Παρέμβαση Α/ΓΕΕΘΑ ενισχύει τους φόβους αύξησης θητείας

Με τρείς παρεμβάσεις,  μέσω twitter, ο Α/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος, εκλεκτός της καταρρέουσας κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου-Π.Μπεγλίτη, που για να φτάσει στο ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα έπρεπε να πεταχτούν στην αποστρατεία δεκάδες ανώτεροι του αξιωματικοί στις σκανδαλώδεις πρόσφατες κρίσεις λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση και να δώσει διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης, ήρθε να ενισχύσει τον πολιτικό του προϊστάμενο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο καθώς οι εξαγγελίες για αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12 μήνες γνώρισαν ισχυρή κριτική.

O στρατηγός Μ.Κωσταράκος επιμένει ότι αύξηση της θητείας θα γίνει κα δεν συνδέεται με την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ΓΕΕΘΑ ουσιαστικά επιχειρεί να καλύψει τον Δ.Αβραμόπουλο και την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ γιατί όπως γράφαμε «τόσο καιρό μας λένε ότι θα κάνουν μελέτες και ότι θα μειώσουν τα στρατόπεδα, γιατί η ύπαρξη των εκατοντάδων άχρηστων μονάδων, σπαρμένες σε όλη την παραμεθόριο για να ικανοποιούν τις ανάγκες του άθλιου πελατειακού συστήματος των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τις απαιτήσεις ψηφοθηρίας, προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου. Τότε γιατί αντί να κλείσουν τα στρατόπεδα ανοίγουν και άλλα. Ο πρώην ΥΕΘΑ Βενιζέλος άνοιξε νέο ΚΕΝ Πυροβολικού, ο Μπεγλίτης ουσιαστικά διατήρησε το ΚΕΝ Κορίνθου, ο Αβραμόπουλος διατήρησε το ΚΕΝ Άρτας και άνοιξε το ΚΕΝ Καλαμάτας που είχε κλείσει, για να ικανοποιήσει τα ρουσφέτια της ΝΔ»!

Όμως τον Α/ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν και τα πρόσφατα άρθρα του καθεστωτικού τύπο.  Στο κείμενο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με τίτλο «Αύξηση θητείας κατά τρεις μήνες λόγω της κρίσης» διαβάζουμε ότι «Η συζήτηση για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας έχει ανοίξει από το περασμένο καλοκαίρι. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανέμενε τις προτάσεις του ΓΕΣ για τη νέα δομή και διοίκηση, από τις οποίες θα κρινόταν και η διάρκεια της θητείας. Η πολυεπίπεδη διοίκηση του Στρατού Ξηράς, οι διάσπαρτοι στρατιωτικοί σχηματισμοί ανά την ελληνική επικράτεια και τα δεκάδες εν λειτουργία, αλλά χωρίς ουσιαστικό σκοπό, στρατόπεδα αποτελούν επίσης βασικές αιτίες για τα χαμηλά ποσοστά επάνδρωσης των μονάδων. Για αυτό τον λόγο η τέως ηγεσία του ΓΕΕΘΑ είχε αναφέρει στην τότε πολιτική ηγεσία ότι το θέμα της διάρκειας της θητείας θα αποφασιστεί μετά τον εξορθολογισμό της δομής του Στρατού. Η νέα δομή και διοίκηση του ΓΕΣ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι αποφασίζεται εκ των προτέρων η αύξηση της θητείας».

Άρα, ο Α/ΓΕΕΘΑ βιάστηκε να υπερασπιστεί την  προειλημμένη απόφαση αύξηση της θητείας από την άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και να περιορίσει το πολιτικό κόστος για τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, κάνοντας μια πολιτική δήλωση που προαναγγέλλει την αύξηση της θητείας, χωρίς να είναι φυσικά αυτός ο ρόλος του.

Επίσης, ο Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να μας απαντήσει πως καθορίζεται η οροφή του στρατεύματος και πως ικανοποιούνται οι επιχειρησιακές ανάγκες. Τις επιχειρησιακές ανάγκες π.χ. εκτίναξε ο πρώην ΥΕΘΑ Σπ.Σπηλιωτόπουλος που άνοιξε παντού ΚΕΝ και διασκόρπισε ακόμη περισσότερο τις μονάδες, κατάσταση που βολεύει φυσικά τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς, που έχουν μεγαλύτερη αναλογία ακόμη και από τον στρατό των ΗΠΑ. Επίσης, ποια πρέπει να είναι η οροφή: για χρόνια ήταν 93.000 και ξαφνικά ο πρώην ΥΕΘΑ την πήγε στις 103.000. Τέλος, αφού νοιώθουν απειλή «γιατί διατηρούν χιλιάδες στρατού, τις καλύτερες φρεγάτες και υποβρύχια, μαζί με σημαντικές μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στο εξωτερικό, σε ιμπεριαλιστικές-επεμβατικές-κατακτητικές επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και δεσμεύουν το 40% του Στρατού Ξηράς στο ΝΑΤΟ. Πως είναι δυνατόν να παρουσιάζουν εχθρό την Τουρκία και ταυτόχρονα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και μαζί να καταπιέζουν τους λαούς στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη κλπ».

Το ξαναλέμε: Ουσιαστικά το μόνο που νοιάζει τους τέσσερις υπουργούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ΥΕΘΑ είναι να κόψουν μισθούς και λειτουργικά έξοδα, να κάνουν οικονομίες για να αγοράσουν όπλα και να καλύψουν την τεράστια οικονομική αιμορραγία της συμμετοχής του ελληνικού στρατού στο ΝΑΤΟ.

Ο νέος γύρος ταξικού πολέμου που κηρύττουν σε εργαζόμενους και νεολαία μετά τις εκλογές, πάει χέρι χέρι με τον ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη για το πώς θα μοιράσουν τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια, διεκδικώντας για Βαρδινογιάννη-Κοπελούζο-Λάτση-Μπόμπολα-Μυτιληναίουυ το μεγαλύτερο μερίδιο.

Δε θα γίνουμε όμως εμείς κρέας στα κανόνια τους. Μείωση τώρα της στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες.

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των στρατιωτών. Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή. Ελεύθερος Συνδικαλισμός.

Καλούμε όλη την νεολαία να αντισταθεί, να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να τους ΜΑΥΡΙΣΕΙ στις εκλογές.

Καλούμε όλους τους στρατευμένους να δώσουν μαζί μας τον συλλογικό αγώνα για την ανάπτυξη Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *