Γ’ αυτόν τον ένοχο δεν μιλάει κανένας

“Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει τη φετινή χρονιά ο αριθμός των ανθρώπων που λιμοκτονούν , ενώ η επισιτιστική αρωγή βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP). Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν θα υπερβεί φέτος για πρώτη φορά το ένα δισεκατομμύριο”.
Η παραπάνω πανομοιότυπη είδηση βρίσκετε σήμερα σε όλες σχεδόν της εφημερίδες.

Η πραγματικότητα αυτή υπάρχει και δεν μπορεί κανένας να την αμφισβητήσει.

Όντος τεράστιες ζώνες του πλανήτη, με πληθυσμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων, καταδικάζονται σε λιμό και θάνατο. Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, οι αρρώστιες θερίζουν, φάρμακα δεν υπάρχουν, το νερό είναι μολυσμένο, η παραγωγή τροφίμων καταστρέφεται, οι άνθρωποι εκπορνεύονται, αναγκάζονται να πουλήσουν ακόμα και τα παιδιά τους για να ζήσουν. Λαοί που κατοικούν σε εδάφη με τεράστιο πλούτο καταδικάζονται στην πείνα και το θάνατο. Κάποιες φορές και στην αναγκαστική προσφυγιά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Καλά, δεν έχουμε απαίτηση από οργάνωση του ΟΗΕ να μας πει τις αιτίες. Γιατί όμως οι φυλλάδες περιορίζονται σε μια απλή καταγραφή της είδησης;

Είναι απλό. Γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να υποδείξουν τον ένοχο. Κι’ ο ένοχος ονομάζετε καπιταλισμός.

Όσο ο φυσικός τους πλούτος των λεγόμενων τρίτων χωρών καταληστεύεται, για να φουσκώσει τα κέρδη των μονοπωλίων που κουμαντάρουν τον κόσμο και επιβάλλουν τη θέληση τους με τη φωτιά και το σίδερο, με την πολεμική δύναμη των ιμπεριαλιστικών κρατών θα υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου να λιμοκτονεί να βιώνει την μέγιστη εξαθλίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *