Πορεία αλληλεγγύης στη Παγανή

Αυτή τη στιγμή στο κέντρο κράτησης της Παγανής στη Λέσβο κρατούνται περίπου 1000 άτομα σε άθλιες συνθήκες. Από τις 18 Αυγούστου οι 160 ανήλικοι κρατούμενοι στο Κέντρο Κράτησης στην Παγανή πραγματοποιούν απεργία πείνας ζητώντας το αυτονόητο: ελευθερία. Χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που τους έχει μείνει, το ίδιο τους το σώμα, αρνούνται να πάρουν συσσίτιο ζητώντας να ελευθερωθούν, διεκδικώντας τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Σήμερα Πέμπτη, στις 10 το πρωί, έγινε μια συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κέντρο κράτησης της Παγανής ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και το κλείσιμο των στρατοπέδων κράτησης μεταναστών. Οι κρατούμενοι ήταν στα κάγκελα όλη την ώρα, φώναζαν συνθήματα μαζί με όσους και όσες ήταν έξω και έγραφαν σε πανιά και χαρτιά: «δεν θέλουμε φαγητό, θέλουμε ελευθερία». Ένα παιδί 13 χρονών ήταν πολύ άρρωστο και επί μια εβδομάδα αρνούνταν να το πάνε στο νοσοκομείο αλλά, όσο ήμασταν εκεί ήρθε ασθενοφόρο και το πήρε. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Οι κρατούμενοι μας έδωσαν ένα κείμενο το οποίο διαβάστηκε έξω και έλεγε τα εξής:

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που ενδιαφέρεστε για τους πρόσφυγες.

Ζούμε σε πολύ άσχημες συνθήκες στη χειρότερη φυλακή, για περισσότερους από 3 μήνες σε πολύ κακές συνθήκες, χωρίς καμία συμπαράσταση εκτός από εσάς που είστε τώρα εδώ έξω.

Η αστυνομία αρνείται να εξηγήσει τις πολύ κακές συνθήκες τις οποίες βιώνουμε σε αυτή τη φυλακή. Είμαστε πάνω από 1000 άτομα, γυναίκες, άντρες και με πολλά παιδιά, περίπου 150.

Έτσι, σαν συμπέρασμα, σας ζητάμε να κάνετε ότι μπορείτε γιατί περιμένουμε πολλά από εσάς. Χρειαζόμαστε την ελευθερία μας και τα δικαιώματά μας.

Χαιρετισμούς, οι κρατούμενοι»

Πηγή Indymedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *