Οι Αμερικανοί φτιάχνουν τη Μακρόνησο της νέας εποχής!

Οι Αμερικανοί φτιάχνουν τη Μακρόνησο της νέας εποχής!

Στα αναμορφωτήρια της Μακρονήσου

Διαβάζουμε στο ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΩΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ

Στην Μακρόνησο, ένα άγονο νησί 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ξεκίνησε η λειτουργία του στρατοπέδου συγκέντρωσης με εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού προς το υπουργείο Στρατιωτικών στις 19 Φεβρουαρίου 1947. Στο αρχικό εισηγητικό σημείωμα που συντάχθηκε μετά τις εκλογές της 1-4-1946, αναφέρεται επί λέξει: “Αποφασίζεται ο περιορισμός των αριστερών στρατευσίμων εις ορισμένα στρατόπεδα δια να υποστούν αποτοξίνωσιν. Όλες οι στρατιωτικές μονάδες δέον όπως εκκαθαρισθούν από αριστερίζοντες ή υπόπτους αριστερισμού”.

Αφού δόθηκε η σχετική έγκριση στις 3 Απριλίου, στάλθηκαν στην Μακρόνησο στις 26 Μαΐου κατόπιν εντολής του τότε αρχηγού ΓΕΣ Κ. Βεντήρη, οι πρώτοι “σκαπανείς” που θα υλοποιούσαν το έργο και την “προσπάθεια επαναφοράς αυτών εις τους κόλπους της φιλτάτης πατρίδος” με διαφόρους “επωφελείς εργασίας”. Στην αρχή, οι εκτοπισμένοι ήταν αριστεροί ή απλά δημοκρατικοί στρατιώτες που εξέτιαν τη θητεία τους χωρίς όπλο. Η Μακρόνησος λειτούργησε με αυτό τον τρόπο ως το 1958.

Ο Υπουργός Εσωτερικών που έδωσε την εντολή για τη λειτουργία του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μακρονήσου ήταν ο Χριστόφορος Στράτος. Ο Στράτος ανήκε στη γνωστή οικογένεια που στη συνέχεια κατείχε την Πειραϊκή-Πατραϊκή. Οι πολιτικοί της εποχής χαιρέτησαν τη λειτουργία αυτού του σωφρονιστικού ιδρύματος. Για παράδειγμα, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος αναφέρθηκε σε αυτό ως «αναρρωτήριο ψυχών», «συνέχιση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού», «εθνική κολυμβήθρα» και «νέα Εδέμ στα μάτια της ελληνικής Ιστορίας». Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ανέφερε ότι «στη Μακρόνησο αναγεννάται η Ελλάς ωραιοτέρα στην ψυχή των Ελλήνων».

Οι κρατούμενοι ήταν κατά κύριο λόγο πολίτες, άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά τους, οι οποίοι είχαν ηγηθεί ή συμμετάσχει στην Εθνική Αντίσταση, κατά τη διάρκεια της σκοτεινής περιόδου του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Η άοπλη στρατιωτική θητεία, ένας παράδοξος για την εποχή θεσμός, αποσκοπούσε όχι απλά στον έλεγχο της εμφυλιοπολεμικής στράτευσης των ανδρών αλλά στην ολοκληρωτική εξαφάνιση του προοδευτικού κινήματος, καθώς συνοδευόταν από βασανιστήρια μεγάλης βαναυσότητας.

Η Μακρόνησος δεν ήταν απλώς ένας τόπος εξορίας. Η σκληρότητα των βασανιστηρίων που έλαβαν χώρα εκεί κάνει φανερό ότι επρόκειτο για ένα οργανωμένο σύστημα εξόντωσης. Με πρόσχημα την «αναμόρφωση» των κρατουμένων, ασκούνταν σωματική και ψυχολογική βία ώστε να καμφθεί η συνείδηση και το φρόνημά τους με σκοπό να αποκηρύξουν με γραπτές “δηλώσεις μετανοίας” τα φρονήματά, τις ιδέες ή τα ιδανικά τους. Ακολουθούσαν επιστολές που θα έπρεπε να συντάξει ο “ανανήψας” και οι οποίες απευθύνονταν στο δάσκαλο του χωριού του, τον παπά ή τον κοινοτάρχη με το ίδιο περιεχόμενο, αλλά και ομιλίες προς τους υπόλοιπους φαντάρους με τις οποίες θα διατράνωνε την πίστη του στα ιδανικά της πατρίδας και θα πιστοποιούσε την μεταμέλειά του όπως και την αποκήρυξη του “εαμοσλαβισμού” κ.λ.π. Όλα τα παραπάνω είχαν φυσικά σαν στόχο την πλήρη καταρράκωση του “μεταμεληθέντος”, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι στη συνέχεια θα του δινόταν όπλο και θα τον έστελναν στο μέτωπο της εμφύλιας σύρραξης, κατά του Δημοκρατικού Στρατού (ΔΣΕ).

Να σημειωθεί ακόμη ότι η πλήρης επανένταξη απαιτούσε συχνά και την επίδειξη ιδιαίτερης σκληρότητας από τον “ανανήψαντα” προς τους “αμετανόητους” πρώην συντρόφους του, η οποία εάν δεν ήταν αρκούντως πειστική, προκαλούσε άγρια αντίδραση των φρουρών και την εξαρχής απαίτηση για όλα τα προηγούμενα. Με τον τρόπο αυτό, οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου εξασφάλιζαν τη δημιουργία φανατισμένων “γενιτσάρων” (όπως τους αποκαλούσαν όσοι έμεναν αμετακίνητοι στα πιστεύω τους) που αδημονούσαν να οπλισθούν και να πάνε “εθνικά αναβαπτισμένοι” στο μέτωπο.

Πιστεύεται ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν;

Όπως θα διαπιστώσετε από το άρθρο που ακολουθεί ο «δημοκράτης» Ομπάμα επιστρατεύει πολιτικές αναμόρφωσης στο πλαίσιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, ανοίγοντας τις νέες Μακρονήσους για να αποδεχτούν όχι μόνο τον εξωτερικό εχθρό, αλλά και τον εσωτερικό, τους αγωνιστές των αμερικανικών κοινωνικών κινημάτων, που σε περιβάλλον διαρκώς διευρυνόμενης καπιταλιστικής κρίσης δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στην καπιταλιστική ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Μονόδρομος η Ανατροπή τους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Να θυμίσουμε τα κακεντρεχή σχόλια δημοσιογράφων και αριστερών πολιτικών οργανώσεων σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, από ολιγομελή αντιπροσωπεία της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, τη μέρα της ορκωμοσίας Ομπάμα, κήρυκα της παγκόσμιας ειρήνης και της δημοκρατίας, βραβευμένου μάλιστα με Νόμπελ Ειρήνης για τις «εξέχουσες προσπάθειές του να ενισχύσει τη διεθνή διπλωματία και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων»

Στρατόπεδα “αναδιαπαιδαγώγησης” ακτιβιστών, ετοιμάζουν σύμφωνα με στρατιωτικό έγγραφο οι ΗΠΑ

Σάλος έχει προκληθεί στην Αμερική με την αποκάλυψη στρατιωτικού εγγράφου που ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει λόγο για πρακτικές “αναδιαπαιδαγώγησης” πολιτικών ακτιβιστών. Διαβάζουμε στο άρθρο του Paul Joseph Watson (Infowars.com): “Η διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων της στρατιωτικής βάσης του Fort Leonard Wood, Tiffany Wood, έδωσε την πρώτη επίσημη απάντηση στο συγκλονιστικό ντοκουμέντο του αμερικανικού στρατού που περιγράφει την εφαρμογή στρατοπέδων αναμόρφωσης, παραδεχόμενη ότι το εγχειρίδιο «δεν προορίζεται για δημόσια κυκλοφορία» και υποστηρίζοντας ότι οι διατάξεις του εφαρμόζονται μόνο έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας ισχυρισμός εντελώς ψευδής όπως προκύπτει από τη γλώσσα που περιέχεται στο ίδιο το έγγραφο.

Το εγχειρίδιο, με τίτλο FM 3 – 39,40 Επιχειρήσεις Εγκλεισμού και Επανεγκατάστασης (PDF), μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα army.mil (αλλά μόνο από τους στρατιωτικούς υπαλλήλους με ειδικές πιστοποιήσεις). Η Wood απάντησε λέγοντας ότι το έγγραφο δεν πρέπει να είναι διαθέσιμο στο κοινό. «Το έγγραφο δεν προορίζεται για δημόσια κυκλοφορία», δήλωσε η Γουντ, προσθέτοντας ότι «οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το έγγραφο για να γίνουν, θα πρέπει να κατατεθεί αίτηση FOIA». Αυτό σημαίνει ότι είτε οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μια ασφαλή στρατιωτική ιστοσελίδα και κατέβασαν το εγχειρίδιο ή διέρρευσε από ένα στρατιωτικό υπάλληλο που ανησυχούσε για το περιεχόμενο του εγγράφου. Όπως φαίνεται, το έγγραφο είναι ένα εγχειρίδιο κατάρτισης για το προσωπικό του Αμερικάνικου Στρατού που δίνει λεπτομέρειες πώς να αντιμετωπίζονται οι κρατούμενοι σε στρατόπεδα φυλάκισης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το εγχειρίδιο περιγράφει πώς υπάλληλοι θα αναπτύξουν προγράμματα για την “κατήχηση” “πολιτικών ακτιβιστών” που θα κλείνονται σε στρατόπεδα κράτησης στην ανάπτυξη μιας “κατανόησης και εκτίμησης των αμερικανικών πολιτικών και δράσεων.” Το έγγραφο εξηγεί, επίσης, πως «η επανεκπαίδευση των εγκλείστων στο στρατόπεδο ή η προετοιμασία για την αποδοχή μελλοντικών επιχειρήσεων», είναι ευθύνη του ‘PSYOP’ προσωπικού μέσα στο στρατόπεδο. (psyop: στρατιωτικές ενέργειες που σκοπό έχουν να επηρεάσουν τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές των ατόμων, των ομάδων).

Το έγγραφο καθιστά επίσης σαφές ότι το στρατόπεδο εγκλεισμού δεν είναι μόνο ένα στρατόπεδο επανεκπαίδευσης, αλλά και ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας. Η σελίδα 277 από το εγχειρίδιο αναφέρει, “Οι κρατούμενοι αποτελούν ένα σημαντικό εργατικό δυναμικό των ειδικευμένων και των ανειδίκευτων ατόμων. Τα άτομα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις εργασίες που απαιτούνται για την κατασκευή, τη διαχείριση, εκτέλεση διοικητικών λειτουργιών, και συντήρηση της εγκατάστασης εγκλεισμού. ”
Το εγχειρίδιο δίνει κατευθύνσεις επίσης ότι οι πολιτικοί ακτιβιστές πρέπει να περιορίζονται σε απομονωμένες περιοχές και ότι οι κρατούμενοι πρέπει να σιωπούν μέσω «περιορισμού των θορύβων τους με ένα μαλακό, καθαρό πανί που δένεται γύρω από το στόμα τους και δένεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. “Στο απαντητικό της e-mail, η Γούντ ισχυρίζεται ψευδώς ότι, “το έγγραφο προορίζεται για δράσεις εκτός του εδάφους των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανάλογα με τη φύση και το μέγεθος της εκδήλωσης θα καθοριστεί το επίπεδο της συμμετοχής του αμερικάνικου στρατού. “Όπως έχουμε αποδείξει χρησιμοποιώντας μόνο τις απευθείας αναφορές και εικόνες από το εγχειρίδιο, έχει σαφώς σχεδιαστεί για να εφαρμοστεί τόσο στο εξωτερικό όσο και «εντός του εδάφους των ΗΠΑ», καθώς και έναντι “πολιτών κρατουμένων” που έχουν φυλακιστεί για «λόγους ασφαλείας, για την προστασία, είτε γιατί αυτός ή αυτή έχει διαπράξει αδίκημα κατά της δύναμης κράτησης», ως μέρος της «εσωτερικής πολιτικής υποστήριξης επιχειρήσεων» με τη συμμετοχή της FEMA και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το εγχειρίδιο έχει επίσης, λεπτομέρειες για το πώς οι κρατούμενοι θα προσδιορίζονται από τον “αριθμό κοινωνικής ασφάλισής, τους”, άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι οι κανόνες του ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ.
Το έγγραφο καθιστά σαφές στη σελίδα 193 ότι οι κανόνες ισχύουν για την επεξεργασία Αμερικανών κρατουμένων στο αμερικανικό έδαφος όσο ο Πρόεδρος περνάει εκτελεστικό διάταγμα για την εξουδετέρωση του Posse Comitatus, ο νόμος που απαγορεύει το στρατό των ΗΠΑ από το να εμπλακεί στην επιβολή του νόμου. στο εσωτερικό.

Είναι σαφές από την απάντησή της Γουντ ότι ή δεν έχει διαβάσει τα έγγραφα σωστά ή έχει πάρει εντολές στο να υποβαθμίσει τη σημασία τους δηλώνοντας ότι δεν ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια αξίωση που σαφώς διαψεύδεται από τις πολυάριθμες αναφορές στο εγχειρίδιο για το πώς οι οδηγίες του μπορεί να εφαρμόζονται στα πλαίσια των «ενεργειών υποστήριξης εγχώριας πολιτικής».

Εδώ το πλήρες email από την Tiffany Wood διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων του Φορτ Λέοναρντ Γουντ.”

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *