Κάτω τα χέρια από τους απεργούς χαλυβουργούς!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Σε μια ακόμα προσπάθεια να σπάσει την ηρωική απεργία των εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδας, η εργοδοσία του Μάνεση χρησιμοποίησε σήμερα τα διευθυντικά στελέχη και ελάχιστους απεργοσπάστες ως «πολιορκητικό κριό» για να μπουν στο εργοστάσιο και να σπάσουν την απεργία. Κατέθεσαν μηνύσεις ενάντια στο σωματείο των εργαζόμενων, ζητώντας τη δίωξη και σύλληψη των εκλεγμένων συνδικαλιστών.

Η απεργία των εργατών της Χαλυβουργίας, που συνεχίζει για 199 μέρες, αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους. Δείχνει το δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης, της αποφασιστικής ταξικής αναμέτρησης με το κεφάλαιο και τις πολιτικές που θέλουν να ξεθεμελιώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα. Σύσσωμο το κεφάλαιο και ο ΣΕΒ, τα κόμματα του μνημονίου και της ΕΕ, η τρόικα και τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ, με κάθε μέσο προσπαθούν να σπάσουν την απεργία αυτή, να τσακίσουν κάθε εργατικό αγώνα και διεκδίκηση. Χρησιμοποίησαν λάσπη, εκβιασμούς, απολύσεις, επιθέσεις, ενώ τώρα βάζουν σε αυτή την προσπάθεια τους εισαγγελείς και τις δικαστικές διώξεις.

Το ΝΑΡ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και των κρατικών μηχανισμών. Στέκεται δίπλα στους χαλυβουργούς με κάθε πολιτικό, αγωνιστικό και έμπρακτο τρόπο. Καλεί όλη την εργατική τάξη να σταθεί ασπίδα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς. Και η καλύτερη αλληλεγγύη είναι η αποφασιστική ανάπτυξη αγώνων.

Τώρα να οργανώσουμε το νέο γύρο εργατικών αγώνων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, για την ανατροπή της επίθεσης. Να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα κατακτήσει ρήγματα, νίκες και ανατροπή όλου του αντεργατικού πλαισίου που επέβαλλαν κυβερνήσεις-κεφάλαιο-ΕΕ-ΔΝΤ τα τελευταία χρόνια. Καμία αναμονή κυβερνητικού «σωτήρα», ούτε μια ώρα χαμένη, όλοι στον αγώνα!

–       Κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, γραφείο και κατάστημα μια Χαλυβουργία.

–       Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τους απεργούς, τα συνδικάτα

–       Πανεργατικός ξεσηκωμός για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της.

 Νέο Αριστερό Ρεύμα

Αθήνα, 15 Μάη 2012

www.narnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *