Διορατικές συμβουλές


Πόσο ποιο ξεκάθαρα να το πουν τα παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας; Το έγραψε εχτές ένας τύπος -που υπογράφει με τα αρχικά Θ.ΤΣ- στην «Ελευθεροτυπία» το επαναλαμβάνει σήμερα ο Πρετεντέρης και μάλιστα πολύ κυνικά από την στήλη του στο «Βήμα» : Κουκουλώστε το σκάνδαλο της «Ζήμενς» που ξέσπασε γιατί θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν θα μπορέσετε να ελέγξετε τις εξελίξεις του. Προκύπτει φυσικά το ερώτημα αν έχουν την δυνατότητα οι κρατικοί μηχανισμοί με τα όσα έχουν προκύψει να καναλιζάρουν απόλυτα τις εξελίξεις,, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Γράφει, λοιπόν, ο Πρετεντέρης: «Το σκάνδαλο της Siemens μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό όχι μόνο για ό,τι περιλαμβάνει αλλά επειδή έρχεται να επιβεβαιώσει όσα πιστεύει ήδη ο μέσος έλληνας πολίτης για τα κόμματα και τους πολιτικούς.
Το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση εξελίσσεται σχεδόν ανεξέλεγκτα, δεν φαίνεται να πυροδοτείται από τις γνωστές κομματικές (ή εσωκομματικές) αντιπαλότητες και μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα σκάνδαλο «πολύχρωμο και διαχρονικό». Πασπαλισμένη με μπόλικη φήμη, εικοτολογία και κουτσομπολιό μετατρέπεται σε πραγματική ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του συστήματος.

Ποιο είναι το αξιοπερίεργο; Οτι αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι, αδυνατούν να το αντιληφθούν οι πρωταγωνιστές. Οι οποίοι, τη στιγμή που το καράβι βουλιάζει, παρατείνουν τους βαρετούς καβγάδες και τις κουραστικές αντιθέσεις τους.

Ο «γαλάζιος» και ο «πράσινος» Σούπερμαν της κάθαρσης νομίζουν πως αν βουλιάξει το καράβι, θα σωθεί το πιλοτήριο. Αμ δε! Τέτοια προοπτική δεν υπάρχει.
Ο μόνος δρόμος σωτηρίας που ανοίγεται μπροστά τους είναι ένας δρόμος συνεννόησης».

Αυτές είναι οι προθέσεις των πλουτοκρατών και των κολαούζων του αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τους βγούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *