Αφήστε μας να ζήσουμε ρε! Μην βομβαρδίζετε τις ψαρόβαρκες μας!

 Μια ακόμη είδηση, που αφορούσε την καταστροφή και τις ανθρωπιστικές τραγωδίες που προκαλεί το ΝΑΤΟ και ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, πέρασε στα ψηλά των εφημερίδων:

MΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ. Σομαλοί ψαράδες απηύθυναν έκκληση προς τις δυτικές δυνάμεις να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς σε παράκτια χωριά της χώρας, μετά το πλήγμα της δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον βάσης πειρατών, το οποίο είχε ως συνέπεια την καταστροφή σκαφών που συμμετείχαν σε πειρατικές επιχειρήσεις. Οι Σομαλοί ψαράδες είπαν ότι κατά τον βομβαρδισμό, καταστράφηκαν και τα δικά τους καΐκια, ενώ εξέφρασαν φόβους ότι σε επόμενο βομβαρδισμό μπορεί να πληγούν και οι ίδιοι.

Η έκκληση αυτή των φτωχών ψαράδων, που εξάλλου βλέπουν τις θάλασσες τους να λεηλατούνται από τους στόλους των ευρωπαϊκών αλιευτικών και να μετατρέπονται σε χαβούζες για τα βιομηχανικά-πυρηνικά απόβλητα της Δύσης, αποτελεί ράπισμα στους στρατοκράτες του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωπαϊκής δύναμης, αεροσκάφη και ελικόπτερα πήραν μέρος στην επιχείρηση που έγινε επί σομαλικού εδάφους, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στους πειρατές και να αποτραπούν οι επιθέσεις των τελευταίων εναντίον εμπορικών πλοίων. Στόχος ήταν να καταστραφούν ταχύπλοα σκάφη, δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες όπλων των πειρατών, ώστε να στερηθούν τα μέσα για νέες καταλήψεις. Μετά την επιχείρηση στο παράκτιο χωριό Ζαραντχίρ, στην οποία καταστράφηκαν πέντε σκάφη Σομαλών πειρατών, ο Ναύαρχος Ντάνκαν Ποτς, προσπάθησε να καθησυχάσει τους ντόπιους ψαράδες και άμαχους υποστηρίζοντας πως τα πυρά των επιχειρήσεων της Ε.Ε. έχουν ως αποκλειστικό στόχο τους «πειρατές και τις βάσεις ανεφοδιασμού τους»! 

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πειρατείας, η Ε.Ε. ήταν η πρώτη που συγκρότησε και έστειλε πολεμικό στόλο στην περιοχή στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΤΑLΑΝΤΑ» για να διασφαλίσει τον ασφαλή διάπλου και να αποτρέψει τις πειρατικές ενέργειες, με όρους στρατιωτικής επέμβασης. Μάλιστα, ήταν και είναι μια επιχείρηση που γίνεται αυτόνομα από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ο στόλος αποτελείται από 5-10 πλοία χωρών-μελών της ΕΕ, ενώ πρόσφατα ελήφθει απόφαση αποχώρησης της ελληνικής φρεγάτας λόγω του υψηλού κόστους. Το ΝΑΤΟ έχει διαθέσει ανάλογο στόλο, με την ονομασία «Ασπίδα του Ωκεανού», και άλλες χώρες -μεταξύ τους οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία και η Μαλαισία- διατηρούν πλοία στην ίδια θαλάσσια ζώνη, όπου επιτίθενται οι πειρατές. Η Ε. Ε. παρέτεινε την αποστολή της κατά δύο χρόνια, έως τον Δεκέμβριο του 2014, και έχει διευρύνει την περιοχή που ελέγχει.

Πρόσφατα, ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός αποφάσισε ότι θα αποτελέσει την πρώτη δύναμη που θα επιχειρήσει στρατιωτικά και ενάντια σε χερσαίους στόχους, επεκτείνοντας το εύρος της αποστολής του ευρωπαϊκού στόλου. Οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν να επιβάλουν καθεστώς απόλυτης αυθαιρεσίας χρήζοντας τον επικεφαλής του στόλου δικαστή και εκτελεστή, παραβιάζοντας όχι μόνο τα χωρικά ύδατα, αλλά και εισβάλοντας όπου και όποτε θεωρήσουν σκόπιμο!!! 

Για το ζήτημα της πειρατείας στην περιοχή έχουν λεχθεί πολλά. Όμως κανείς δε μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι το Κέρας της Αφρικής έχει τρομερή γεωστρατηγική σημασία εξαιτίας του παγκόσμιου εμπορίου και της διεθνούς ναυτιλίας, ενώ τα εγκλήματα του παγκόσμιου εφοπλιστικού και αστικού κόσμου κατά του πολύπαθου λαού είναι τεράστια. Με την απόφαση της αυτή η Ε.Ε. όχι μόνο δε δίνει καμιά απάντηση στα αδιέξοδα του λαού της Σομαλίας και στην αγωνία των ναυτικών, αλλά πλέον θα μπορεί να δολοφονεί αδίστακτα, παρεμβαίνοντας παντού χωρίς κανένα περιορισμό, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πειρατείας. Η Ε.Ε., συμμετέχοντας ενεργά  στην κλιμάκωση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, εφαρμόζει όλες τις διατάξεις του Προληπτικού Πολέμου κατά Ασύμμετρων Απειλών, παρουσιάζεται εγγυήτρια της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, ενώ παρεμβαίνει  στυγνά στα εσωτερικά της Σομαλίας, αλλά και συνολικότερα της Αφρικής, που πάντα έχει κεντρική θέση στους ιμπεριαλιστικούς της σχεδιασμούς και βρίσκεται στο επίκεντρο του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με τις μεγάλες πηγές πλούτου που διαθέτει. Ανάγκη του κόσμου της εργασίας η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *