Η απαράδεκτη κατάσταση στην Αεροπορία Στρατού- Εξωτερικές φρουρές στα Μέγαρα

Πάνε μήνες τώρα που μια  «περίεργη» κατάσταση διαδραματίζεται στην Αεροπορία Στρατού, κανείς όμως δεν έπαιρνε το θάρρος να το καταγγείλει. ‘Ηρθε η ώρα όμως, μετά την συνεχιζόμενη αδιαφορία των υπεύθυνων στρατολόγων, να τεθεί το ζήτημα προς συζήτηση σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΣΗ.

Η Αεροπορία Στρατού είναι ένα σώμα με 3 στρατόπεδα στην Ελλάδα. Την ταξιαρχία στο Στεφανοβίκειο Βόλου και  άλλα δυο, στα Μέγαρα Αττικής και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. ΚΑΙ ΣΤΑ 3 αυτά στρατόπεδα, η τελευταία (!) ΕΣΣΟ που μπήκε , ήταν αυτή του Οκτωβρίου 2011 (2011 Δ1 ΕΣΣΟ). Από την ημερομηνία εκείνη μέχρι και σήμερα, κανείς μα κανείς στρατιώτης δεν έχει καταταγεί στο συγκεκριμένο σώμα στρατού σε κανένα απο τα 3 στρατόπεδα! Μήνες πριν , η δικαιολογία που ακουγόταν απο τα χείλη ανωτάτων στρατιωτικών ήταν πως υπάρχει υπερπλήροτητα , και θα έπρεπε να περιμένουμε να μειωθεί η δύναμη του στρατοπέδου, ούτως ώστε να έρθουν οι επόμενες ΕΣΣΟ. Οι παλαιότερες ΕΣΣΟ απολύθηκαν, οι επόμενες απολύονται (2011 Γ1 ) αλλά στρατιώτης ακόμα δεν έχει πατήσει το πόδι του σε κανένα τάγμα της Ταξιαρχίας ! Οι υπεύθυνοι στρατολόγοι, αγνόησαν επιδεικτικά το σώμα στις μεταθέσεις ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΣΣΟ. (2012 Α’ ΚΑΙ Β’). Συνέπεια των ανωτέρω είναι πλέον οι μονάδες να έχουν αδειάσει απο στρατιώτες, να στηρίζονται πλέον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους φαντάρους της 2011 Δ1 Εσσο, και για κάποιον αδιευκρίνιστο και ανεξήγητο λόγο,  στις τελευταίες μεταθέσεις , παρότι το πρόβλημα ήταν ήδη γνωστο, ΚΑΝΕΙΣ στρατιώτης δεν ήρθε στα τάγματα της ταξιαρχίας , ενώ και οι δικαιολογίες στέρεψαν! Το τελειωτικό χτύπημα έφτασε, όταν με βάση επίσημα έγγραφα απο το Γ.Ε.Σ. , ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΣΣΟ, (2012 Γ’) θα υπάρχει στρατιώτης Αεροπορίας Στρατού στα κέντρα. Το φαινόμενο εκτός από αδιαφορία, αντιμετωπίζεται και με ένα είδος μίσους απέναντι στους φαντάρους της Α.Σ. πίσω απο το οποίο ίσως κρύβονται μικροπολιτικά παιχνίδια!

Το φαινόμενο όμως έχει και συνέχεια. Στην Πάχη Μεγάρων, ενώ ΕΣΣΟ έχει να παρουσιαστεί από την μακρινή  Εσσο του Οκτωβρίου, το στρατόπεδο ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να στέλνει τους στρατιώτες του σε «εξωτερικές φρουρές» , σε άλλα στρατόπεδα εντός Αττικής! Τους «δανείζει» δηλαδή ουσιαστικά σε πολλά άλλα στρατόπεδα, για να κάνουν σκοπιές εκεί, την ώρα που η μονάδα τους αντιμετωπίζει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ προβλήματα επάνδρωσης. Αποτέλεσμα, οι φαντάροι Α.Σ. να βαράνε υπηρεσίες σε στρατόπεδα σε Γουδί, Μενίδι, Αγ. Ανάργυρους, Πειραιώς, Ρουφ, Πειραιά, Ελευσίνα ακόμα και Θήβα, για να βγαίνουν συχνότερα οι οργανικοί φαντάροι των συγκεκριμένων στρατοπέδων, ενω την ίδια ώρα οι υπηρεσίες στις δικές τους μονάδες,ίσα που βγαίνουν τα Σαββατοκύριακα. Οι αντιδράσεις των στρατιωτών βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους, υποσχέσεις ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ, από τα στελέχη, ότι νέοι στρατιώτες θα έρθουν, ότι θα κοπεί η εξωτερική φρουρά , αλλά η κατάσταση διαιωνίζεται και με την επικείμενη απόλυση της 2011 Γ1 ΚΑΙ Γ2 ΕΣΣΟ ,η έξοδος για τα παιδιά της τελευταίας υπάρχουσας ΕΣΣΟ, της 2011 Δ1, θα φαντάζει μακρινό όνειρο. Δυστυχώς μετά την αδιαφορία των υπευθύνων, ίσως η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ για μία αλλαγή ,είτε αυτή είναι μια νέα ΕΣΣΟ,είτε ο τερματισμός των εξωτερικών φρουρών, είναι η δημοσιοποίηση του προβλήματος μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ! . Ευχόμαστε ένα καλύτερο αύριο και μακάρι κάτι να αλλάξει αν το θέμα δημοσιοποιηθεί!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *