Στο δρόμο και το Σύνταγμα, για τη Βουλή του Λαού

του Μάρκου Δασκαλάκη
Συγχωρήστε μου την έλλειψη εισαγωγών. Το δίλημμα των ημερών για την αριστερά, είναι από όσο έχω καταλάβει«Σύριζα ή όχι». Είναι το νεο ΠΑΣΟΚ του‘81 όπου λόγω της κρισιμότητας των συνθηκών ακόμα και η δική μας κομμουνιστική αριστερά κινδυνεύει να χαθεί σε δίπολα τύπου “δεξιά ή Τσίπρας”; Μήπως μια «αριστερή κυβέρνηση» Σύριζα αποτελεί μια έστω ημιτελή προσωρινή λύση; Μέχρι χτες, αυτο συζητούσα και εγώ. Ομως, για την αντικαπιταλιστική – επαναστατική αριστερά, η συζήτηση είναι για μένα λάθος. Η ουσία νομίζω πως είναι αλλού.

Αυτή τη στιγμή, όπως πολλοί λένε, το μήνυμα του λαού ήταν. “Ψαχνόμαστε, ψαχνόμαστε από παντού και πάνω από όλα, θέλουμε λύση τώρα”.Η επαναστατική αριστερά, δεν μπορεί σε αυτό να απαντάει ως ΚΚΕ “οκ, αλλά τώρα λύση δεν υπάρχει”. Αυτό που νομίζω πως πρέπει να κάνει, είναι να πει, ok, λύση τώρα και λύση όχι από κάποιους σωτήρες αλλά από τον ίδιο το λαό για το λαό!
Να αναγνωρίσουμε τη στροφή, τη διάθεση και τη νίκη του λαού στο τσάκισμα του δικομματισμού και των εκβιασμών της ΤΡΟΙΚΑ – ΕΕ που απαιτούσαν την υπερψήφιση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι παίζεται η ζωή του, το μέλλον του. Γι αυτό άμεσα πρέπει να καταγγελθούν όλα τα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις και να κηρυχτεί άμεση παύση πληρωμών σε ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.

Το μνημόνιο τσάκισε μισθούς και συντάξεις και συνειδήσεις. Ο λαός τώρα να απαιτήσει τώρα – καλώντας και τα αντιμνημονιακά κόμματα – επαναφορά τους.

Και επειδή οι συμβάσεις δεν υπογράφονται από την κυβέρνηση, απαιτούμε τώρα ΣΣΕ με επαναφορά στα επίπεδα του 2009 τουλάχιστον Το απαιτούμε με διαδήλωση, κατάληψη του ΣΕΒ και ΑΠΑΙΤΗΣΗ τα αντιμνημονιακά κόμματα να απαιτήσουν το ίδιο και να καλέσουν το λαό τους στο δρόμο να στηρίξει τη σύμβαση.

Το μνημόνιο έχει απολύσει χιλιάδες.
Απαιτούμε να πάρουν θέση ΤΩΡΑ για την απόσυρση όλων των απολύσεων. Να επαναπροσληφθούν οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ τώρα σαν ορόσημο ενός αγώνα που στιγμάτισε την εργατική τάξη.

Το μνημόνιο έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και καταργεί τη δημοκρατία.

ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΑΝΑ την πλατεία συντάγματος!!!
Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την οποία μάτωσαν εκατοντάδες χιλιάδες πέρυσι το καλοκαίρι δεν μπορεί να μείνει στα παζάρια που γίνονται στο κοινοβούλιο.

Η Βουλή των κάτω (όπως έλεγε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έχει ή δεν έχει πλέον τη λαική νομιμοποίηση; Διεκδικούμε και απαιτούμε το δικαίωμά μας να ελέγχουμε, να προτείνουμε, να απαιτούμε !!!

Καλούμε τους χαλυβουργούς και κάθε απολυμένο να έρθει στο σύνταγμα και να απαιτήσει να μπει στη Βουλή και να απαιτήσει να πάρει θέση ! Απαιτούμε να υπογραφούν ΤΩΡΑ νέες συλλογικές συμβάσεις. Οχι απλά να περιμένουμε να εκλεγεί κάποιος και να ακυρώσει τη μετενέργεια !

Απαιτούμε κατάργηση των ΜΑΤ και αφοπλισμό της Αστυνομίας.

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ όλοι οι χωρίς στοιχεία προφυλακισμένοι από τον ίδιο το ΛΑΟ. Να δεσμευτούν όλοι για την κατάργηση των κουκουλονόμων και της18μηνης προφυλάκισης.

ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ στη συνέχεια ξανά την Ελληνική Τηλεόραση.Και απαιτούμε να δώσει βήμα στα σωματεία, τις Λαικές Συνελεύσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να βγουν ΤΩΡΑ λογαριασμοί της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι .Να φύγουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ από τον ΟΤΕ και οι ΚΙΝΕΖΟΙ από το λιμάνι. Να δεσμευτούν όλοι για την επανακρατικοποίηση του εθνικού μας πλούτου !

Η ΕΕ Μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.Μας υποχρεώνει να κρατάμε τους μετανάστε στην Ελλάδα παρά τη θέλησή τους και στέλνει στην Ελλάδα όσους συλλαμβάνονται στην ΕΕ χωρίς χαρτιά.
Να τους δωθούν τώρα ταξιδιωτικά έγγραφα. Να μπούμε στις αντίστοιχες υπηρεσίες και να απαιτήσουμε τώρα να τους δωθούν χαρτιά. Να αποσυρθεί (ή να αποσύρουμε) το λιμενικό και την αστυνομία από τα λιμάνια που εμποδίζει τη μετακίνησή τους.

Το μνημόνιο οδηγεί μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ !!!
Και τέλος σχετικά με το πολιτικό σύστημα

Απαιτούμε την άμεση καθιέρωση της απλής αναλογικής, της υποχρεωτικής εναλλαγής των βουλευτών και του ανώτερου πολιτικού προσωπικού, την αμοιβή τους με ένα μέσο εργατικό μισθό, τη θεσμοθέτηση μορφών άμεσης δημοκρατίας.

Στο δρόμο και στο Σύνταγμα λοιπόν, για τη Βουλή του Λαού .

Πηγή: http://aristeroblog.gr/node/746

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *