Το ζητούμενο

Η «Απογευματινή» από χτες το πρωί είχε απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον Καραμανλή που του τόνιζε ότι: «ανεύθυνες δυνάμεις επιδιώκουν να παρασύρουν τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να ικανοποιήσουν ματαιόδοξα σχέδιά τους».
Είχε προηγηθεί ο Δ. Ρίζος απ’ την φυλλάδα του που λίγο πιο δραματικά έλεγε να ίδια στον πρωθυπουργό.

Στο ίδιο μοτίβο της μη πραγματοποίησης εκλογών είχαν κινηθεί με δηλώσεις τους και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της δεξιάς.

Ολοι αυτοί έχουν πολιτική διορατικότητα ραδικιού –σε ότι αφορά τα γενικότερα συμφέροντα του αστικού συστήματος- και το μόνο τους ενδιαφέρει είναι η εκδοτική και πολιτική επιβίωση τους.

Το ότι έρχεται «θερμό φθινόπωρο», ότι η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποφευχθεί το ομολογούν οι ίδιοι οι αστοί. Και το να αλλάξει ο κυβερνητικός θίασος το θεωρούν έναν τρόπο για να εκτονωθεί η λαϊκή αγανάκτηση.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν αλλάξει ο γαλάζιος και ανεβεί ο πράσινος θίασος στην κυβερνητική σκηνή;
Μας το λέει χωρίς καν να κρατάει τα προσχήματα το φερέφωνο των πλουτοκρατών Alexis Παπαχελάς μέσα απ’ τις στήλες τις «Καθημερινής»:
«Ισχυρά συμφέροντα είναι εξαιρετικά ανήσυχα, γιατί έχουν βολευτεί μια χαρά με το έως τώρα αλλά και το προσεχές μοίρασμα της πίτας. Μια ολόκληρη νομενκλατούρα, που ζει από το κράτος και τους δορυφόρους του, αγωνιά γιατί έχει κάνει τα δικά της business plans και τρέμει με την ιδέα να ψάχνει για δουλειά. To “πράσινο” κομμάτι αυτής της νομενκλατούρας ετοιμάζεται να αναλάβει δράση για να αποδείξει πως στην Ελλάδα υπάρχει θεσμική συνέχεια, κυρίως στα “κόλπα”».

Δυστυχώς όπως τα γράφει ο Alexis είναι. Οι εκλογές θα χρησιμεύσουν σαν μια βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, πιθανόν να δημιουργήσουν προσδοκίες σε ένα τμήμα του λαού αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης άσχετα τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν.

Το ζητούμενο είναι η νεολαία, ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα να βρεθούν στους δρόμους. Στους δρόμους της συλλογικότητας, των αναζητήσεων, των πολιτικών αντιπαραθέσεων, στους δρόμους της αντίστασης και του αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *