ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΟΡΙΔΗ για τα διόδια /Ο αγώνας συνεχίζεται

Άρθρο 143 /Nόμος 4070 / ΦΕΚ 82/12-4-2012

Με τις δύο συγκεκριμένες παραγράφους στο άρθρο 143 του Ν.4070 ο υπουργός Μ. Βορίδης επιδιώκει να τρομοκρατήσει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για τις κινητοποιήσεις του ενάντια στα διόδια με την πρώτη παράγραφο  και με τη δεύτερη επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους χρήστες του δημόσιου οδικού δίκτυου νομιμοποιώντας τους ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ που δημιούργησε ο νόμος του ομογάλακτου του ντροπολόγου υπουργού Δ. Ρέππα νομιμοποιώντας πέραν της αυτοπρόσωπης βεβαίωσης από τα όργανα της τροχαίας το αδίκημα της άρνησης καταβολής διοδίων και με «τεχνικά ή ηλεκτρονικά μέσα».

Η πρώτη παράγραφος: «12Α. Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σε αυτό σταθμών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και η παρεμπόδιση ή διακοπή (μερική ή ολική) της λειτουργίας των σταθμών διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτοί που παραβαίνουν με πρόθεση τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα.»

Επιδιώκει δηλαδή να φορτώσει το αδίκημα ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ στους αγωνιστές του κινήματος που ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ανοίγοντας τα διόδια για να περνούν ελεύθερα και απρόσκοπτα εμποδίων τα αυτοκίνητα. Το κίνημα αμέσως μετά τη δημοσίευση του Νόμου, έδωσε την απάντηση του: 

Καλούμε όλα τα κινήματα, τις συλλογικότητες και κάθε συμπολίτη να διευρύνουμε το μέτωπο του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ζωής μας και με την επιβολή διοδίων στο αναφαίρετο δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση στο δημόσιο οδικό δίκτυο που έχουν παραδώσει στους μεγαλοεργολάβους και τις εταιρίες οι δικομματικού συνέταιροι. Αυτή είναι η δική μας απάντηση.

Η δεύτερη παράγραφος: «Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 104 του παρόντος.»

Εδώ ο «εκπρόσωπος του λαού» προστάτης των εταιριών, υπουργός Μ. Βορίδης επιδιώκει να νομιμοποιήσει την (και παράνομη μέχρι σήμερα) ΜΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ της άρνησης καταβολής διοδίων από τα όργανα της τροχαίας.  Οι δεκάδες μηνύσεις που έχουν κατατεθεί κατά των αόρατων τροχονόμων, ιδιαίτερα στην Αττική οδό, μαζί με τη συνεχιζόμενη άρνηση των διερχόμενων στην καταβολή διοδίων ανησύχησαν τις εταιρίες και κινητοποίησαν το πολιτικό τους προσωπικό. Ποια είναι τα «τεχνικά και ηλεκτρονικά μέσα» που σημειώνει ο «νομοθέτης» χωρίς να συγκεκριμενοποιεί; Μέσα που διαθέτει η Τροχαία; Ή τα μέσα που διαθέτουν οι ιδιωτικές κοινοπραξίες και δεν έχουν νομιμοποίηση από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων; (όχι ότι δεν είναι πιθανόν να νομιμοποιήσουν και τις κάμερες των εταιριών στο μέλλον εάν το λαϊκό κίνημα υποχωρήσει και δεν διευρυνθεί). Είναι προφανές ότι η ασάφεια διατύπωσης επιδιώκει πρωτίστως την τρομοκράτηση του κόσμου, ειδικά την αντίσταση σε ατομική βάση που συνεχώς εξαπλώνεται και διευρύνεται. Ταυτόχρονα επιδιώκει να νομιμοποιήσει την σχεδιαζόμενη συνεργασία ιδιωτικών εταιριών και κράτους στην πολυεπίπεδη αφαίμαξη της κοινωνίας. Τα νομικά τμήματα των κινημάτων άρνησης καταβολής διοδίων ενδεχομένως (ενισχυτικά) θα προσβάλλουν το νόμο-έκτρωμα Βορίδη. Το μεγάλο μεσοδιάστημα όμως που θα μεσολαβήσει, εξυπηρετεί τα ταμεία των μεγαλοεργολάβων. Έτσι τουλάχιστον το έχουν σχεδιάσει.

Δεν θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε ότι ο νόμος καταργείται στο δρόμο. Καταργείται με τη συλλογική αντίσταση και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Αναφέρουμε το πρόσφατο ζήτημα του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ και τις αυταπάτες περί ΣΤΕ και νομικής αντιμετώπισης/προστασίας. Οι αγώνες και η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκαν από τα κάτω σε κάθε γειτονιά εμπόδισαν την επέλαση των βαρβάρων και τρόμαξαν τα λαμόγια των εταιριών που έχουν αναλάβει τις διακοπές. Μόνο η συνέχιση αυτής της αγωνιστικής παρακαταθήκης μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει τις επιθέσεις στα πολιτικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, την κατάκτηση και την επιβολή του συνόλου των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Τι κάνουμε όταν θέλουμε να συνεχίσουμε και την ατομική μας αντίσταση/στάση; ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΔΙΔΟΥΝ. Στην αντίθετη περίπτωση τους μηνύουμε για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ (αφού εάν δεν εκδοθεί το πιστωτικό δεν σηκώνουν την μπάρα). Περισσότερα εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *