ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΚΚ

Στην Τουρκία φαίνεται ότι το αστικό κατεστημένο είναι αποφασισμένο για ένα παρατεταμένο πόλεμο με την Κουρδική μειονότητα, αδιαφορώντας για τα συνεχή οδυνηρά πλήγματα που δέχεται ο Τουρκικός Στρατός και που φυσικά μεταφράζονται σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε ότι ο πόλεμος και οι συνακόλουθες απώλειες προς το παρόν εργαλειοποιούνται από το αστικό κατεστημένο της χώρας για να οξύνουν τον εθνικιστικό παροξυσμό και να επιβάλλουν «εθνική ενότητα» απέναντι στο φόβο του εσωτερικού εχθρού!

Για να δούμε όμως αυτό τι σημαίνει στην πραγματικότητα. Πως μεταφράζεται σε αίμα και δάκρυα για όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιστοσελίδα Askerhaber (17-5-2012) με τίτλο «ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΜΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ: ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ, ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ»

Διαβάζουμε: «Ανακοινώθηκε πως μετά από επίθεση με όλμο που συνέβη τις μεσημεριανές ώρες σε τάγμα συνοριακής φύλαξης στην περιοχή Ντέρετζικ του νομού Χακκάρι, ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας έγινε μάρτυρας και ένας τραυματίστηκε. Το γεγονός συνέβη σήμερα γύρω στις 14.40 στην περιοχή Ντέρετζικ στα σύνορα με το Ιράκ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με όλμους και μέσα από τα εδάφη του Ιράκ. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά, ενώ έγιναν και βολές πυροβολικού από το στρατόπεδο του Ομουρλού που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Στο μεταξύ ελικόπτερα τύπου Κόμπρα έκαναν πτήσεις στην ίδια περιοχή. Τις ίδιες ώρες εμφανίστηκαν 2 πολεμικά αεροπλάνα που ερχόμενα από την πλευρά της Γιουξέκοβας φάνηκαν να πηγαίνουν προς τα σύνορα με το Ιράκ.

Ο Τουρκικός τύπος και το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ εμμένουν να χαρακτηρίζουν τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και βαθμοφόρους ως «μάρτυρες», ενώ για τους Κούρδους αντάρτες περιφρονητικά χρησιμοποιούν τον όρο «Τρομοκράτης». Τι σημασία όμως έχει, όταν η εθνική σημαία που ρίχνουν πάνω από το φέρετρο απλώς σκεπάζει τις βαριές πολιτικές ευθύνες εκείνων που σε χρησιμοποίησαν ως κρέας στα κανόνια και που εκμεταλλεύονται προπαγανδιστικά ακόμη και το πτώμα σου!

Πρόσφατα, στο Haberler.com (17-5-2012) παρουσιάστηκε το εξής κείμενο με τίτλο «ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΠΚΚ», που περιέγραφε τον απολογισμό από την  ένοπλη σύγκρουση στο Χατάι:

«Η νομαρχία Χατάι ανακοίνωσε πως κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στα όρη Αμανός, μέλη της τρομοκρατικής διαμελιστικής οργάνωσης άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούνε ένας ταγματάρχης, ένας υπολοχαγός και ένας ανθυπολοχαγός της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής Χακκάρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας Χατάι σήμερα στις 07.45 σε ορεινή περιοχή της πόλης Ντόρτγιολ, κατά την διάρκεια επιχείρησης της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής Χατάι , μέλη της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα ο ταγματάρχης Ερχάν Ντικμέν, ο υπολοχαγός Αϊτάτς Καγιά και ο ανθυπολοχαγός Αχμέτ Ταρίμ να γίνουν μάρτυρες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως συνεχίζεται στην περιοχή μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό την σύλληψη και εξουδετέρωση των τρομοκρατών».

Ας δούμε όμως τώρα πως επιχειρεί να αξιοποιήσει αυτές τις απώλειες η κυβέρνηση Ερντογάν.

Στο TRT  18-5-2012 παρουσιάστηκε το κείμενο «ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΚΚ», όπου σύμφωνα με τον υπουργό Σαχίν, η Συρία υποστηρίζει την άνω δομή της τρομοκρατικής οργάνωσης!

«Βαρυσήμαντες δηλώσεις από τον υπουργό Εσωτερικών σε σχέση με τη Συρία. «Διαπιστώσαμε πως παρέχει υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση», είπε ο υπουργός Ιντρίς Ναίμ Σαχίν, δίνοντας επίσης ορισμένες πληροφορίες. Απαντώντας χθες σε ερωτήσεις Ιταλών δημοσιογράφων που τον επισκέφθηκαν στο Υπουργείο, δήλωσε ότι οι πόλεις κοντά στα τουρκικά σύνορα ελέγχονται ιδίως από την τρομοκρατική οργάνωση. «Τα δεδομένα και οι πληροφορίες που έχουμε δυστυχώς δείχνουν ότι η Συρία παρέχει υποστήριξη στην διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση KCK».

Αυτά είπε ο Ιντρίς Ναίμ Σαχίν, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στην οργάνωση που επικρατεί στο σύνορο της Τουρκίας. «Γνωρίζουμε πως σε κάποιες συριακές πόλεις κοντά στα τουρκικά σύνορα, η κρατική διοίκηση της Συρίας είναι εκτός λειτουργίας και πως η διακυβέρνηση σε εκείνα τα μέρη γίνεται από την παράνομη διαμελιστική οργάνωση και από τους αντάρτες».

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι έχουν παρθεί μέτρα έναντι αυτών των εξελίξεων. Ο κ Σαχίν  είπε τέλος ότι η Τουρκία, έχοντας υπόψη τέτοιες ενδεχόμενες εξελίξεις στη Συρία, ενισχύει την πληροφόρηση σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση και την παρακολούθηση για την ασφάλεια των συνόρων της, τονίζοντας πως είναι προετοιμασμένοι ανάλογα με αυτές τις συνθήκες».

ΕΡΜΗΝΕΙΑ. Είναι δεδομένο ότι τα απελευθερωτικά κινήματα σε όλη την πορεία τους επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν κρατικές και ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Μάλιστα, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το ΠΚΚ έχει ενισχυθεί κατά καιρούς από γειτονικές χώρες με τις οποίες η Τουρκία περνούσε θερμή περίοδο ανταγωνισμού.

Θεωρούμε όμως ότι με τις δηλώσεις αυτές το τουρκικό κράτος θέλει να δώσει μια εξήγηση της αύξησης των επιθέσεων και της αποτελεσματικότητας αυτών, να απονομιμοποιήσει το ΠΚΚ, παρουσιάζοντας το ως προδοτική οργάνωση που συνεργάζεται με έναν εξωτερικό εχθρό και να καλλιεργήσει στον λαό εχθρότητα για την Συρία, καθώς πυκνώνουν οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις στον Άσαντ και το ενδεχόμενο επέμβασης ισχυροποιείται.

Όπου, η Τουρκία θα παίξει καθοριστικό ρόλο, καθώς ήδη εκπαιδεύει και εξοπλίζει τους  Σύριους αντικαθεστωτικούς, στέλνει  η ίδια Τούρκους πράκτορες στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, και αποτελεί πέρασμα για τους Μισθοφόρους των Ιδιωτικών Εταιρειών του Πολέμου, που δρουν κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Άρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσαμε να πούμε, χωρίς να παρεξηγηθούμε:

ΚΟΙΤΑ, ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *