Δεξιόστροφο το κυβερνητικό κουστούμι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλιο του Γρ. Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις δηλώσεις Τσίπρα στη ΝΕΤ

Ζητώντας κυβέρνηση χωρίς ανατροπή της δικτατορίας του χρέους και της ΕΕ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει έναν όλο και πιο δεξιόστροφο λόγο.
Ο Α. Τσίπρας έκανε δηλώσεις σήμερα (Πρωινή Ενημέρωση, ΝΕΤ), όπου επανέλαβε τα περί «κυβέρνησης της αριστεράς» με ψήφο άλλων, ζωγραφίζοντας τον Καμμένο. Ζήτησε ένα «υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον» για να προσελκύσει η χώρα ξένους επενδυτές, λες και η Siemens έδρασε σε άλλη χώρα. Ενσωμάτωσε στο λόγο του τη ρητορεία περί «υγειονομικής βόμβας» που συνιστούν οι μετανάστες, προτείνοντας βέβαια πιο «ανθρωπιστικές» λύσεις. Ανέφερε επί λέξει ότι «οι απελάσεις δεν πραγματοποιούνται γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο εφαρμογής τους».
Αν και ο Α. Τσίπρας αναγνωρίζει ότι ο καπιταλισμός έχει σημάδια κατάρρευσης, προτείνει σαν απάντηση τη σοσιαλδημοκρατική ουτοπία. Την αυταπάτη ότι οι οικονομικοί δολοφόνοι, οι τράπεζες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι θα μας δώσουν μερίδιο από τον πλούτο που συσσωρεύουν.
Σε αυτό το δρόμο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει τις ριζοσπαστικές φωνές στο εσωτερικό του, ενώ πολεμά την αντικαπιταλιστική Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη λογική της χαμένης ψήφου. Χαμένη όμως είναι μια ψήφος σε μια πολιτική που αναμασά τα περί υγιούς επιχειρηματικότητας και δεν τολμάει να μιλήσει για διαγραφή του χρέους και έξοδο από την ΕΕ.
Υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από Μνημόνια, χρέος και ΕΕ, για να περάσει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν. Στις 6 Μάη είναι η ώρα για ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6948823162, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com
2/5/2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *