Μεγάλη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς

Μεγάλη και συγκινητική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της Εργατικής Λέσχης για αλληλεγγύη στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Χθες και σήμερα, έξω από σούπερ-μάρκετ της Νέας Σμύρνης, συγκεντρώθηκαν πολλά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους απεργούς, τα οποία θα παραδοθούν αύριο στις 11πμ στο ταμείο αλληλεγγύης του σωματείου των εργαζομένων.

Η στήριξη της απεργίας των χαλυβουργών δεν είναι μόνο υποχρέωση, είναι ταξικό καθήκον κάθε εργαζόμενου. Ιδιαίτερα σήμερα, όπου μετά από 200 και πλέον μέρες απεργίας, η επίθεση που δέχονται οι χαλυβουργοί είναι τεράστια από τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του βιομήχανου Μάνεση, τα κόμματα και τις συμμορίες του κεφαλαίου, τα παπαγαλάκια των καναλιών.

Όμως οι χαλυβουργοί δεν προσκυνάνε! Μας λένε ότι οι εργάτες δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με τους εργοδότες, δεν είναι συνεργάτες των αφεντικών, δεν είναι δούλοι τους. Οι χαλυβουργοί δίνουν ένα περήφανο αγώνα, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια ολόκληρης της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο της εργατικής τάξης στον πόλεμό της ενάντια στα αφεντικά.

Οι απεργοί χαλυβουργοί ανοίγουν δρόμους για όλους τους εργαζόμενους. Ας τους περπατήσουμε!

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου
τηλ: 2114013060
http://ergatikilesxi.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *