπη.

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382

www.olme.gr

email: olme@otenet.gr

 

Όλοι στους δρόμους να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Όλοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *