Tα γεγονότα τους πήραν παραμάζωμα


Αρχικά όλοι είχαν συντονιστεί στο ποίημα να αποκλείσουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε πολιτικά κόμματα και στελέχη τους για τις μίζες που έδωσε η «Ζήμενες». Θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις που έκαναν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, αλλά και ο εκπρόσωπος της Siemens Α.Ε. και της Debevoise – Plimton Α. Λυκουρέζος.

Τώρα που τα γεγονότα τους πήραν παραμάζωμα άλλαξαν την κασέτα.
Την γραμμή την έδωσαν Παπαχελάς και Πρετεντέρης.
Με δυο λόγια είναι η εξείς: Εντάξει, να καούν δυο τρία πολιτικά πρόσωπα αλλά πάση θυσία οι θεσμοί του συστήματος και ειδικά τα πολιτικά κόμματα να μείνουν στο απυρόβλητο. Αυτός είναι και ο μεγάλος τους φόβος,

Δέστε πόσο διπλωματικά τον εκδήλωσε σήμερα ο Πρετεντέρης στο δελτίο ειδήσεων του Mega: «Οι πληροφορίες που διοχετεύονται πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα στο σύνολό του … Ακόμα και αν σε μια παράταξη εντοπιστούν δυο-τρία-τέσσερα άτομα τα οποία έκαναν τις λοβιτούρες τους οι παρατάξεις είναι μεγάλοι οργανισμοί, εκφράζουν εκκατομμύρια ψηφοφόρους, έχουνε αρχηγούς, κοινοβουλευτικές ομάδες έχουνε παράδοση και ιστορία. Εχουνε έργο να επιδείξουν όλες οι παρατάξεις. Καμιά παράταξη ποτέ δεν αμαυρώθηκε από 2-3 άτομα που κάνανε το ένα ή το άλλο πράγμα ….. είναι μια ιστορία που πλήττει όλη την δημόσια ζωή μας.»

Τι να πρωτοσχολιάσουμε από τις παπαριές που είπε ο μπαγλαμάς. Ότι κάνει ότι δεν άκουσε ότι ο Τσουκάτος δεν δέχεται να πάει σαν πρόβατο σε σφαγή και δήλωσε ότι τα λεφτά της μίζας κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ; Ασχετα δηλαδή αν και ο ίδιος έκανε την αρπαχτή του (ο ίδιος το διαψεύδει. Τι άλλο θα έκανε;) το μεγάλο μέρος της μίζας κατέληξε όχι σε πρόσωπο αλλά σε κόμμα.

Και αν τα πράγματα στριμώξουν για Νεοδημοκρατικά στελέχη το ίδιο θα πουν. Μην μας κουφάνουν κι όλας που θέλουν να πιστέψουμε ότι τα 100 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε σε μίζες η «Ζήμενς» κατέληξαν στις τσέπες πέντε έξη πολιτικών στελεχών.
Στα ταμεία των αστικών κομμάτων εξουσίας πήγαν. Αυτός και είναι ο φόβος τους. Το να μην γίνει συνείδηση στον ελληνικό λαό δηλαδή ότι τα κόμματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά αμειβόμενοι υπάλληλοι των μεγαλοκαπιταλιστών για να γίνονται στο φίνα οι δουλειές τους.

Και δεν κινδυνεύει καμιά «δημόσια ζωή» Αυτά που κινδυνεύουν είναι τα κόμματα εξουσίας να γίνουν ρόμπα στα μάτια του ελληνικού λαού αν γίνει ξεκάθαρο και στον πιο άσχετο ότι οι διαχειριστές της αστικής δικτατορίας που έχουμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά μαριονέτες στα χέρια των πλουτοκρατών ντόπιων και ξένων.

2 απαντήσεις στο “Tα γεγονότα τους πήραν παραμάζωμα”

  1. Αρχικά η ιστορία με τις μίζες που έδινε η «Ζήμενς» (όπως δίνουν όλες οι πολυεθνικές εταιρίες) σε πολιτικά κόμματα και κυβερνητικά στελέχη ξεκινάει από πολύ παλιά. Απ το 1953 που ήρθε αυτή η εταιρία στην Ελλάδα και έκανε μπίζνες με το ελληνικό δημόσιο.

    Πάμε παρακάτω στον Κόκκαλη που αναφέρεις.

    Είναι γεγονός ότι ο Κόκκαλης είχε και έχει πολύ στενούς δεσμούς με το ΚΚΕ.

    Το ΚΚΕ είχε την ευθύνη για την διοίκηση του ΟΤΕ στην κυβέρνηση Τζανετάκη με το δίδυμο Μήνη-Κιουλάφα. Τότε έδωσαν και τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ στον Κόκκαλη που ουσιαστικά ξεκίνησε την μονοκρατορία της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Με την ευκαιρία να σου πω ότι ο πρώην βουλευτής τους ΚΚΕ Αγγουράκης δουλεύει στις επιχειρήσεις του Κόκκαλη και είναι ο σύνδεσμος πλουτοκράτη – κόμματος.

    Αλλά την ίδια αντιμετώπιση είχε ο Κόκκαλης και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε. Ο Τ. Μαντέλης, αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. εκχώρησε την κινητή τηλεφωνία σε δυο ξένους ομίλους, την Panafon (στην οποία συμμετείχε και ο Κόκκαλης), η οποία στη συνέχεια έγινε Vodafone, και την Telestet, η οποία στη συνέχεια έγινε ΤΙΜ.

    Από κει και πέρα όμως μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνουμε και εκτιμήσεις για τις μίζες που έπεσαν και σε άλλα κόμματα πλην του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Θα ήταν ανεύθυνο να ισχυριστούμε ότι στο κόλπο είναι και το ΚΚΕ ή ο ΣΥΝ αφού αυτό δεν μπορεί να το τεκμηριώσουμε.

  2. Εχε τον νου σου… η ιστορια ξεκιναει απο πολυ μακριά… απο την συγκυβερνηση ακομη… οταν ο κοκκαλης ηταν το… παιδι του λαού… κατά Φλωράκη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *