Η Μέρκελ παίζει με τον Κάρολο.

Η Μέρκελ εκτός από κούκλα είναι κι έξυπνη. Πλάκα κάνω. Είναι απορίας άξιο, πως μια πολιτικός, έκανε ένα τόσο χοντροειδές λάθος, να κάνει μια τέτοια ανακοίνωση. Σύμφωνα με την Προεδρία ζήτησε δημοψήφισμα από την Ελλάδα! Για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη ή όχι.

Φυσικά οι αρχηγοί αντέδρασαν. Κι ο κόσμος, που το άκουσε μούντζωνε κατά Βερολίνο μεριά με τα δυο τα χέρια. Δεν είμαστε προτεκτοράτο για να μας λέει ξένος ηγέτης τι θα κάνουμε, είπε ο Αλέξης. Σωστό.

«Η κυρία Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο Κος Βενιζέλος και ο Κος Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους. Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως, ο Ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση. Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη». (Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ).

Πολύ καλά τα έψαλε και η Αλέκα. Μπράβο.

 «Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ. Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι καλεί το λαό με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους». (Ανακοίνωση του ΚΚΕ).

Και οι λοιποί αρχηγοί λένε δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος και καταδικάζουν. Καλώς.

Η καγκελαρία πάντως διαψεύδει. Μου κάνει εντύπωση το εξής: ;Ότι η Γερμανίδα καγκελάριος μας θεωρεί αποικία, το καταλάβαμε εδώ και καιρό. Επικοινώνησε όμως με τη γλάστρα στο Προεδρικό. Ο πάρεδρος, αντί να της «τα χώσει» ευγενικά, λέγοντας πως αυτό το αποφασίζει ο λαός της Ελλάδας, επικοινώνησε με τους αρχηγούς. ΓΙΑΤΙ;

Α) Είναι υπηρεσία της Γερμανίδας το διακοσμητικό φυτό;

Β) Περίμενε (βλακωδώς), να φοβηθεί ο λαός και να ψηφίσει Μνημόνιο;

 

Γ) Για να αντιδράσουν οι αρχηγοί της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, των δεκανικιών και πουν «ΕΕ και ξερό ψωμί» σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αν ο λαός αγριέψει, όπως έγινε;
Δ) ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Σας είπα θα ακούσετε πάρα πολλά. Λένε οι παπαγάλοι διάφορα απίστευτα.

Η κίνηση αυτή όμως δείχνει και κάτι άλλο. ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ. Και ο πανικός φέρνει σπασμωδικές κινήσεις. Ξέρουν τι θα γίνει. Όταν έλεγαν οι Γερμανικές εφημερίδες κάτω από 35% και τα δυο κόμματα, οι δημοσκόποι εδώ έλεγαν παραμύθια για πολιτικούς. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα ξαναπούμε ΟΧΙ στην πολιτική της χρεοκοπίας. Και τρέμουν.

Η Αγγέλα πήρε τα λεφτά των Γερμανών και μας τα δάνεισε με μεγάλο επιτόκιο. Για να βάλει μετά στο χέρι και τους φυσικούς πόρους. Πονηρή κίνηση. Τι θα γίνει όμως η ίδια, αν πούμε πως δεν δεχόμαστε αυτή την προδοτική για εμάς συμφωνία; Γι αυτό έβαλαν λυτούς και δεμένους σκύλους να αλυχτάνε.

Αλλά ένας μήνας τους έμεινε.

Καλή δύναμη.

Αναρτήθηκε από mitsos175

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *