Να σταματήσει η δίωξη του αγωνιστή πανεπιστημιακού Τάκη Πολίτη

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τάκης Πολίτης με εισαγγελική εντολή καλείται να απολογηθεί κατηγορούμενος για «διέγερση». Η ανεκδιήγητη αυτή κατηγορία στηρίζεται σε mail με βάση το οποίο ο «κατηγορούμενος» συμμετείχε στο συντονισμό των κινητοποιήσεων πανεπιστημιακών και φοιτητών κατά της εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου. Έτσι, λοιπόν, αφού το… διεγερτικό mail προβλήθηκε από εφημερίδες και κανάλια, έρχεται τώρα ο εισαγγελέας να συμπληρώσει αυτή την καρικατούρα κυνηγιού μαγισσών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ΜΜΕ και Δικαιοσύνη πρωτοστατούν στην καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και στην ποινικοποίηση φρονημάτων και καθ’ όλα νόμιμων συνδικαλιστικών πρακτικών. Το πρωτότυπο είναι ότι επιστρατεύεται η μετεμφυλιοπολεμικής έμπνευσης κατηγορία της «διέγερσης» προκειμένου να απαξιωθεί ο μαχητικός συνδικαλισμός και η αμφισβήτηση του αγοραίου πανεπιστήμιου που τόσο επιθυμούν τα νεοφιλελεύθερα επιτελεία.

Προφανώς, ο σύντροφός μας Τάκης Πολίτης, γνωστός για τους αγώνες του όχι μόνο στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης αλλά και σε μια σειρά από κοινωνικά κινήματα (αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, στους πολιτικούς κρατούμενους κ.λπ.), δεν πρόκειται να καμφθεί από τη νέα αυτή δίωξη σε βάρος του, αλλά αντίθετα να υπερασπιστεί την υποχρέωση κάθε εργαζόμενου να διεγείρει την αντίσταση απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων.

Είναι ωστόσο καθήκον όλων μας να σταθούμε στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στις ανάγκες της κοινωνίας και φιλόξενο στα κινήματα και τους αγώνες.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *