Το ανέκδοτο της μέρας

Πέρα απ’ την παπαριές που είπε ο Αντώναρος για τον «άριστο κυβερνητικό συντονισμό» και τα σχετικά είπε και το ανέκδοτο της μέρας:
«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος».

Και για να μην αναφέρουμε τι έχει γίνει στο παρελθόν απλώς παραθέτουμε μια δήλωση του Νίκου Μπόκαρη προέδρου της Ενωσης Δασολόγων:
«Με τα παραθυράκια του νόμου χτίζονται τα καμένα.
Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει για να κηρυχθεί μια έκταση αναδασωτέα, θα πρέπει τη μέρα της φωτιάς να υπάρχει δασική κάλυψη τουλάχιστον 25%. Έτσι, αν καεί μικρότερο ποσοστό- ή φανεί οτι κάηκε λιγότερο- δεν αναδασώνεται. Άρα μπορεί να χτιστεί από αυτούς που τυπικά τουλάχιστον έχουν 4 στρέμματα και ισχύει ό,τι προβλέπεται για την εκτός σχεδίου δόμηση».

Με άποψη

0 απαντήσεις στο “Το ανέκδοτο της μέρας”

  1. Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει για να κηρυχθεί μια έκταση αναδασωτέα, θα πρέπει τη μέρα της φωτιάς να υπάρχει δασική κάλυψη τουλάχιστον 25%. Έτσι, αν καεί μικρότερο ποσοστό- ή φανεί οτι κάηκε λιγότερο- δεν αναδασώνεται.

    Οι παραπάνω δύο προτάσεις είναι άσχετες μεταξύ τους
    Απ΄την πρώτη πρόταση καταλαβαίνω ότι εφόσον την ημέρα της πυρκαγίας ποσοστό 25% της έκτασης η μεγαλύτερο ήταν δάσος, αυτομάτως, ανεξάρτητα απο το τι κάηκε η έκταση θεωρείται αναδασωτέα. Όχι ότι πρέπει να καεί πάνω από 25% του δάσους για να κηρυχθεί αναδασωτεά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *