ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Παρακολουθούμε τα τελευταία μετεκλογικά εικοσιτετράωρα ένα κωμικοτραγικό πολιτικό γαϊτανάκι «τις διερευνητικές εντολές» . Μια κακοστημένη, συνταγματικά προβλεπόμενη, παράσταση που επιδιώκει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να μεταφέρει τη προσοχή του κόσμου από αυτό κάθε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα που αποσύνθεσε το μεταπολιτευτικό πολιτικό τοπίο, στο μέγα ζήτημα κυβέρνηση ή ακυβερνησία.

Ο διαχωρισμός μνημονιακοί–«αντιμνημονιακοί» δίνει τη θέση του στο νέο στρατόπεδο των ευρωπαϊστών και των αντιευρωπαϊστών. Στο πρώτο όλοι οι καλοί χωράνε. Το δεύτερο είναι η καταστροφή. Το σύστημα προσπαθεί να περισώσει ότι παραπάνω γίνεται σε αυτή τη φάση και να κερδίσει χρόνο προκειμένου να αναδιπλωθεί και να ξαναεπιτεθεί. Αύριο θα ξεκινήσει το παιχνίδι «κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ορισμένου χρόνου». Στην τελική έχουμε τις εκλογές για τον Ιούνη με διλήμματα από πιστωτικά γεγονότα και καταστροφές μέχρι τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο ενδεχομένως.

Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την έστω πρόσκαιρη υπέροχη ακυβερνησία. Ο χρόνος που κερδίζει αυτή την κρίσιμη περίοδο ο λαός είναι η μοναδική δικαίωση της εκλογικής αυταπάτης περί ανατροπών μέσα στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος αντιπροσώπευσης που απλόχερα υποσχέθηκαν οι «αντιμνημονιακές» και άλλες προοδευτικές δυνάμεις, για να αποκαλυφθεί η κοινή όλων αυτών συνισταμένη περί «επαναδιαπραγμάτευσης» – «αναβολής ορισμένου χρόνου» «μέτρων ανακούφισης», όπως λέμε αντιπυρετικά, παυσίπονα κ.λ.π., προκειμένου να συντηρηθεί η αυταπάτη περί εξόδου από την κρίση από τις ίδιες δυνάμεις που είτε την  δημιούργησαν, την συντήρησαν και την φόρτωσαν στις πλάτες της κοινωνίας, είτε την αποδέχτηκαν και μας προτείνουν να την  αντιμετωπίσουν με «καλές προθέσεις», «διάλογο» και  επαναδιαπραγματεύσεις. υποσχόμενοι ένα ευνοϊκότερο μαρτύριο για την άγρια δοκιμαζόμενη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Αυτό τον κρίσιμο πολιτικά και ιστορικά χρόνο οφείλει να αξιοποιήσει τώρα αγωνιστικά το λαϊκό κίνημα με μια ευρύτατη μετωπική αντικαπιταλιστική συσπείρωση από τα κάτω για να ακυρώσει τους νέους σχεδιασμούς και να σπάσει το φόβο και την τρομοκρατία  που διακινείται σε απίστευτες ποσότητες από το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα και τα φερέφωνα του. Να επανακαταλάβουμε τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους, να δημιουργήσουμε λαϊκές συνελεύσεις αγώνα και σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, να τους στείλουμε το μήνυμα ότι εμείς έχουμε τώρα την διερευνητική εντολή, εμείς θα αποφασίσουμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, εμείς είμαστε η λύση στα αδιέξοδα που μεθοδικά καλλιέργησε το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, εμείς από τα κάτω με άμεση δημοκρατία και αυτοδιαχείριση.

Έξω από ΕΕ-ΕΥΡΩΣυνεταιρισμοί λαϊκής βάσης (αγροτικοί, εργατικοί, βιοτεχνίας)

Κοινωνικοποίηση τραπεζών – εταιρειών δημοσίου συμφέροντος  (ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ – ΗΣΑΠ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) με εκλεγμένες διοικήσεις και διαρκή έλεγχο των εργαζομένων και λαϊκών επιτροπών.

Επιβολή νέων θεσμών λαϊκής αυτοδιοίκησης με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, τις πόλεις και τα χωριά.

Πλήρης άρνηση πληρωμής εξωτερικού χρέους, δημιουργία και ενδυνάμωση θεσμών αυτοδιαχείρισης.

Μηδενισμός της φορολογίας στα λαϊκά νοικοκυριά, δωρεάν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά για όλους (υγεία, παιδεία, νερό, αστικές μετακινήσεις). Κατάργηση όλων των χαρατσιών.

Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου/ δήμευση των περιουσιακών στοιχείων

Επιτροπές Αγώνα “Δεν Πληρώνω”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *