Στήριξη στην απεργία της ΦΑΓΕ

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η απεργία των εργαζομένων στην γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ. Στα δύο τελευταία χρόνια, από την εποχή του πρώτου μνημονίου, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε 240 περίπου απολύσεις. Συνεχίζει τις απολύσεις –πρόσφατα απέλυσε άλλους 29 εργαζόμενους-  εκμεταλλευόμενη τους επαίσχυντους νόμους με στόχο να προσλάβει καινούργιους εργαζόμενους που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ απεργούν απαιτώντας:
1/ να παρθούν πίσω οι απολύσεις,
2/ να δεσμευτεί η εργοδοσία ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες απολύσεις καθώς και  ότι θα σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Αμύνταιο της Φλώρινας.
3/ Σε κανένα εργοστάσιο της ΦΑΓΕ να μη γίνουν μειώσεις μισθών. Τέλος
4/ Καλούν την εργοδοσία να υπογράψει διμερή σύμβαση με το Σωματείο που να εγγυάται τα δικαιώματα των κλαδικών συμβάσεων.

Οι προσπάθειες δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού έπεσαν στο κενό. Το ίδιο θα γίνει και αύριο το πρωί όπου από τις 6.00 θα υπάρχει περιφρούρηση στην πύλη του εργοστάσιου.
Το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ βρίσκεται στην Μεταμόρφωση και όσοι θέλουν να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μπορούν να προσεγγίσουν ως εξής: Ανεβαίνοντας την Εθνική Οδό προς Λαμία, στο ύψος της Μεταμόρφωσης στρίβουμε δεξιά και μετά αριστερά ώστε να βρεθούμε στον παράδρομο της Εθνικής με κατεύθυνση πάλι προς Λαμία. Λίγο πιο πάνω βλέπουμε στο δεξί μας χέρι το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ από την πίσω πλευρά του. Η πύλη του βρίσκεται στον πρώτο παράλληλο δρόμο που λέγεται Ερμού.

0 απαντήσεις στο “Στήριξη στην απεργία της ΦΑΓΕ”

  1. Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, ο κάθε εργοστασιάρχης βρίσκει ευκαιρία με τους τελευταίους <> να προσπαθεί να αλβανοποιήσει την επιχείρησή του, δήθεν λόγω της κρίσης κλπ…. Δυστυχώς όμως στο τέλος (όπως πολλές άλλες φορές έχει συμβεί) θα δούμε “μετακίνηση του εργοστασίου σε γειτονική χώρα” (ίσως;)… Θα μου πείτε ποιός θα ξαναφάει “ελληνικό γιαούρτι ΦΑΓΕ” φτιαγμένο απο… βουλγαρικό γάλα; κανείς!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *