Ο Καραγκιόζης υπουργός

Ρε που φτάσαμε! Να διαβάζουμε φιλοκυβερνητική εφημερίδα να αποκαλεί, εμμέσως αλλά σαφώς, πρωτοκλασάτο υπουργό της Νέας Δημοκρατίας … Καραγκιόζη!!!!

Απολαύστε άρθρο από την «Καθημερινή» που υπογράφει ο Στέφανος Κασιμάτης:

“Τελικά, ο Γιώργος Σουφλιάς είναι ο σοφότερος άνθρωπος σε τούτη την κυβέρνηση.
Το απέδειξε με τη δήλωση που έκανε, αφού είχαν σβήσει οι πυρκαϊές. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός Περιβάλλοντος (sic) Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων είπε πως ό,τι ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος. Προσέθεσε όμως και την υποθετική πρόταση: «αν εφαρμοσθεί ο νόμος».

Εχουμε λοιπόν έναν υπουργό της κυβέρνησης -και μάλιστα όχι οποιονδήποτε υπουργό- ο οποίος αμφιβάλλει για τη δυνατότητα της κυβέρνησής του να εφαρμόσει τον νόμο.
Αν ο τόπος είχε κυβέρνηση (με την πλήρη έννοια του όρου), η δήλωση του Γιώργου Σουφλιά θα ισοδυναμούσε με παραίτηση. Γιατί, κύριε, παραμένεις σε μια κυβέρνηση, της οποίας αμφισβητείς τη δυνατότητα να εφαρμόσει τον νόμο; Ακόμη χειρότερα, αν ζούσε ο Καραμανλής (ο κανονικός, ο Κωνσταντίνος), μπορεί και να τον χαστούκιζε, όπως άλλωστε είχε κάνει κάποτε σε έναν υφυπουργό.

Για σταθείτε όμως! Υπάρχει και ο άλλος τρόπος για να διαβάσουμε τη δήλωση του Γ. Σουφλιά: όχι ως αμφισβήτηση της δυνατότητας εφαρμογής του νόμου, αλλά ως δυνατότητα εφαρμογής του. Εδώ ακριβώς είναι το αστείο.
Υπάρχει ένας άνθρωπος ανάμεσά μας -και μάλιστα υπουργός- που υποθέτει, ελπίζει, ονειρεύεται, φαντάζεται (πείτε το όπως θέλετε…) ότι οι νόμοι μπορεί και να εφαρμόζονται! Δεν είναι καταπληκτικό;
Στο σημείο αυτό, λοιπόν, έγκειται η μοναδικότητα του Γ. Σουφλιά. Με την αμφισημία του λόγου του, κατορθώνει να λέει -με αφοπλιστική φυσικότητα- το ένα πράγμα και συγχρόνως το αντίθετό του, ώστε ο ακροατής να μην καταλαβαίνει πού βρίσκεται η αλήθεια.
Αυτή είναι η δυνατότητα του Γ. Σουφλιά να εκφράζει σύνθετα νοήματα μέσα από την απλότητα είναι σοφία και έρχεται κατευθείαν μέσα από την παράδοση ενός από τους πιο αγαπημένους ήρωες της λαϊκής μας κουλτούρας: του Καραγκιόζη.
Γι’ αυτό λέω ότι ο Γ. Σουφλιάς είναι ο σοφότερος άνθρωπος σε τούτη την κυβέρνηση. Μας έκανε και γελάσαμε ο άνθρωπος! Ας είναι καλά…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *