Επειδή έχουμε στοιχειώδης μνήμη.

Με την γνωστή ευγλωττία της η Λιάνα Κανέλλη μας είπε σήμερα από το Mega να προσέλθουμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε ΚΚΕ –αν και δήλωσε ότι καταλαβαίνει τους λόγους που κάποιοι ψηφοφόροι του κόμματος της προτίμησαν τις παραλίες στις πρόσφατες ευρωεκλογές- για να αποδυναμωθεί ο δικομματισμός, να βρεθούν σε καλύτερη θέση οι εργαζόμενοι και τα γνωστά που παπαγαλίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις τα στελέχη του ΚΚΕ.

Κάνοντας ζάπινγκ βρεθήκαμε και στην τηλεόραση του 902 για να συναντήσουμε την Παπαρήγα μα μιλάει σε στελέχη του κόμματος της.
Κι αυτή είχε στο στόχαστρο της τον δικομματισμό και την αποχή με το σκεπτικό ότι: « Αποφασιστική προϋπόθεση, η μοναδική σήμερα, είναι να βγει από την κάλπη δυνατό ΚΚΕ, γιατί έτσι μπορούμε να τους δυσκολέψουμε στα μέτρα που θα πάρουν, να τους παρεμποδίσουμε, να κερδίσουμε χρόνο, για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του».

Ωραία όλα αυτά που ακούσαμε αλλά η Παπαρήγα και η Κανέλλη θα έπρεπε να μας απαντήσουν σε μια βασική ερώτηση γιατί στοιχειώδης μνήμη έχουμε.

Την περίοδο 1989-1990 είχαμε αποδυνάμωση του δικομματισμού αλλά και γενικότερη κρίση του πολιτικού αστικού συστήματος.

Τι έκανε το ΚΚΕ- για την ακρίβεια ο ενιαίος Συνασπισμός στον οποίο συμμετείχε και το κόμμα του Περισσού- τότε;

Συμμετείχε σε δυο διαφορετικές αστικές κυβερνήσεις βγάζοντας από την κρίση το καπιταλιστικό σύστημα, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο υπουργός από τις τάξης του Συνασπισμού να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση απεργών.

Εχει κάνει καμιά ουσιαστική αυτοκριτική για την στάση του την περίοδο αυτή το ΚΚΕ και μας έχει διαφύγει;

Υ.Γ Την περίοδο αυτή ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Κάππος διαχώρισε την θέση του από τις επιλογές της ηγεσίας. Επειδή την ερχόμενη Πέμπτη, συμπληρώνονται 4 χρόνια, από τη μέρα εκείνη που ο αγωνιστής Κώστας Κάππος άφησε την τελευταία του πνοή θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε με άλλη ανάρτησή μας για την περίοδο εκείνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *