Οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τις εκλογικές άδεις των φαντάρων

Αυτό που μας συνέβη σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί.

Στο τηλέφωνο που χτύπησε δεν ήταν κάποιος συνάδελφος στρατιώτης που υπηρετεί σε μονάδα της παραμεθορίου, ο οποίος πήρε να ρωτήσει τι προβλέπεται για τις εκλογικές άδειες. Σε κάθε εκλογική περίοδο, δίνονται άδειες για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, που παράλληλα αποτελούν μια ευκαιρία για μια μικρή απόδραση από τις μονάδες, ώστε οι στρατιώτες να βρεθούν, έστω και για λίγο, κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα και μακριά από την χακί καθημερινότητα.

Όμως ακόμη και αυτό το δικαίωμα η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ το αφαίρεσε από τους φαντάρους.

Ο άνθρωπος που κάλεσε στο τηλέφωνο της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων ήταν γονιός που η οικονομική του κατάσταση δεν επέτρεπε να καλύψει το οικονομικό κόστος της μετακίνησης του παιδιού του που υπηρετεί ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στον τόπο καταγωγής του. Μας κάλεσε επομένως για να ενημερωθεί το τι προβλέπεται!

Το συγκεκριμένο όμως αυτό γεγονός αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εξαθλίωσης και της απόγνωσης που έφεραν στον κόσμο της εργασίας τα Μνημόνια και η άγρια ταξική πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τραπεζιτών-τοκογλύφων-εφοπλιστών και πετούν στο περιθώριο εκατομμύρια εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους. Είναι μια ακόμη απόδειξη των τεράστιων βαρών που φόρτωσαν στην λαϊκή οικογένεια στο όνομα της εκπλήρωσης της υποχρεωτικής στράτευσης.

Είναι αναμφίβολα μια ταξική πολιτική που ιδιωτικοποιεί τα κέρδη και κοινωνικοποιεί τα ελλείμματα που δημιούργησε το μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης των κερδών τους, η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, οι εξοπλισμοί, το Χρηματιστήριο, τα Μεγάλα Έργα, το Βατοπαίδι κλπ. κλπ. κλπ.

Γιατί μπορεί το φτωχόπαιδο να μείνει να ψηφίσει στη μονάδα αφού οι γονείς δεν έχουν τα ευρώ για το εισιτήριο, αλλά το πλουσιόπαιδο θα μπει στο ακριβό αυτοκίνητο που του αγόρασε ο ματσό μπαμπάκας και θα κουνήσει το μαντήλι στους υπόλοιπους.

Γιατί την ίδια στιγμή που Σαμαράς και Βενιζέλος απαιτούν τον ψήφο μας για να σχηματίσουν ισχυρή συγκυβέρνηση για να συνεχίσουν το ολέθριο αντεργατικό και αντικοινωνικό τους έργο, παράλληλα οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαλλιοτραβιούνται ως οι χειρότερες Κατίνες για να ανοίξουν ακόμη περισσότερα στρατόπεδα στις εκλογικές τους περιφέρειες ώστε να εξυπηρετήσουν το άθλιο καθεστώς των πελατειακών σχέσεων και να εξασφαλίσουν στους επιχειρηματίες που τους χαρτζιλικώνουν ως πελάτες τους συναδέλφους φαντάρους.

Και ζητούν θυσίες από εμάς και τις οικογένειες, μας ποιοι;

Σαμαράς, Βενιζέλος, Καρατζαφέρης, Καραμανλής, Παπανδρέου κλπ που είτε εξαγόρασαν την στρατιωτική θητεία, είτε ήταν τα μεγαλύτερα βύσματα!!!

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν μαζικά στην αναφορά και να απαιτήσουν από τους διοικητές να καλύψουν οι μονάδες το κόστος της μετακίνησης, όπως πρέπει το κράτος να αναλάβει το σύνολο της δωρεάν μετακίνησης των συναδέλφων φαντάρων σε όλη τη διάρκεια της θητείας.

Καλούμε το εργατικό κίνημα και τις συλλογικότητες της Αριστεράς να καταδικάσουν αυτή την επίθεση στα δικαιώματα των φαντάρων και να απαιτήσουν την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους.

Μαυρίστε τους.

Κανένας φαντάρος ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ούτε μια ψήφος στον ακροδεξιό λαϊκισμό του Καμμένου

και στις ναζιστικές δολοφονικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής

Η Οργή μας Δύναμη Ανατροπής της Αντεργατικής Πολιτικής, Κρατικού Αυταρχισμού, Πολεμοκαπηλείας.

Τι προβλέπεται για τις εκλογικές άδειες:

Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή στον τόπο διαμονής στους ανωτέρω θα χορηγηθεί άδεια ως εξής:

– Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

– Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.

– Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση , ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση , ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Όπως σημειώνεται, οι υπάλληλοι, άρα και οι ένστολοι που θα κάνουν χρήση της εκλογικής άδειας υποχρεούνται όπως προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία βεβαίωση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής ή άλλου αρμοδίου οργάνου, από την οποία θα προκύπτει ρητώς η συμμετοχή τους στις εκλογές.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *