Δύσκολοι καιροί για τους στρατούς κατοχής

Σε έκθεσή του που διέρρευσε χτες, ο Αμερικανός στρατηγός και διοικητής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ γράφει ότι «ο αφγανικός λαός φαίνεται να μην εμπιστεύεται την κατοχή, γιατί ο πόλεμος κατά της “τρομοκρατίας των Ταλιμπάν”, δεν επέδρασε βελτιωτικά στην καθημερινότητά του».
Ενώ στο τελευταίο τεύχος του Time υπάρχει πολυσέλιδο άρθρο που αποσκοπεί «να καταλάβει κανείς γιατί η Αμερική και οι σύμμαχοί της χάνουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν».

Τα ίδια και χειρότερα και στο Ιράκ. «Το Ιράκ δεν κερδήθηκε – οι Αμερικανοί φαίνεται να τα μαζεύουν όχι με τον ίδιο ντροπιαστικό τρόπο που τα μάζεψαν από το Βιετνάμ, η αποτυχία όμως είναι δεδομένη», σημειώνει σε κείμενο του στην σημερινή «Καθημερινή ο Ηλιας Μαγκλινης.

Να υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δεσμευτεί να αναθεωρήσει την εξωτερική πολιτική της χώρας μας που υποχρεώνει τον άγρια φορολογούμενο λαό μας να πληρώνει κάθε χρόνο 300 εκατ ευρώ για να συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές-τυχοδιωκτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε; (Ρητορικό το ερώτημα φυσικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *