Ολα για την πλουτοκρατία

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλάβει ότι όσο το κράτος τα ίδια τα δάση τα βλέπει σαν πηγή αποκόμισης κέρδους, όχι κέρδους κοινωνικού, αλλά κέρδους που μετριέται με ευρώ θα έχουμε τέτοιες καταστροφικές πυρκαγιές.

Αρκεί και μόνο αστικές φυλλάδες να διαβάζει δεν του μένει καμιά αμφιβολία.
Μόλις χτες το «Βήμα» έγραφε ότι:
“«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» για να περιέλθουν στα χέρια ιδιωτών δημόσια κτήματα και δασικές εκτάσεις ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων ανοίγει πρόσφατη ερμηνευτική εγκύκλιος
του υπουργείου Γεωργίας, η οποία ήδη εφαρμόζεται από τα κατά τόπους δασαρχεία, όπως καταγγέλλουν οικολογικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και στελέχη δασικών υπηρεσιών”.

Ενώ σήμερα η «Καθημερινή» δίνει κάποια στοιχεία που φανερώνουν ότι οι εμπρηστές και αν ακόμα συλληφθούν δεν έχουν να υποστούν καμιά ουσιαστική κύρωση. Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτό το δημοσίευμα:
“Από τον αριθμό των δασικών πυρκαγιών για τις οποίες διενεργήθηκε προανάκριση (το διάστημα 1998-2005) τελικά καταδικάστηκαν 1.339 άτομα για εμπρησμό από πρόθεση ή αμέλεια. Στο 99% των καταδικασθέντων επιβλήθηκε ποινή 1-5 έτη. Στα 2/3 των καταδικασθέντων ανεστάλη η εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής τους. Στο 1/3 επιβλήθηκαν ποινές που μετατράπηκαν σε χρηματικές. Μόνο ένα άτομο καταδικάστηκε για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος. Τέλος, ο ένας στους τρεις εμπρηστές σε δάσος είναι υπότροπος.

Και ο «Ριζοσπάστης» δίνει καταλυτική απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την δασοπροστασία:
“«Ο βασικός μηνιαίος μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου πυροσβέστη είναι 670 ευρώ (!), αν σ’ αυτό συνυπολογιστούν επιδόματα και ασφαλιστικές εισφορές δεν ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ το μήνα. Η αγορά του καλύτερου, του πιο σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος κοστίζει 250.000 ευρώ.
Γιατί παραθέτουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία; Επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας πιστά την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, «αποψιλώνει» κάθε χρόνο το πυροσβεστικό σώμα, από προσωπικό και μέσα στο όνομα των περικοπών για την κάλυψη των «δημοσίων ελλειμάτων». Κι όμως αυτοί που με πρόσχημα τα «δημόσια χρέη» δεν κάνουν προσλήψεις πυροσβεστών και δεν αγοράζουν πυροσβεστικά οχήματα, δαπανούν κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό 300.000.000 ευρώ για διατηρούν εκστρατευτικά ελληνικά στρατιωτικά σώματα όπου Γης, συμμετέχοντας στις ιμπεριαλιστές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Χρήματα που αντιστοιχούν στην αγορά 1.200 πυροσβεστικών οχημάτων το χρόνο (!!!).
Χρήματα που ισοδυναμούν με τις πάγιες ετήσιες αποδοχές περίπου 22.000 πυροσβεστών πλήρους απασχόλησης (!!!).

Βέβαια, τα δάση και το οξυγόνο των λαϊκών στρωμάτων, για τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνουν καν στην ίδια ζυγαριά με τις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Τα συμφέροντα της αστικής τάξης που υπηρετούν περνούν μέσα από τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οσο για τις καμένες δασικές εκτάσεις, γι’ αυτές έχουν φροντίσει, με τους αντιδασικούς νόμους που έχουν ψηφίσει, να τις μετατρέψουν σε εμπόρευμα που φέρνει νέα κέρδη στην πλουτοκρατία. Ολα τα χέρια δηλαδή πλένουν το ίδιο (βρώμικο) πρόσωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *