Θυμήθηκε τον παππού του

Σίγουρα αυτοί που θα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι απ’ την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ θα είναι οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής Ελληνοφρένεια.
Τόσα μαζεμένα σαρδάμ σε ομιλία πολιτικού δεν έχουν ξαναγίνει.

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα. Εβαλαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαγγείλει ένα ευχολόγιο με εύπεπτες υποσχέσεις με μπόλικη δόση λαϊκισμού.
«θα φορολογήσω τους πλούσιους και θα ενισχύσω τους αδύναμους», ήταν ο πυρήνας μιας ασαφούς οικονομικής πολιτικής που εξάγγειλε και γενικά δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.
Για όλους είχε να πει μια καλή κουβέντα. Για τους επιχειρηματίες, για τους άνεργους, για τους συνταξιούχους, τους νεολαίους, τους εργάτες …

Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε είναι μανούλα στην εξαπάτηση του εργαζόμενου λαού, είναι το κόμμα που εφεύρει τον νεολογισμό «κοινωνικοί έταιροι» βάζοντας στην ίδια μοίρα βιομήχανους κι εργάτες.

Εμείς δεν θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε αναλυτικά την ομιλία του Παπανδρέου. Ισως το κάνουμε όταν την έχουμε και γραπτά.

Οσο για το ότι το ΠΑΣΟΚ θα βάλει χέρι στους «έχοντες και κατέχοντες», θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ για τους αγρότες και όλα αυτά τα ωραία που μας είπε ο Γ. Παπανδρέου σήμερα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου δεν βγήκε από παρθενογένηση. Ολοι ξέρουμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την τελευταία 20ετία έχουν μειώσει κατά 20% (από 45% στο 25%) τους φόρους που πληρώνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Και λέτε αν όλα αυτά που είπε στην ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχαν ψήγματα αλήθειας ο Αντώνης Καρακούσης, ένας δημοσιογράφος που έχει ιδιαίτερη σχέση με το τραπεζικό κατεστημένο, να έγραφε στο «Βήμα» μόλις πριν δυο μέρες ότι: «δεν είναι τυχαίο ότι τούτες τις μέρες όλοι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, εύχονται την αυτοδυναμία του ΠαΣοΚ και προσβλέπουν στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου»;.

Εξάλλου παρόμοιες ανέξοδες υποσχέσεις είχε δώσει και πριν ένα χρόνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Να θυμίσουμε τι έγραψε τότε το δημοσιογραφικό φερέφωνο της ντόπιας πλουτοκρατίας, Νίκος Νικολάου για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει, σαν κυβέρνηση να πραγματοποιήσει αυτά που υπόσχετε προεκλογικά:

«Το ερώτημα αυτό είναι το μόνο που δεν απασχολεί τους οικονομικούς κύκλους, οι οποίοι με τον ρεαλισμό (ή και κυνισμό) που τους διακρίνει, απαντούν ευθέως ότι το ΠΑΣΟΚ έχοντας να αντιμετωπίσει μια δύσκολη οικονομική συγκυρία θα ξεχάσει ό,τι είχε υποσχεθεί και με αίσθημα ευθύνης θα πάρει εκείνα τα σκληρά μέτρα που απαιτούνται για να μην βυθισθεί στην τρικυμία της κρίσης το εύθραυστο σκάφος της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό έκανε το ΠΑΣΟΚ το 1986 όταν απειλείτο με χρεωκοπία η οικονομία και ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρότι είχε υποσχεθεί «καλύτερες ημέρες» έβαλε τον κ. Κ. Σημίτη να εφαρμόσει το Σταθεροποιητικό Πρόγραμμα που μείωσε τις πραγματικές αποδοχές των μισθωτών έως και 12% και αυτό συνέβη επίσης το 1993 τον Οκτώβριο, όταν ο Γιώργος Γεννηματάς, στην αρχή, και ο Αλέκος Παπαδόπουλος στη συνέχεια έβαλαν τάξη στην κακή δημοσιονομική κατάσταση που τους κληροδότησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βάζοντας νέους φόρους (κυρίως στους μικρομεσαίους με τα γνωστά αντικειμενικά κριτήρια) και κόβοντας δραστικά τις δαπάνες και τις παροχές».

Με δυο λόγια η ομιλία του Γ. Παπανδρέου είχε στόχο να δώσει τίτλους στις φιλοπασοκικές φυλλάδες και να ρίξει στάχτη στα μάτια της «πλέμπας» που ελπίζει ότι θα βελτιωθεί η ζωή της αν αλλάξει ο κυβερνητικός θίασος.

Αρκεί να δούμε ποια πρόσωπα στελεχώνουν το οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ να υποθέσουμε τι υποσχέσεις συζητάει στα μυστικά δείπνα ο Γ. Παπανδρέου με την αφρόκρεμα των ντόπιων καπιταλιστών (ένα τέτοιο γεύμα μόνο είδε το φως της δημοσιότητας αλλά η σύνθεση του είναι χαρακτηριστική και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *