Ημερίδα στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ

Ημερίδα στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα: ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ την Πέμπτη 10 Μαΐου, ώρα 17:00, στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής

 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Μετεκπαιδευομένων του Διδασκαλείου «Δημήτρης Γληνός»  

σας προσκαλεί στην ημερίδα 

            ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                                                                    

 την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 και ώρες 17.00 με 21:00, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.

Στόχος της Ημερίδας είναι να δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες στο χώρο της εκπαίδευσης να προβληματιστούν σε ζητήματα κριτικών προσεγγίσεων και τρόπων αξιοποίησης του διδακτικού υλικού στο δημοτικό σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνουν οι παρακάτω εισηγήσεις.

«Γλώσσα: Ένα νέο πλαίσιο για τη διδασκαλία του γραμματισμού στην πρώτη σχολική ηλικία», Αθανάσιος Αϊδίνης, Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

«Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα της λογοτεχνίας και η σχέση του με το Πρόγραμμα Σπουδών», Βενετία Αποστολίδου, Αν. Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

«Οι φυσικές επιστήμες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα», Παναγιώτης Κουμαράς, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

«Η διδασκαλία του Γλωσσικού Γραμματισμού στο πολύτροπο περιβάλλον επικοινωνίας», Ε. Παπαδημητρίου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

«Κριτική προσέγγιση του διδακτικού υλικού της ιστορίας», Μαρία Ρεπούση, Αν. Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

«Ιδέες για κριτική εξέταση του διδακτικού υλικού στα μαθηματικά», Ευαγγελία Τρέσσου, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *