Σενάρια χρεωκοπίας, πραξικοπήματος, πολέμου, UCK για να φοβίσουν τον απείθαρχο λαό μας

Πραγματικά φαίνεται ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ήταν «Σοκ και Δέος» για το αστικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στρ χώρα μας, για τη Μέρκελ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, καθώς αμφισβήτησε ευθέως τα Χαοτικά αντεργατικά και αντικοινωνικά σχέδια ελληνικού και ξένου κεφαλαίου που σκλαβώνουν για πάντα τον εργαζόμενο λαό μας.

Ήταν μια ψήφος αμφισβήτησης, συνέχεια των συγκλονιστικών κοινωνικών αγώνων που άρχισαν με την Εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, στέλνοντας μήνυμα ανατροπής των Μνημονίων και της επιχείρησης Κινεζοποίησης της ζωής μας στο Ισπανό, Ιταλό, Ιρλανδό, Πορτογάλο, Βαλκάνιο εργαζόμενο, αποτελώντας ταυτόχρονα τροχιοδεικτική βολή των επερχόμενων κοινωνικών συγκρούσεων.

Γιατί την Κυριακή μιλήσαμε στην Κάλπη, είτε με την ψήφο, είτε με την πρωτόγνωρη αποχή-απονομιμοποίησης του αστικού πολιτικού συστήματος. Αύριο θα μιλήσουμε στους δρόμους..

Πρώτος στόχος επομένως για το αστικό πολιτικό σύστημα, τις Βρυξέλες και τους τοκογλύφους είναι πλέον ο εξής:

η κοινωνική δυναμική πρέπει να καμφθεί, πρέπει να κατασταλεί εν τη γενέσει της.

Οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνητικές προτάσεις, η ναζιστική κατασταλτική και τρομοκρατική εφεδρεία δεν επαρκούν. Τώρα θα βγουν τα πιστόλια πάνω στο τραπέζι.

Ενδεικτική της εκστρατείας τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού μας τα τρία άρθρα από το onalert.gr και το defencenet.gr, που γραμμένα με διαφορετικές προθέσεις, αποκαλύπτουν τα μέσα και τους τρόπους  που τα αστικά κόμματα εξουσίας, τα ΜΜΕ και οι ενσωματωμένοι διανοούμενοι θα στραφούν εναντίον μας.

onalert.gr:  Δύο σενάρια -ένα αστείο κι ένα σοβαρό κι επικίνδυνο- που “μπλέκουν” τις ΕΔ με τις πολιτικές εξελίξεις
Το πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι που παίζεται εκτός αλλά και εντός της χώρας δεν αφήνει -δυστυχώς- τις ΕΔ εκτός! Με δύο σενάρια, ένας τελείως εξωπραγματικό και ένα πέρα για πέρα πιθανό να υλοποιηθεί οι ΕΔ της χώρας έχουν εμπλοκή στις εξελίξεις που τρέχουν στη χώρα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Και τα δύο έναν στόχο  εξυπηρετούν. Τη περαιτέρω δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και σύγχυσης στη χώρα. Γι΄ αυτό και τα δύο πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά.
Το εξωπραγματικό – και “φθηνό”- σενάριο
Από χθες δημοσιογράφοι από το εξωτερικό έχουν αρχίσει να διερευνούν -πάλι- το ενδεχόμενο “στρατιωτικού πραξικοπήματος” στην Ελλάδα! Το σενάριο που “ανέβηκε” στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε θέσει το θέμα του δημοψηφίσματος, εξακολουθεί να επανέρχεται παρά τις διαψεύσεις και την απόρριψη ως αστείου από την ελληνική κοινή γνώμη. “Αστειότητα” το χαρακτήρισε και κορυφαία πηγή του ΥΕΘΑ στην οποία τέθηκαν οι πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό. “Το δημοκρατικό φρόνημα των ΕΔ είναι δεδομένο”, είπε η ίδια πηγή επαναλαμβάνοντας το αυτονόητο.
Μοιάζει απίστευτο να επιμένουν σ΄ αυτά τα σενάρια δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν μπορούν μεν να γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να γίνονται δέκτες τέτοιων διαρροών. Γιατί ασφαλώς κανείς τους δεν “βγάζει από το κεφάλι του” αυτές τις απίστευτες διαδόσεις.
Είναι δεδομένο ότι αυτές παίζουν το ρόλο τους στη προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος σύγχυσης, φόβου και αβεβαιότητας που προσπαθούν να επιβάλουν στην ελληνική κοινή γνώμη.
Από τα δημοσιεύματα μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών εφημερίδων είναι σαφές ότι “παίζεται” ένα παιχνίδι με τους δανειστές να προσπαθούν να πείσουν για την “απόλυτη καταστροφή” που έρχεται σε περίπτωση που οι “αντιμνημονιακές δυνάμεις” που προέκυψαν από τις εκλογές δεν βάλουν “νερό στο κρασί” τους.

Η ανεξέλεγκτη πτώχευση μπορεί να τρομάζει αρκετούς Έλληνες πολίτες. Ελάχιστοι για να μην πούμε κανείς ,δεν πείθεται από τον “κίνδυνο” πραξικοπήματος!
Το υπαρκτό -και επικίνδυνο- σενάριο
Το δεύτερο σενάριο το οποίο όμως έχει πολλές πιθανότητες υλοποίησης και είναι πραγματικά ανησυχητικό, έχει να κάνει με την Τουρκία. Πηγές του ΥΕΘΑ και του ΥΠΕΞ δεν κρύβουν την ανησυχία τους, η οποία τροφοδοτήθηκε από την κίνηση της Άγκυρας να εκδώσει άδειες για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ρόδο και Καστελόριζο.
Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα και από το εσωτερικό της Τουρκίας, όπου οι φήμες και οι διαδόσεις για την ασθένεια του Ερντογάν, έχουν πυροδοτήσει “υπόγειες εξελίξεις”.
Η πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα, ενδέχεται να θεωρηθεί από την Τουρκία ως ευκαιρία για τη πρόκληση ελληνοτουρκικής κρίσης. Κάτι που όσοι επιθυμούν την Ελλάδα “πιεσμένη” θα το έβλεπαν προφανώς θετικά. Και είναι προφανές ότι αυτή τη περίοδο πολλοί “δυτικοί φίλοι” μας θα ήθελαν να βρεθούμε αντιμέτωποι και με μία “εθνική κρίση”.

Προς το παρόν η κυβέρνηση Ερντογάν παρουσιάζεται απόλυτα ισχυρή έναντι του Στρατού και του συνόλου του κεμαλικού μπλοκ εξουσίας, ενώ σίγουρα η προβολή του «εξ ανατολάς» κινδύνου βολεύει τον ελληνικό αστικό κόσμο που θα απαιτήσει «εθνική ενότητα», δηλαδή υποταγή του κόσμου της εργασίας στην κτηνώδη ταξική πολιτική τους.

Πιο χοντροκομμένα εθνικιστικά και ρατσιστικά είναι όπως πάντα τα δημοσιεύματα του defencenet.gr, που παπαγαλίζοντας την κατευθυνόμενη πληροφόρηση της ΕΥΠ, μας δίνουν όμως τη δυνατότητα να διαγνώσουμε την προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματα του κόσμου του πλούτου και του πολιτικού του προσωπικού.

Σύριοι ισλαμιστές αντάρτες σε μυστική συνάντηση με τον UCK κοντά στα ελληνικά σύνορα! Σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών στρατιωτικών υπηρεσιών ομάδα Σύρων ισλαμιστών αντικαθεστωτικών ταξίδεψε στην Πρίστινα στο Κόσοβο όπου είχαν συναντήσεις με μέλη του UCK. Άλλο κλιμάκιο επισκέφθηκε το Τέτοβο μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα, στην αλβανόφωνη περιοχή των Σκοπίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης που μετείχαν ηγετικά στελέχη του UCK συμφωνήθηκε η παροχή εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας στους Σύριους ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς που μάχονται το καθεστώς Άσσαντ. Αλβανοί μέλη του UCK, θα μεταβούν στην Ιορδανία, ενώ επιτελικά στελέχη των Σύφων αντικαθεστωτικών θα ταξιδέψουν για την Πρίστινα. Οι επαφές γίνονται υπό την “ευλογία” των ΗΠΑ οι οποίες δεν θέλουν να εμπλακούν άμεσα στην σύγκρουση, αλλά χρησιμοποιούν οργανώσεις όπως ο UCK και μισθοφορικές εταιρείες όπως αυτές που έχουν διαδεχθεί την BLackwater για να παράσχουν εκπαίδευση στους αντικαθεστωτικούς οι οποίοι έχουν “στριμωχτεί” από τον Άσσαντ. Την ίδια στιγμή στην Τουρκία ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος Ρεφίκ Εργιλμάζ κατήγγειλε ότι “Φορητά αντιαεροπορικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη Λιβύη μεταφέρθηκαν μέσω της Τουρκίας στη Συρία. Επίσης έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες αντιαρματικά όπλα”.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι εξελίξεις στην Συρία αγγίζουν πλέον και τα σύνορά μας. Γιατί αν οι Σύριοι ισλαμιστές έρθουν στην Bαλκανική, δεν θα φύγουν και τόσο εύκολα, όπως είχε συμβεί με τον Μπιν Λάντεν που είχε φιλοξενηθεί επί μακρόν στην Αλβανία, πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Μόλις χθες το defencenet.gr αποκάλυψε την εκ νέου ενεργοποίηση του UCK στα Σκόπια, όπου η εσωτερική κατάσταση θυμίζει καζάνι που βράζει…

Επανεξοπλίζεται ο UCK στα Σκόπια – Πολεμική ατμόσφαιρα και φόβοι για Ελλάδα

Βαριά σύννεφα πολέμου για πρώτη φορά μετά το 2001, συγκεντρώνονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα: Αναγγέλθηκε από τον παλιό διοικητή του UCK ο επανεξοπλισμός του “προκειμένου να υποστηριχθούν τα δικαιώματα των αλβανόφωνων στα Σκόπια που απειλούνται από τις σερβικές μυστικές υπηρεσίες”.

Ο πρώην διοικητής του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου- UCK» Τζεζάιρ Σακίρι ανακοίνωσε την εκ νέου ενεργοποίηση και εξοπλισμό των μονάδων του, διότι όπως ανέφερε «μόνο τα μέλη του UCK, με την εμπειρία που έχουν στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, στα Σκόπια και στη νότιο Σερβία, είναι σε θέση να αντισταθούν  στις σκοπιανές και σερβικές μυστικές υπηρεσίες».  Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην διοικητής του UCK στην  ηλεκτρονική εφημερίδα ‘Τριμπούνα’, ο Τζεζάιρ Σακίρι συναντήθηκε με πρώην διοικητές της αλβανικής οργάνωσης και συζητήθηκε η δυνατότητα ενεργοποίησης των στρατιωτικών ομάδων προκειμένου να αρχίσουν  ανταρτοπόλεμο για την προστασία του αλβανικού πληθυσμού στην περιοχή των Σκοπίων και της Κοιλάδας του Πρέσεβο σε άλλες περιοχές όπου “βρίσκονται Αλβανοί σε κίνδυνο και απειλούνται με εθνοκάθαρση”.

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ότι Αλβανοί εξτρεμιστές συγκεντρώνονται  σε περιοχές  του Τέτοβο και κατά μήκος της γραμμής των συνόρων Σκοπίων- Κοσσυφοπεδίου,  και στην περιοχή των συνόρων με την νότια Σερβία, στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο.  Όπως η αλβανική εξέγερση στην πΓΔΜ το 2001 δεν θα είναι το τελευταίο αιματηρό κεφάλαιο στην νεώτερη ιστορία των Βαλκανίων.

Από τις ελληνικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζονται φόβοι “μήπως η φωτιά περάσει και στην Ελλάδα”. “Ποιος θα τους σταματήσει αν αρχίσουν επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων όπως ετοιμάζονταν να πράξουν το 2001; Κτυπάνε και μετά επιστρέφουν στα Σκόπια; Κανείς!”

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα οδεύει προς το άγνωστο χωρίς να γνωρίζουμε αν και πότε θα υπάρξει κυβέρνηση ενώ οι πιστωτές μας έχουν επιβάλλει εμπάργκο στις αμυντικές μας δαπάνες για να εξοφληθούν οι τράπεζές τους…

Βλέπουμε με τη δεξιοτεχνία συνδέεται το ζήτημα της ακυβερνησίας με τους εξωτερικούς κινδύνους για την Ελλάδα που είναι περικυκλωμένη από εχθρούς (προπαγάνδα που συναντάς καθημερινά σε εφημερίδες και ενημερωτικά μπλογκ), η ανάγκη εφαρμογή του μνημονίου με τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Απαιτείται τώρα η μαχητική και αποφασιστική επανεξόρμηση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος. Καλούμε στη δημιουργία ενός πλατιού αγωνιστικού αντικαπιταλιστικού μετώπου που θα συμβάλλει στην επαναστατική υπέρβαση της καπιταλιστικής κρίσης και θα απαντήσει στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Για την από τα κάτω συνένωση Ελλήνων και ξένων εργατών, ανέργων και νεολαίων που θα απαιτήσουν:

τη στάση πληρωμών, τη διαγραφή του χρέους και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων

την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ευρώ, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τη διάλυση του, το μπλοκάρισμα όλων των εξοπλισμών.

Το μπλοκάρισμα της αύξησης της θητείας και της Στράτευσης στα 18, απαιτώντας 6μηνη στρατιωτική θητεία από την σκοπιά της κατάργησης, τη διάλυση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων και των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο και τη ριζική αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων, δικαιώνοντας τους αγώνες του λαού μας.

Ο λαός έκανε ένα βήμα. Μπορεί να κάνει και το επόμενο. Έχουμε εμπιστοσύνη στον οργανωμένο και αγωνιζόμενο λαό.

Να γυρίσουμε την πλάτη στο κοινοβουλευτικό αλισβερίσι. Καμιά αναμονή.

Παλλαϊκός – πανεργατικός ξεσηκωμός για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *