Σε Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα, ο κόσμος της εργασίας ζει τον κοινωνικό όλεθρο. ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

Όποιος πιστεύει ότι αυτό που βιώνει ο λαός οφείλεται στην ελληνική ιδιομορφία, αποτελεί τέλος πάντων ένα «εθνικό πρόβλημα» για την υπέρβαση του οποίου, όλοι -δηλαδή ο κόσμος της εργασίας πρέπει να υποστεί δραματικές θυσίες-νομίζουμε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αποτέλεσε θύμα της τεράστιας άσκησης αστικής προπαγάνδας. Η κρίση είναι συστημική, αποτελεί αφορμή για την ιστορικών όρων ανατροπή του συσχετισμού δύναμης μεταξύ του κεφαλαίου και των δυνάμεων της εργασίας, μπορεί να ξεπεραστεί είτε με πρωτόγνωρη ένταση του ταξικού πολέμου, είτε με πολεμική αναμέτρηση. Και τις δύο όμως αυτές εκδοχές τις βιώνουμε και τα θύματα της είναι οι άνθρωποι μας.

Η είδηση σοκάρει, αλλά είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στο σπίτι του διπλανού μας, με τον κίνδυνο να βρεθεί ο καθένας μας σε αυτή τη δραματική θέση να είναι προ των πυλών.

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ(21 Μαϊου 2012)

Ένας άνδρας, πενηνταενός ετών, στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, πέταξε τα δυο του παιδιά από το παράθυρο του σπιτιού του, που βρίσκεται στον έκτο όροφο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, βουτώντας στο κενό.
Τα δυο παιδιά -τεσσάρων ετών το αγοράκι και μόλις δεκατεσσάρων μηνών το κοριτσάκι- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, όπου μετά από λίγα λεπτά, υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Αιτία της τραγικής αυτής εξέλιξης, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια βαριάς μορφής κατάθλιψη και η μεγάλη ανέχεια.  Ο πατέρας εργάζονταν ως διαφημιστής και πριν ένα χρόνο απολύθηκε.

Στην Τουρκία, όπου οι κυβερνήσεις και τα στρατιωτικά πραξικοπήματα έχουν θερίσει τα όποια εργασιακά δικαιώματα, προβάλλεται η εικόνα της χώρας πρότυπο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ο πρωθυπουργός Ερντογάν δηλώνει: Ο υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα να απεργήσει!

“Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας  Μπιργκιούν (15-5-2012) που αναρτήθηκε στα tourikanea.com  “Ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά την σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΑΚΠ αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, από την Συρία και την κρίση που προέκυψε με το γάλα στα σχολεία, και από το ματς Γαλατάσεράι-Φενέρμπαχτσέ ως τα θέματα της οικονομίας. Μετά την σύνοδο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε πως εάν δοθεί στους υπαλλήλους αύξηση μεγαλύτερη από το 3+3 η Τουρκία θα γίνει στα οικονομικά της σαν την Ελλάδα. Όταν οι δημοσιογράφοι του ανέφεραν πως οι υπάλληλοι είπαν πως δεν τους άρεσε το ποσοστό αύξησης και ότι θα πάνε σε απεργία απάντησε λέγοντας πως ¨Ο υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα απεργίας¨. Συνέχισε λέγοντας : Οι αυξήσεις που δώσαμε είναι πάντοτε πάνω από τον πληθωρισμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε την Τουρκία σαν ένα σύνολο, διότι αν υπάρξει μια αδυναμία η μοίρα μας θα είναι ίδια με αυτήν της Ελλάδας και της Ισπανίας. Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία να έχει μια τέτοια μοίρα. Εάν τώρα είμαστε μέσα σε οικονομική πειθαρχία, και εάν η οικονομία μας συνεχίζει να αναπτύσσεται πετυχημένα αυτό οφείλεται σε αυτούς τους καλούς υπολογισμούς. Μα διαφορετικά είδαμε, τα συνδικάτα ζητούσαν αυξήσεις 30%, 50% και 100%. Πρέπει να διαισθανθούν και οι ίδιοι το βάρος της ευθύνης για την οικονομία. Εάν δεν το διαισθανθούν κάνουν λάθος σε βάρος της χώρας”.

Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν και στις οθόνες των 8.00 μ.μ. προβάλλουν το στημένο ντέρμπι «Σαμαράς-Τσίπρας», αξίζει να θυμηθούμε το τι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς στα Μνημόνια, που ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Αρσένη ψήφισαν, ενώ ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένος θα ακυρώσουν, θα επαναδιαπραγματευθούν, θα παρατείνουν χρονικά, θα καθορίσουν όρους  αστικής ανάπτυξης για να πληρωθούν αργότερα, ή ότι άλλο, πιο συντηρητικό και αντεργατικό μας αποκαλύψει ο Τσίπρας, ο Παπαδημούλης και ο Μηλιός για να κάνουν «αριστερή κυβέρνηση»!

– Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα
– Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200 ευρώ καθαρά!
– Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
– Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας
– Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.
– Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων
– Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας
– Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
– Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη.
– Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
– Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
– Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά. Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
– Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
– Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.  Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
– Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
– Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης- Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
– Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.
– Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)
– Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (α) Φόρος εισοδήματος, β) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, γ) Τέλος επιτηδεύματος, δ) ΕΤΑΚ 2009, ε)Έκτακτη εισφορά ακινήτων, στ) ΦΑΠ 2010, ζ) ΦΑΠ 2011, η) Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012)
– Ιδιώτες φοροεισπράκτορες
– Πλήρες ξεπούλημα της κοινωνικής  περιουσίας.

Ταυτόχρονα προπαγανδίζουν την πιθανότητα θερμού επεισοδίου  σε Έβρο-Αιγαίο-Κύπρο, που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του αστικού μπλοκ εξουσίας να επιβάλλει «εθνική ενότητα» μπροστά στην «τουρκική επιθετικότητα-επεκτατικότητα», αποκρύπτοντας εντέλει και το ιμπεριαλιστικό περιεχόμενο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο ζωνών γεωστρατηγικής σημασίας και την εκμετάλλευση τεράστιων ενεργειακών κοιτασμάτων. Από τον Σαμαρά μέχρι τον Τσίπρα, από το Βενιζέλο, τον Καμμένο έως τη Χρυσή Αυγή, όχι μόνο επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός του κόσμου της εργασίας από τα συνεχώς εντεινόμενα κοινωνικά αδιέξοδα (στην συνέντευξη του στον Κούλογλου, ο Α.Τσίπρας ζητά θυσίες από όλους, ουσιαστικά αναγνωρίζει το χρέος ως «εθνικό» και διεκδικεί διαφορετικό τρόπο αποπληρωμής του), αλλά αναβαθμίζεται και αποκτά κεντρική σημασία το ζήτημα καθορισμού ΑΟΖ. Όλοι μα όλοι (θυμίζουμε τις δηλώσεις Τσίπρα στην τελευταία επίσκεψη του στην Κύπρο, για εφαρμογή και στο Αιγαίο του προτύπου ενεργειών Χριστόφια), ουσιαστικά παρουσιάζουν τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων ως την Απόλυτη Λύση. Παραμυθιάζουν το λαό μας ότι έτσι θα καλυφθούν τα ελλείμματα και τα χρέη, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης! Ουσιαστικά δηλαδή, θέλουν να επαναλάβουν και στο Αιγαίο τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς που άρχισε ο ακραίος εθνικιστής, αποθανών Πρόεδρος της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλος και συνέχισε ο Χριστόφιας, εκπροσωπώντας όμως τα συμφέροντα των Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου, Λάτση, των εφοπλιστών που ήδη έχουν προχωρήσει σε αγορές τεράστιων γεωτρύπανων και περιμένουν.

Μόνη απάντηση στην αστική πολιτική της δεξιάς αντεργατικής λαίλαπας και της αριστερής σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και των δεινών που προκαλεί στον κόσμο τςη εργασίας, η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνισμού και η επαναστατική υπέρβαση της κρίσης τους.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *