Χρεοκοπήσατε. Φύγετε!

Το σάπιο πολιτικό σύστημα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει την εξουσία του, παρά το ηχηρό «Φύγετε!» που είπε ο ελληνικός λαός στις 6 Μάη. Αυτοί που κυβέρνησαν δεκαετίες οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή, αυτοί που κυβέρνησαν, παρέα με το μεγάλο κεφάλαιο, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Ουάσιγκτον, του Βερολίνου και των Βρυξελλών, αυτοί που κυβέρνησαν εξασφαλίζοντας υπέρογκα κέρδη για τους τοκογλύφους δανειστές και τεράστιες μίζες για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, όλος αυτό ο εσμός, έχει σήμερα το θράσος να απαιτεί να είναι πάλι «μέσα στα πράγματα» και κουνάει το δάχτυλο στην Αριστερά.

Φτάνουν στο σημείο ακόμη και να στήσουν προβοκάτσιες απέναντι στη χώρα, προκειμένου να διαιωνίσουν το ειδικό καθεστώς που έχουν επιβάλει. Έτσι έρχεται τώρα στη δημοσιότητα μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας ένα (ανυπόγραφο) σημείωμα που αποδίδεται στον πρωθυπουργό της Τρόικας Λ. Παπαδήμο, το οποίο τάχα προειδοποιεί ότι τα ταμεία του Δημοσίου στερεύουν από ρευστό. Αυτό θυμίζει την πριν δύο χρόνια δήλωση του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι η κατάσταση της οικονομίας μοιάζει με τον Τιτανικό, μια δήλωση που άνοιξε το δρόμο στην Τρόικα.

Προφανής στόχος τους είναι η δημιουργία μιας κυβέρνησης των ίδιων δυνάμεων που καταδικάστηκαν στις 6 Μάη από τη λαϊκή ψήφο. Ενδεχομένως –και ακόμη χειρότερα- μια κυβέρνηση τύπου Μόντι, με τις ευλογίες των Βρυξελλών, της Μέρκελ και του Μπαρόζο, αλλά χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση. Ταυτόχρονα, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, προσπαθούν να ακυρώσουν την ύπαρξη αντιπολίτευσης, δηλαδή το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία. Γι’ αυτό και επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ με καρότο (πρόσκληση για συγκυβέρνηση) και με μαστίγιο (βομβαρδισμός από Μνημονιακά κόμματα και ΜΜΕ ότι πρόκειται για «ανεύθυνη δύναμη» και άλλα).

Δεν θα καταφέρουν ούτε να βάλουν στο χέρι το ΣΥΡΙΖΑ ούτε να σταματήσουν το πανίσχυρο λαϊκό ρεύμα που δυναμώνει. Τιμωρήθηκε στις 6 Μάη αυτό το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφισή του. Για τη σωτηρία του λαού. Για την πραγματική Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, την παραγωγική Ανασυγκρότηση.

 

15 Μαΐου 2012

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *