Ηρθε η ώρα του λαϊκού ξεσηκωμού

 Μέρα Μαγιού μου μίσεψες, Μέρα Μαγιού σε χάνω

Άλλος ένας 42χρονος πατέρας δύο παιδιών βρέθηκε απαγχονισμένος στο πατρικό του σπίτι από τον ίδιο του τον πατέρα. Στο σημείωμα που άφησε ζητούσε να μην ξοδέψουν χρήματα για την κηδεία του..

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς η είδηση πως μία 30χρονη κοπέλα που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα βούτηξε στο κενό από το τέταρτο όροφο του σπιτιού της,  μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ακόμη τρεις άνθρωποι στην Ιταλία έδωσαν τέλος στην ζωή τους εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, αυξάνοντας τον αριθμό των αυτοκτονιών στη γειτονική χώρα από την αρχή τους έτους σε 36!

Την ίδια ώρα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εξαιτίας της συμφωνίας Βενιζέλου με την γερμανική εταιρεία και τον νέο ιδιοκτήτη Σάφα καταβάλλονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να κατασκευάζεται κανένα υποβρύχιο, ενώ οι εργαζόμενοι απαιτείται να δουλεύουν μια μέρα τη βδομάδα εκ περιτροπής. Μεγάλη εταιρεία διανομής τύπου άφησε για μετά τις εκλογές τις 250 απολύσεις που σχεδίαζε να κάνει, ενώ οι απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδας συνεχίζουν για μήνες την απεργία ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις και στις άγριες περικοπές και στο 5ωρο της μερικής απασχόλησης.   Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστική Υπηρεσίας στο 21.7% ανήλθε η ανεργία το Φεβρουάριο, φτάνοντας τα 1.070.724 άτομα και η τάση είναι αυξητική! Το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 40%, τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 50%,  ενώ έρχονται και νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, οι χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα νέα χαράτσια και εύχεσαι να μην αρρωστήσεις και χρειαστείς νοσοκομείο ή φάρμακα.

Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΜΑΤΩΝΕΙ, ΑΠΕΛΠΙΖΕΤΑΙ, ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ, ΑΣΦΥΚΤΙΑ

Δεν πάει άλλο με την άγρια ταξική πολιτική, με τα Μνημόνια και τη Δανειακή Σύμβαση, με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Δε θέλουμε να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί (αν μας το δίνεται και αυτό, αφού 500.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι), δε θέλουμε να είμαστε σκλάβοι. Θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας να ζήσουμε σαν Άνθρωποι, να κερδίσουμε την Αξιοπρέπεια, την Ελπίδα, το Χαμόγελο που μας στερήσατε.

Θέλουμε εμείς που παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο να τον γευόμαστε και να έχουμε λόγο για αυτόν.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΟΙΥΛΙΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Η συσσωρευμένη κοινωνική οργή και ο προηγούμενος άγριος γύρος της ταξικής σύγκρουσης έφερε το εκλογικό τσουνάμι της 6ης Μαΐου, σάρωσε τα Μνημονιακά κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Μάνο, αποτελώντας ταυτόχρονα τροχιοδεικτική βολή της κοινωνικής εξέγερσης που βρίσκεται προ των πυλών. Απειλεί να σαρώσει το Μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση.

Για αυτό τρέχουν να προλάβουν. Για αυτό εκβιάζουν και τρομοκρατούν επαναλαμβάνοντας τα σενάρια ακυβερνησίας, χρεοκοπίας, πολέμου, σεισμού και καταποντισμού τα οποία ακούμε για μια ακόμη φορά βαριεστημένα. Για αυτό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να σχηματίσουν κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» των Μνημονιακών δυνάμεων, με το κόμμα φυσαρμόνικα των κατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων των γυαλατζί Πασόκων της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Παραβιάζοντας με ωμό τρόπο την πρόσφατη Αντιμνημονιακή και Αντικυβερνητική Ψήφο του λαού μας, για να εφαρμόσουν με τον πιο στυγνό τρόπο τη Δανεική Σύμβαση, που εξασφαλίζει τους τοκογλύφους και τους πλούσιους, αλλά πετά τον εργαζόμενο λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Επιστρατεύουν τη Μπακογιάννη, το Μάνο, τον Ανδριανόπουλο και τον Καραμανλή, όλους τους μπούληδες της Ραφήνας, του Κολωνακίου και της Εκάλης, τους ανεπάγγελτους πρωταθλητές του play station,  που η κυβερνητική τους θητεία σημαίνει SIEMENS,  Βατοπαίδι, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, μίζες και  off shore, κτηνώδη επιβολή «μεταρρυθμίσεων», αντεργατικά μέτρα δηλαδή που εκτινάσσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Πρέπει τώρα το εργατικό κίνημα, Έλληνες και μετανάστες, οι αγωνιστές και όλες οι δυνάμεις της Κοινωνικής Απελευθέρωσης να βγουν στο δρόμο του αγώνα, να ξαναγεμίσουν και να ξανακερδίσουν με τις ανατρεπτικές τους ιδέες τις πλατείες.  Γυρνώντας την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, περιγελώντας το άθλιο αστικό αλισβερίσι για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα επιβάλλει τα σχέδια κινεζοποίησης μας και θα πληρώσει τα χρέη που αρνούμαστε γιατί τα δημιούργησε ο προηγούμενος γύρος καπιταλιστικής ανάπτυξης-αστικής κερδοφορίας και εκμετάλλευσης μας. Περιφρονώντας και αντιπαλεύοντας τις αστικές πολιτικές που δεν αντιπαλεύουν το Μνημόνιο, αλλά διεκδικούν παράταση του χρόνου πληρωμής. Που παραμυθιάζουν για «έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο», για μια καπιταλιστική ανάπτυξη με σεβασμό στον εργαζόμενο, χωρίς συνολική ρήξη και ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων σε όλη την σφαίρα παραγωγής και αναπαραγωγής της εργατικής τάξης , του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. και της Νέας Τάξης Πραγμάτων που ματώνει τον κόσμο μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Χωρίς επαναστατική αμφισβήτηση της ατομικής ιδιοκτησίας και του απάνθρωπου καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Βαδίζοντας στην εποχή των πρωτόγνωρα βαθιών κοινωνικών ανισοτήτων και της ακραίας πολιτικής πόλωσης που βρίσκει ακροβολισμένους από τη μια μεριά τη βία της απόλυσης, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης, τη δολοφονική βία του Χρυσαυγίτη και του Ματατζή, την απροκάλυπτα ταξική δικαιοσύνης τους, την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ και την απειλή καταστολής του εξεγερμένου πλήθους από τον εθνικό στρατό τους. Απέναντι τους στέκονται οι πολιτικές αυτοκτονίες και πρέπει να σταθεί το οργανωμένο κίνημα μας, οι Λαϊκές Συνελεύσεις, η αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη μας, η απελπισία που οδηγεί τον απολυμένο εργάτη να εισβάλει με το όπλο στο χέρι στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, απαιτώντας το δίκιο του.

Ο φόβος της επαναστατικής υπέρβασης της κρίσης και της ανατροπής του άθλιου και βάναυσου αστικού κατεστημένου πρέπει να τους σκιάσει. Προβάλλοντας την προοπτική ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος που θα αντιπαρατεθεί στην επιβολή των αντεργατικών και αντικοινωνικών σχεδίων τους στην χώρα μας, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και παντού.

Ή αυτοί ή Εμείς. Αυτοί, τράπεζες, τοκογλύφοι, καναλάρχες, βιομήχανοι, έμποροι, αστικό πολιτικό προσωπικό και δημοσιοκάφροι απαιτούν τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους, την επιβολή των Μνημονίων τους. Εμείς, Αρνούμαστε τη Μισθωτή Σκλαβιά, Αρνούμαστε να είμαστε υποταγμένοι.

Απαιτείται τώρα η μαχητική και αποφασιστική επανεξόρμηση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος. Καλούμε στη δημιουργία ενός πλατιού αγωνιστικού αντικαπιταλιστικού μετώπου, συντονισμένου από τα κάτω, με εργατικά σωματεία και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας-εκπαίδευσης και σε κάθε γειτονιά, με κινήματα ανέργων,  όπου ισότιμα οι συλλογικότητες του κινήματος και οι αγωνιστές  να συμβάλλουν στην αυτοοργάνωση  του κόσμου της εργασίας, για  να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της Ανατροπής του συνόλου της αντεργατικής επίθεσης και της αστικής κυριαρχίας, διεκδικώντας την κοινωνική απελευθέρωση. Αγωνιζόμενοι για:

τη στάση πληρωμών, τη διαγραφή του χρέους και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων

την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ευρώ, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τη διάλυση του, το μπλοκάρισμα όλων των εξοπλισμών.

Το μπλοκάρισμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας και της Στράτευσης στα 18, από την σκοπιά της κατάργησης της, τη διάλυση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων και των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, τη ριζική αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων, δικαιώνοντας τους αγώνες του λαού μας.

Ο λαός έκανε ένα βήμα. Μπορεί και Πρέπει να κάνει και το επόμενο. Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *