Μην μας το χαλάς Περικλή

Αυτό το βιβλίο περιέχει μια από τις μεγαλύτερες σε ένταση και λιτότητα αφηγήσεις ενός ανθρώπου που πέρασε από βασανιστήρια. Κάτι ανάλογο έχει να γραφεί εδώ και πολύ καιρό.

Guardian

Οι Ανθρωποφύλακες είναι κάτι παραπάνω από ντοκουμέντο. Ο συγγραφέας τους, διαθέτοντας γνήσιο συγγραφικό ταλέντο, πείθει πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί για τη μη μεταβιβάσιμη εμπειρία του υπέρτατου πόνου.

New Statsman

Ο Περικλής Κοροβέσης είναι ένας πολύ ωραίος τύπος που κατά λάθος βρέθηκε βουλευτής του Συνασπισμού.
Για όσους τον γνωρίζουν ξέρουν ότι είναι ένας άνθρωπος με πάθη, αγαπάει το ποτό και τις γυναίκες και παράλληλα είναι ένας λαϊκός διανοούμενος.

Το βιβλίο του, Ανθρωποφύλακες, συναγωνίζεται σε εκφραστικότητα και δύναμη γραφής το «Χαμογέλα, ρε, τι σου ζητάνε» του Μίσσιου.

Ο Π. Κ. βασανίστηκε απάνθρωπα απ’ τα καθάρματα του ΕΑΤ-ΕΣΑ στην διάρκεια της 7χρονης δικτατορίας.

Ηρθε στην επικαιρότητα με μια δήλωση που έκανε σε ραδιόφωνο του Πειραιά στην οποία ισχυρίστηκε ότι «Η κυβέρνηση Τζανετάκη – ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».

Γίνετε που γίνετε ένα μπάχαλο στα εσωτερικά του Συνασπισμού ήρθαν κι αυτές οι δηλώσεις και ήρθε ένα βήμα πιο μπροστά να ρίξει ρολά αυτό το πολιτικό μαγαζί.

Αναμενόμενη και η αντίδραση του ΚΚΕ που κατηγορεί τον Κοροβέση ότι έκανε μια… φάρσα, «χρήσιμη όμως στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά στην υπόθεση Siemens».

Λοιπόν. Κάτσε να στείλουμε ένα προσωπικό μήνυμα στον Περικλή:
«Ρε φιλάρα, τι θα θες και μπερδεύεσαι με πράγματα που δεν τα ξέρεις καλά; Για να σε κράξει ο Περισσός και o Κύρκος; Και στην τελική αφού πας να κάνεις παρέμβαση για ένα τέτοιο θέμα γιατί δεν ρωτάς κάποιους απ την παρέα σου που αυτό τον καιρό που αναφέρεσαι ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη του ενιαίου Συνασπισμού και αυτά τα γεγονότα τα ξέρουν από πρώτο χέρι;».

Λοιπόν ποια είναι τα γεγονότα.
Η Siemens και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Κόκκαλη την εποχή της κυβέρνησης Τζανετάκη συνεργαζόταν πολύ καλά. Αν και το ΚΚΕ δεν θέλησε να πάρει υπουργεία στην κυβέρνηση Τζανετάκη –τα άφησε σε στελέχη του Συν- ανέλαβε την ευθύνη για την διοίκηση του ΟΤΕ με το δίδυμο Μήνη-Κιουλάφα.

Τότε έδωσαν και τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ στον Κόκκαλη που ουσιαστικά ξεκίνησε την μονοκρατορία της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Αγγουράκης φερόταν ότι είναι σύνδεσμος ΚΚΕ- Κόκκαλη.

Εχουν ακουστεί πολλά για τα νταλαβέρια ΚΚΕ- Κόκκαλη αλλά τίποτα δεν έχει αποδειχθεί.

Όντος κάπου μπορεί να έχει δίκιο ο Περικλής σ’ αυτά που είπε.

Αλλά ρε συ φιλάρα πώς λες δημόσια πράγματα που ούτε τα ξέρεις καλά ούτε μπορείς να τα αποδείξεις;

Και με την ευκαιρία: Δεν είναι εντυπωσιακό ότι η Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη έχει μείνει απ’ τους πάντες εντελώς στο απυροβόλητο;
Κι όμως συνεργαζόταν απόλυτα αρμονικά με την «Ζημενς» σε όσα κρατικά έργα φέρετε ότι αναλάμβανε η πολυεθνική εταιρία με την βοήθεια των μαύρων ταμείων της.
Ο λόγος προφανείς.

Υ.Γ Και για να μην δημιουργήσουμε παρερμηνείες.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Περικλή Κοροβέση οι τοποθετήσεις του είναι βασισμένες σε δημοσιεύματα του αστικού τύπου. Της «Ελευθεροτυπίας» συγκεκριμένα:
«Οπως έχει γράψει ο Νέτας και ο Μπέης, είναι πάρα πολύ έγκυρος δημοσιογράφος, η κυβέρνηση Τζανετάκη – ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε», έχει δηλώσει στον ρ/σ ο Κοροβέσης.

Ε. δεν κάνεις πολεμική στην κοινοβουλευτική αριστερά, στην οποία ανήκεις και συ ρε Περικλή, με τέτοια «επιχειρήματα».

Ελεος που θα ‘λεγαν και οι χριστιανοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *