ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ;

Μετανάστες, μεταναστευτική πολιτική, ξενοφοβία, χρυσή αυγή, “κέντρα φιλοξενίας” (που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά στρατόπεδα συγκέντρωσης), είναι λίγες από τις λέξεις που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά και σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους κατέχοντες του όπλου της προπαγάνδας των ειδήσεων. Κι ενώ είμαστε καθηλωμένοι στα παράθυρα των πρετεντέρηδων, τρώμε ό,τι παραμύθι μας ταίσουν αφαιρώντας απ’ τη μνήμη μας ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις, βυθίζοντας μας στο σκοτάδι της σημερινής πραγματικότητας. Ποιος επωφελείται όμως από το παιχνίδι αυτής της παραπληροφόρησης;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Μετανάστευση ορίζεται ως η μετάβαση και η εγκατάσταση που κάνει ένα άτομο ή μια ομάδα από ένα τόπο oc ένα άλλο με σκοπό την βελτίωση των βιοτικών του συνθηκών. Πρόσφυγας είναι αυτός που εγκαταλείπει από ανάγκη για λόγους ασφάλειας τη χώρα του και καταφεύγει σε άλλη για προσωρινή ή μόνιμη εγκατάσταση. Με τον ένα ή τον άλλο χαρακτηρισμό, κάποιος άνθρωπος βρίσκεται «ξένος» σε ένα ξένο τόπο ώστε να κρατήσει ζωντανό το παρόν του οδεύοντας προς το μέλλον.

Οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα .αντιθέτως έχουν προβλήματα. Από τη στιγμή που ένα διαφορετικό άτομο βρεθεί σε μια συντεταγμένη και οργανωμένη κοινωνία, δημιουργούνται απευθείας μηχανισμοί άμυνας στην εξουσία με σκοπό την απομόνωση και εξόντωση του ατόμου, είτε με τις δυνάμεις καταστολής, είτε δημιουργώντας την εντύπωση στην κοινώνια οτι αυτοί ευθύνονται για όλα.

Ο «εισβολέας» λοιπόν ξεκινώντας από μια μειονεκτική θέση θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας χωρίς να προσβάλει τις αξίες και τους κανόνες της, για να μπορέσει αργότερα να απορροφηθεί από αυτή. Ακούγεται εύκολο όταν πρόκειται για προγραμματιζόμενο υλικό της Microsoft. Αν όμως πρόκειται για άνθρωπο που έχει διαφορετική κουλτούρα από το σύνολο τότε η ενταξή του στην κοινωνία είναι πολύ δύσκολη. Δεν πατάς απλά κάποιο κουμπί και κατευθείαν γίνεται η ένταξη του ανθρώπου αυτού στο σύνολο με τα χαρακτηριστικά που θέλουν να του προσάψουν. Ακόμη και οι πρόσφυγες από Πόντο και Μ.Ασία, οι αρβανίτες και οι βλάχοι όταν βρέθηκαν στον ελλαδικό χώρο, αντιμετώπισαν και αυτοί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Οι έλληνες μετανάστες φεύγοντας για Γερμανία, Αμερική, και Αυστραλία δεν βρήκαν κόκκινο χαλί στρωμένο να τους περιμένει να βαδίσουν πάνω εκεί.Ο εξευτελισμός , η εκμετάλλευση και η ψυχοσωματική βία ήταν τα χαρακτηριστικά του κύματος μετανάστευσης της μεταπολεμικής περιόδου. Στην περίπτωση ειδικά της Αμερικής και τις Αυστραλίας οι κάτοικοι εκει ήταν μετανάστες ή παιδιά μεταναστών.

Κι ενώ σαν λαός οι έλληνες πέρασαν δύσκολα στην ξενιτιά, με το που εμφανίζεται το πρώτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης στη χώρα στις αρχές του 1990 από τη γειτονική αλβανία αρχικά και από τα πρώην ομοσπονδιακά κράτη της γιουγκοσλαβίας και σοβιετικής ένωσης στην συνέχεια, ανέοτησαν τον ρατσιστή που τόσα χρόνια είχε θαφτεί μέσα τους. Ξαφνικά οι μετανάστες έφταιγαν για όλα τα δεινά που περνούσε αυτός ο τόπος και για όλα τα προβλήματα που δημιουργούσαν τα αφεντικά του κράτους. Ανεργία, αρρώστιες, εγκληματικότητα, αναλφαβητισμός, πορνεία, πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμοί, όλα τα προκαλούσαν οι μετανάστες και κυρίως οι αλβανοί. Ειδικά με το δεύτερο μεγάλο κύμα μεταναστών από την ασία και την αφρική από ανθρώπους αλλόθρησκους και σκουρόδερμους έφτασε ο ρατσισμός στο αποκορύφωμα του.

Στις νάρκες του Έβρου στον πάτο του αιγαίου βρίσκεται η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου. Από το 1991 η Συμφωνία Σένγκεν τέθηκε σε εφαρμογή και η ευρωπαϊκή ένωση απέκτησε ενιαία σύνορα.

Υπογράφηκαν συμβάσεις με κύριο ρόλο της ελλάδας να έχει την «υποδοχή» των μεταναστών που έρχονται από τα κράτη της ασίας, με το αζημίωτο φυσικά. Κάθε μετανάστης που εισέρχονταν στα ελληνικά σύνορα και είτε έκανε αίτηση για πολιτικό άσυλο είτε δηλώνονταν σαν προσωρινός κάτοικος της χώρας, αυτόματα πιστώνονταν ο λογαριασμός του ελληνικού κράτους από την Ε.Ε. με μερικές χιλιάδες ευρώ. Εύκολο χρήμα για τα αφεντικά του κράτους και εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των πολιτών γι’ αυτά τα κονδύλια, συνέχισαν να κάνουν τα στραβά μάτια σε όσους έβλεπαν τη χώρα σαν γη της επαγγελίας. Μέχρι που ξαφνικά σταμάτησε η χρηματοδότηση απο το συμβούλιο των βρυξελλών διότι τα αφεντικά της Ε.Ε. θέλησαν να σταματήσουν να πληρώνουν χωρίς κάποιο όφελος γι’ αυτούς και εφόσον οι ντόπιοι μισθωτοί σκλάβοι είναι το ίδιο φθηνοί. Το 2004 δημιουργήθηκε η FRONTEX (ευρωπαϊκή δύναμη φύλαξη των συνόρων) με σκοπό τον περιορισμό της μετανάστευσης. Ένας οργανισμός ελεγχόμενος από τα μεγάλα αφεντικά ώστε να βάλουν και αυτοί χέρι στην επιχείρηση που λέγεται “μεταναστευτικό”.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός καινούργιου παιχνιδιού με το όνομα “κέντρα φιλοξενίας” μεταναστών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπως στη ναζιστική γερμανία για να υποβαθμιστεί η κοινωνική κρίση που υπήρχε έριξαν το φταίξιμο στους εβραίους, στους κουμουνιστές και σε όποιον αντιδρούσε στο μεγάλο όραμα του χίτλερ δημιουργώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης αυτών. Έτσι και σήμερα στη νεοναζιστική ελλάδα κάποιοι πρέπει να πληρώσουν για τον καπιταλισμό που έκανε τον φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο. Εξιλαστήριο θύμα ο μετανάστης. Διότι ο μετανάστης ευθύνεται για την ανεργία κι όχι ο επιχειρηματίας που μειώνει το προσωπικό για να αυξήσει το κέρδος του. Ο μετανάστης ευθύνεται για τις καινούργιες αρρώστιες κι όχι οι φαρμακοβιομήχανοι που μέσω των σκευασμάτων μολύνουν τους ανθρώπους με ιούς πουλώντας τους το αντίδοτο μετά. Οι μετανάστες ευθύνονται για την εγκληματικότητα κι όχι οι γκετοποιήσεις της αστυνομίας για υπο?. )μίσεις περιοχών ώστε να ρίξουν τις τιμές των ακινήτων με αγοραστές γνωστούς επιχειρηματίες. Οι μετανάστες ευθύνονται που τόσα χρόνια μας κυβερνούν λαμόγια κι όχι η οικογένεια μου που τους ψηφίζει.

Ποτέ ξανά φασισμός – ποτέ ξανά ναζισμός. Και μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι εξόντωσης των μεταναστών βγαίνει κι από το λαγούμι της η χρυσή αυγή, μια νεοναζιστική οργάνωση – συμμορία με πολλές δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, μαθητών, αριστερών, διανοούμενων κ.α στο βιογραφικό της, ώστε να σώσει αυτόν τον τόπο. Με στρατιωτικό τρόπο δράσης, με χιτλερικούς χαιρετισμούς και με σύμμαχο την αστυνομία και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ετοιμάζει ένα καινούργιο ολοκαύτωμα σε ένα καινούργιο Δίστομο με ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και αντιφρονούντες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΥΚΛΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΣ.

www. terraI bera. net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *