Γάμοι εξπρές με πέπλα φόβου και συμβιβασμών

Του Γιώργου Σαρρή

Ξαφνικοί γάμοι εξπρες στα πλαίσια της δημιουργίας του νεου δίπολου τύπου Δεξιάς-Κεντρου βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε μια στιγμή που ο λαός πρεπει να ριζοσπαστικοποιηθεί και να τολμήσει, το σύστημα του προσφέρει διαρκώς νέες light εναλλακτικές για να φρενάρει αυτό το επικίνδυνο για το ίδιο ενδεχόμενο συνοδευμένες από ισχυρες δοσεις τρομοκράτησης, φόβων, “ρεαλισμού” και μαζι έρποντος συμβιβασμού. Ο πρωτος από τους γάμους αυτούς ήδη ολοκληρώνεται μεταξύ ΝΔ-Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Ντόρα επιστρέφει στη ΝΔ λοιπόν. Η γελοιοποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος συνεχίζεται ακάθεκτη, πράγμα που δείχνει τον πανικό του. Η ανάγκη συσπείρωσης για να μπεί φρενο στην απαγκίστρωση του λαού από τις λογικές που τον εγλώβιζαν ως τώρα, έβαλε στην άκρη τις δήθεν διαφορες και έφερε την επιστροφή της ‘ασωτης θυγατέρας.
Οσο για τις βαριές κουβέντες και τις κατηγορηματικές και “ξεκαθαρες” εκατέρωθεν απορρίψεις…δε βαριέσαι, νερό κι αλάτι.
Η Ντόρα σα γνησιο τέκνο του συστήματος δε γινόταν να μένει στην απ’έξω ενω η ΝΔ δεν είχε την πολυτέλεια να δεχεται επιθέσεις από δικά της παιδιά και να χάνει ψήφους. Δεν μπορούμε να ξερουμε βεβαια τι θα προσθέσει αλλά και τι θα αφαιρεσει στη ΝΔ η επιστροφή.

Για τους άλλους γαμους εξπρες που αναμένονται τι να πούμε; Και στα δικά τους.

Η πρόταση Συριζα πάντως για πρωθυπουγία Αρσένη σήμερα, δινει ένα σήμα για συνεργασία Λ.Κατσέλη-Συριζα . Θα είναι άλλη μια περίπτωση -αν γίνει-όπου μια τ. μνημονιακή υπουργός και ένα  αντιμνημονιακό κόμμα όπως ο Συριζα θα πιούν της λήθης το κρασί και θα βαδίσουν παρέα προς άγνωστο για μας προορισμό στα εντός εκτός και επιτα αυτά της ΕΕ του ευρώ και του μνημονίου.
Η Λ.Κατσέλη θα θυμίσουμε οτι έχει ψηφίσει το 1ο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο ,τους εφαρμοστικούς νόμους κλπ. Στο τέλος μην αντέχοντας τηνπίεση του λαού, αλλά και ανησυχώντας για το πολιτικό της μέλλον αποχωρησε.

Δεν ξερω ακόμη τι σήμα στέλνει και που, η απίστευτη πραγματικά αποδοχή από μεριάς του Α.Τσίπρα ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Λ.Παπαδήμου(!) ειδικά μετά τη σημερινή “πρωτοβουλία” του Πρωθυπουργού-τραπεζίτη να πληρώσει το υπο Αγγλικό δίκαιο ομόλογο των 400 και κάτι εκ.ευρώ, αλλά και μετά την επιστολή εκβιασμών λίγες μερες πριν στον Προεδρο της Δημοκρατίας. Αλλα γι αυτό θα επανέλθουμε. Πραγματικά πυκνός ο πολιτικός χρόνος. Τοσο πυκνός που σε πνίγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *