Αποφάσεις από το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους βουλευτές που εκλέχτηκαν στη νέα Βουλή και κυρίως των κομμάτων που εκφράστηκαν ενάντια στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τις ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, πριν τη ΔΙΑΛΥΣΗ  της ΒΟΥΛΗΣ να εκφράσουν έμπρακτα τη λαϊκή βούληση με τη ψήφο τους στο Κοινοβούλιο:

  1. Να καταργήσουν τα μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις και όλους τους Νόμους που απορρέουν απ’ αυτή.
  2. Να καθιερώσουν την απλή και ανόθευτη αναλογική στις εκλογές.

Τέλος, καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μην παρερμηνεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 «κατά το δοκούν» με βάση μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών, της ληστρικής μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων. Κάθε άλλη ερμηνεία κόντρα στη λαϊκή βούληση θα βρει απέναντι σύσσωμο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην συνεδρίασή του την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 καταγγέλλει την πολιτική-τρομοκρατική σύλληψη του αγωνιστή οικοδόμου Νίκου Κατσίφη την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 έξω από το σπίτι του, από τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας, με την κατηγορία της συμμετοχής του σε επεισόδιο υπεράσπισης μετανάστη, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Καλλιθέα ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Ο Νίκος Κατσίφης είναι γνωστός αγωνιστής στην Καλλιθέα, επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και με συνεχή παρουσία στους αγώνες του εργατικού κινήματος.

Η αστυνομική αυθαιρεσία ξεπερνάει κάθε όριο. Με μόνη την κατάθεση ενός αστυνομικού, συνέλαβαν τον αγωνιστή με τη διαδικασία του αυτόφωρου όχι κατά τη διάρκεια του γεγονότος, αλλά την επόμενη μέρα, καταλογίζοντας του τέσσερις ανυπόστατες κατηγορίες. Η μέρα όπου οποιοσδήποτε μη αρεστός στην εξουσία συλλαμβάνεται «επ’ αυτοφώρω» με μόνη την ύπαρξη μιας «μαρτυρίας» οργάνου της, φαίνεται πως έφτασε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς ορισμένων. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, την αντίδραση της Κοινωνίας και του λαϊκού κινήματος.

Τους αγωνιστές που συμμετέχουν στο κίνημα, τους σέρνουν στα δικαστήρια με χαλκευμένες κατηγορίες. Τους Χρυσαυγίτες που επιτίθενται με αλυσίδες και λοστούς δεν τους γνωρίζουν; Η στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στη Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαστεί από την Κοινωνία.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και την απαλλαγή του Νίκου Κατσίφη και όλων των αγωνιστών και συνδικαλιστών που πάνε να εμπλέξουν.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *