Καλλιεργούν κλίμα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο! Ποιοι και γιατί;

Θα τολμούσαμε να δώσουμε μια συμβουλή: για ότι ακούσετε αυτή την περίοδο και μέχρι τις εκλογές, ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και χειραγώγησης του εργαζόμενου λαού μας, προκειμένου να καμφθούν οι αντιμνημονιακές του διαθέσεις και να αποδεχτεί μια «ισχυρή κυβέρνηση» των απεχθών αστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συγκαταλέγει στο οπλοστάσιο της εκτός από την απειλή πτώχευσης και την προβολή των «εθνικών κινδύνων». Στην συγκεκριμένη περίπτωση καλλιεργείται συστηματικά ο φόβος ενός «θερμού επεισοδίου» εξαιτίας πάντα της «τουρκικής επιθετικότητας». Ποιος δεν έχει ακούσει σημαντικούς αστούς αναλυτές να τονίζουν ότι πάντα η Τουρκία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την Ακυβερνησία στην Ελλάδα για να επιδιώξει να επιβάλλει τους επιθετικούς της στόχους; Μια τέτοια επομένως περίοδο υπονοείται ότι είναι και η τωρινή, άρα είναι αναμενόμενη η εκδήλωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ας δούμε όμως τι σχέση έχουν όλα αυτά με την πραγματικότητα και ποιος ο ρόλος του ελληνικού κράτους και του ελληνικού αστικού πολιτικού-στρατιωτικού κατεστημένου.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά άρθρα είναι αυτό του defencenet.gr, που βρίσκεται αναδημοσιευμένο σε πλήθος εθνικιστικών μπλογκ και έχει τίτλο «Επιχείρηση τρομοκρατίας από Τουρκία σε Αιγαίο και Θράκη – Αναπτύχθηκαν τεράστιες δυνάμεις»: «Μια τεράστια πολεμική μηχανή έχει τεθεί σε κίνηση στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, αλλά και μέσα στο Αιγαίο εντός του ΕΕΧ και των ΕΧΥ από το βορρά μέχρι το νότο εκτελώντας αποβάσεις, αποστολές αεροπορικής υποστήριξης (CAS) αεροπορικής περιπολίας και απαγόρευσης (CAP), ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές καταστροφής στόχων επιφανείας με την επωνυμία Beyaz Fertina (αεροναυτική) και Efes 2012 (αποβατική).

Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την επομένη των ελληνικών εκλογών στις 7 Μαΐου και η μεν πρώτη ολοκληρώνεται στις 17/05 και η δεύτερη στις 24/05. Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί είναι τεράστιες (μπορείτε να δείτε τους βασικούς σχηματισμούς παρακάτω), ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή καλύτερα για επιχείρηση τρομοκράτησης της Ελλάδας, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής ερευνών από την Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την ώρα που στην Αθήνα οι δυνάμεις του Μνημονίου έχουν εξαντλήσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με εξωπραγματικές οικονομικές περικοπές η Τουρκία έχει εξαπολύσει μείζονος έκτασης ασκήσεις-ψυχολογικές επιχειρήσεις. Πριν δύο εβδομάδες, πραγματοποίησαν  στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, στην Πόζνα, απέναντι από το προγεφύρωμα της Αδριανούπολης (Κάραγατς), εκεί που επρόκειτο να εξαπολυθεί η τουρκική επίθεση στον «Βαριοπούλα», στη ζώνη ευθύνης της ελληνικής XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI M/K MΠ), τεράστια άσκηση ζεύξης του ποταμού Έβρου».

Το κόλπο είναι τόσο στημένο και χοντροκομμένο που προκαλεί την παρέμβαση του antinews.gr/2012/05/11/160726/, που σε κείμενο του με τίτλο «Προσπάθεια εκφοβισμού της ελληνικής κοινής γνώμης», καταγγέλλει: «Είναι απίστευτη η προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινής γνώμης από μέσα ενημέρωσης εκμεταλλευόμενα τις προγραμματισμένες ετήσιες ασκήσεις των Τούρκων που είναι σε εξέλιξη . Είναι γνωστές οι προσπάθειες αμφισβήτησης και διεκδίκησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από τους Τούρκους και η καθημερινή σχεδόν παραβατική συμπεριφορά τους αλλά αντίστοιχα επιζήμια και αντιδεοντολογική προς τα εθνικά συμφέροντα είναι και η ανακριβής κάλυψη των γεγονότων με εμφανή την προσπάθεια να παρουσιάσουν ότι  υπάρχει ένταση στο Αιγαίο σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα περίοδο.

Συγκεκριμένα είναι σε εξέλιξη από τους Τούρκους η ετήσια αποβατική άσκηση EFES που λαμβάνει χώρα σε Τουρκικό έδαφος, καθώς και η αεροναυτική μεγάλης κλίμακας ά-σκηση «Λευκή Θύελλα» που πραγματοποιείται στο Βόρειο , Κεντρικό και Νοτιο – Ανατολικό Αιγαίο από 7-17 Μαΐου. Ασκήσεις για τις οποίες έχει συμφωνήσει η χώρα μας και έχει εγκρίνει τις περιοχές και τους χρόνους διεξαγωγής τους (με εξαίρεση μία περιοχή Ανατ. της Ρόδου όπου περιλαμβάνει εθνικό χώρο). Συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Μ.Ο.Ε) και έχουν ανταλλαγεί στο πλαίσιο αυτό με αντίστοιχες μεγάλης κλίμακας ελληνικές ασκήσεις (Παρμενίων κλπ.).

Τα μέσα των Ελληνικών Ε.Δ. είναι όπως πάντα σε ετοιμότητα και παρακολουθούν κάθε κίνηση και αντιμετωπίζουν κάθε παράβαση ή παραβίαση των Τουρκικών αεροσκαφών και πλοίων αλλά οι παραβατικές ενέργειες από την άλλη πλευρά δεν  δικαιολογούν βαρύγδουπους / εκφοβιστικούς τίτλους και επιπλέον αναστάτωση των Ελλήνων πολιτών, ότι εξελίσσονται «περίεργες» επιχειρήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, ενώ δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς που υπηρετούν.

Είναι τόσο ανακριβείς οι σχετικές αναφορές που όπως αναφέρεται για πρώτη φορά εφέτος τα Τουρκικά πλοία που συμμετέχουν στην άσκηση εισήλθαν στα λιμάνια για το Σαββατοκύριακο. Μία τέτοια κρίσιμη εποχή πρέπει να επιδεικνύουν όλοι  σοβαρότητα και υπευθυνότητα εάν αγαπάνε την πατρίδα μας και επιδιώκουν την σωτηρία της και δεν υπηρετούν άλλα συμφέροντα».

Πέρα όμως από την αποκάλυψη της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, καταγράφουμε και ορισμένες ενέργειες που πυροδοτούν την ένταση στο Αιγαίο, οι οποίες όμως έχουν ως πρωταγωνιστή την ελληνική στρατιωτική ηγεσία. Εδώ και καιρό τα μιλιταριστικά έντυπα έχουν αποκαλύψει ότι το Πεντάγωνο επιδιώκει να προχωρήσει σε «προβολή ισχύος» στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία ότι η ακυβερνησία δεν συνεπάγεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν παραμένουν σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Και πράγματι σήμερα, είχαμε την αιφνιδιαστική ενεργοποίηση της αεροπορικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία ανήκει επιχειρησιακά στο ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με την αρθρογραφία «η κινητοποίηση δεν  ήταν προγραμματισμένη και μέσα σε χρόνους-ρεκρό πάνω από 20 μαχητικά, F-16, Mirage 2000-5 Mk2 και F-4E AUP απογειώθηκαν από διάφορα πολεμικά αεροδρόμια από την Κρήτη μέχρι την Λάρισα με κατεύθυνση τα νησιά του Αν Αιγαίου. Σχηματίστηκαν δύο “πακέτα” COMAO, τα οποία προσέβαλαν, εικονικά φυσικά διάφορους στόχους στο Αν. Αιγαίο, αλλά και στις … μικρασιατικές ακτές, καθώς στο σενάριο προβλεπόταν και η προσβολή των Follow-on-Forces, δηλαδή των δυνάμεων που ακολουθούν το πρώτο κύμα εισβολής στα μικρασιατικά λιμάνια και τόπου συγκέντρωσης.  Η άσκηση ήταν 100% αιφνιδιαστική διαβεβαιώνουν από το ΓΕΕΘΑ για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα της Δύναμης η οποία είναι η πρώτη που θα εμπλακεί σε περίπτωση που απειληθεί η εθνική ασφάλεια και σίγουρα έχει σχέση με τις εν εξελίξει ασκήσεις Firtina και Efes των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η μεταφορά των όπλων αέρος-εδάφους (JDAM, AFDS κλπ) μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τις αποθήκες όπλων στα σέλτερ των αεροσκαφών, όπου βέβαια δεν φορτώθηκαν (αν φορτωθούν πρέπει να ριφθούν, αφού δεν επιτρέπεται επιστροφή στην βάση προσγείωση με όπλα αέρος-εδάφους), αλλά δοκιμάστηκαν οι χρόνοι μεταφοράς και εικονικής φόρτωσης».

Η απάντηση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν άμεση και η ένταση είχε πλέον πυροδοτηθεί. Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ εκτιμούν πως οι σημερινές τουρκικές παραβιάσεις ήταν μέρος της αντίδρασής τους απέναντι στον τακτικό  αιφνιδιασμό που υπέστησαν αρχικά, πραγματοποιώντας συνδυασμένες επιχειρήσεις με τα τουρκικά μαχητικά να προστατεύουν τα ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, που μπαινόβγαιναν στο ελληνικό FIR και στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ). Πιο συγκεκριμένα οι τουρκικοί σχηματισμοί αποτελούνταν από 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, 3 ελικόπτερα, και τουλάχιστον 6 μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό, ενώ ακόμη 6 τουρκικά μαχητικά βρίσκονταν στον αέρα σε τουρκικό εναέριο χώρο δια παν ενδεχόμενο. Οι σχηματισμοί της ΤΗΚ  προχώρησαν σε 9 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η τουρκική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Μετά την απάντηση για το ποιος πυροδοτεί την ένταση στο Αιγαίο και το πώς διαστρεβλώνεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ο ελληνοτουρκικός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός που ξεδιπλώνεται επικίνδυνα στην περιοχή και παρουσιάζεται μονόπλευρα ως «τουρκική επιθετικότητα», αξίζει να δούμε από ποιους και γιατί εργαλοιοποιείται το ζήτημα της ΑΟΖ, της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων και το πώς πυροδοτείται ο εθνικιστικός πυρετός.

Υπάρχει ένα δημοσίευμα στο   tvxs.gr του Κούλογλου, προς το παρόν αναπάντητο από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, με τίτλο «Τα πετρέλαια πίσω από το κομφούζιο Καμμένου;», που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Για κινήσεις που εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα στο χώρο των πετρελαίων,  κατηγορούν τον κ. Π.Καμμένο, στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που δηλώνουν εξοργισμένα με το διαβόητο non paper, το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος παρέδωσε, εν αγνοία τους, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Tα στελέχη αυτά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs, υποστηρίζουν ότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο κόμμα, εκπονήθηκε το σχέδιο των 7 σημείων, το οποίο ο κ. Καμμένος εξέθεσε στον κ. Παπούλια, στη συνάντηση τους την Κυριακή. Όμως ούτε σε αυτήν τη κομματική  σύσκεψη, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη, προσθέτουν, δεν έγινε λόγος και πολύ περισσότερο δεν εκπονήθηκε κάποιο plan B για κυβέρνηση έκτακτής ανάγκης, όπως περιγράφεται στο non paper.
Στο έγγραφο αυτό, το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εμφανίζεται περιέργως να θέτει ως όρους για την στήριξη μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, πέρα από τις 2 θέσεις αντιπροέδρων και την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, και τον ορισμό εκ μέρους του αξιωματούχων στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων. Στελέχη του κόμματος αποδίδουν τις παρασκηνιακές κινήσεις Καμμένου στις σχέσεις που διατηρεί με την Delek, μια εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που ενδιαφέρεται για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου που βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι οι εκκλήσεις για «εθνική ενότητα», οι αναφορές στις «εθνικές ανάγκες», δεν είναι τίποτε άλλο από την απαίτηση υποταγής των εργαζομένων στα σχέδια κερδοφορίας των πλουσίων, αφού πάντα ο εθνικισμός πάει χέρι-χέρι με τα αστικά συμφέροντα και τα πολιτικά παιχνίδια.

Άραγε, τι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε μέχρι τις εκλογές.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *