Τα στρατιωτικά νοσοκομείατου Μνημονίου και του Αβραμόπουλου

Την απελπιστική εικόνα που διαμορφώνουν στο χώρο της υγείας η επιβολή των Μνημονίων και της ταξικής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιώντας-εμπορευματοποιώντας κάθε κοινωνικό αγαθό, βιώνουν πλέον και οι στρατιωτικοί, στους οποίους μέχρι πριν μερικά χρόνια προσφέρονταν κάποιες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πλέον υπολογίζεται σε  1 έως 2 μήνες η αναμονή εξετάσεων σε στρατιωτικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με την αρθρογραφία στο ΝΝΑ για να εξετασθούν εν ενεργεία στελέχη, ο χρόνος αναμονής φθάνει τους ένα ή και δύο μήνες. Μέχρι τώρα το μεγάλο πρόβλημα το είχαν οι απόστρατοι, αλλά φαίνεται ότι το θέμα πια αφορά και στους εν ενεργεία. Και πιθανόν η ίδια κατάσταση να επικρατεί και σε άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμα είναι τεράστιες, όπως επίσης  του Δ.Αβραμόπουλο, μέχρι πρόσφατα ΥΕΘΑ και με φιλοδοξίες διατήρησης της θέσης αυτής, ενώ η καταβύθιση του ΠΑΣΟΚ και των Ευ.Βενιζέλου-Π.Μπεγλίτη οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη δικαιολογημένη οργή του εκλογικού σώματος, μεταξύ των οποίων και των στρατιωτικών.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στρατιωτικοί έχουν απολέσει ήδη 30% των αποδοχών τους ενώ οι προεκλογικές διαρροές από το πρωθυπουργικό γραφείο τις οποίες επικαλείται το Βήμα, για τη λίστα των δεσμεύσεων της χώρας απέναντι στους δανειστές, που υπέγραψαν Βενιζέλος-Σαμαράς-Καρατζαφέρης, περιλαμβάνουν μείωση των “ειδικών μισθολογίων” κατά 12%!

Με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι τον Ιούνιο η συνολική μείωση για τις αποδοχές των στρατιωτικών θα είναι 42%!

Όσοι επομένως μιλούν για το χάος της ακυβερνησίας και απειλούν τον κόσμο της εργασίας που τους γύρισε την πλάτη και καταψήφισε τα Μνημόνια και τα αστικά κόμματα εξουσίας, ότι δε θα μας δώσουν μισθό και σύνταξη αν ανατρέψουμε τη Δανειακή Σύμβαση, τους απαντάμε:

Με μειώσεις μισθών -42% δεν ζεις! Αυτό είναι το ΧΑΟΣ που προκάλεσαν στις ζωές μας.

Και φυσικά οι δεσμεύσεις και τα μεγάλα λόγια του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, όπως διατυπώθηκαν στην συνέντευξη του στον Ν.Ευαγγελάτο, μόλις μια μέρα μετά αποδείχτηκαν άσφαιρα πυρά, προεκλογικά λογύδρια που εξυπηρετούσαν την προσωπική του ανάγκη να υφαρπάξει την ψήφο των στρατιωτικών.

Θυμίζουμε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν κινδυνεύει το εφάπαξ. Η πίεση από την τρόικα να μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο ήταν μεγάλη. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα δώσω την μάχη μου ως υπουργός εθνικής άμυνας.
Η απόφαση για το μισθολόγιο των στρατιωτικών είναι να διαφυλάσσεται το μισθολογικό τους και δεν θα μπουν μετά τις εκλογές. Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία οι στρατιωτικοί».

Και την επόμενη μέρα ο Παπαδήμος αποκάλυπτε μέσα από το ΒΗΜΑ ότι έρχονται περικοπές 12%.

Όπως, λέει όμως ο λαός μας «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *