Να αποφυλακιστεί τώρα ο Θ. Ηλιόπουλος

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 10 Ιουλίου μετά την απόρριψη και της τελευταίας αίτησης αποφυλάκισής του. Συνελήφθη στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008. Είναι ο μοναδικός ακόμα προφυλακισμένος και του έχουν φορτώσει 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα με μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία τις πανομοιότυπες καταθέσεις 2 ματατζήδων. Την ίδια στιγμή η κυβερνητική δικαιοσύνη αγνοεί τις καταθέσεις 5 αυτοπτών μαρτύρων υπεράσπισής του.

Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ βεβαρημένη. Έχει χάσει σχεδόν το 20% του βάρους του και η ζωή του πλέον διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Μόλις την Παρασκευή 21 Αυγούστου και με συμπληρωμένες 43 ημέρες απεργίας πείνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου και εκεί οι ανθρωποφύλακές του προσπάθησαν να τον ξαναγυρίσουν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η συνεχιζόμενη φυλάκιση του, δεν αποτελεί παρά την προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της (ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΜΜΕ) να πάρουν ρεβάνς και να εκδικηθούν το Δεκέμβρη των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Επιδιώκουν την τρομοκράτηση της κοινωνίας με την προσπάθεια περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και τη λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτή η προσπάθεια άλλοτε βρίσκει την έκφρασή της σε δολοφονικές απόπειρες κατά των αγωνιστών του εργατικού κινήματος, όπως στην περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, άλλοτε στις γενικευμένες επιχειρήσεις «σκούπα» κατά των μεταναστών και στην καλλιέργεια κλίματος εθνικισμού-ρατσισμού και άλλοτε σε νομοσχέδια όπως με το ιδιώνυμο της κουκούλας.

Η υπεράσπιση των διωκόμενων αγωνιστών από τους κυβερνητικούς και κρατικούς μηχανισμούς καταστολής είναι βασική προϋπόθεση για τη νικηφόρα έκβαση των κοινωνικών αγώνων και μαχών που δίνουμε απέναντι στα σχέδια τους. Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα όμηρο στα χέρια τους.

Τα εργατικά σωματεία που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση για τη σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία του Θ. Ηλιόπουλου. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και προχωρούμε στη διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 19.00 στα Προπύλαια και κατάληξη στη Βουλή. Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρας 24 Αυγούστου, καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 09:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *