Πικρή αλήθεια

Το παραδέχτηκε ο Σουφλιάς χτες, το επιβεβαιώνει στην στήλη του στα “ΝΕΑ” σήμερα ο Δ. Δανίκας:

“Ο Χοακίν Αλμούνια, από το Μπιλμπάο της Ισπανίας, είναι ο δερβέναγας στις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης…. Από τις 5 Οκτωβρίου και χωρίς να τον ψηφίσει ουδείς Έλληνας θα είναι ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας!”.

Κι αυτό είναι μια πικρή αλήθεια που δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν οι αρχηγοί των αστικών πολιτικών κομμάτων. Οτι δηλαδή το παιχνίδι των εκλογών είναι στημένο και απ’ τα πριν ξεπουλημένο, αφού όποιος κυβερνητικός θίασος αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας απλώς θα διεκπεραιώνει τις εντολές Αλμούνια (και του διαδόχου του).

Μία απάντηση στο “Πικρή αλήθεια”

 1. OXI στην ψήφο επιδοκιμασίας – ΝΑΙ στην ψήφο σκοπιμότητας

  http://garizo.blogspot.com/2009/09/oxi.html

  Δεν θα πάω σα το σφαχτάρι σε αυτές τις εκλογές
  Δεν θα κάνω αποχή, ώστε προσμετρηθεί αυτή η αποχή κατά το δοκούν

  Δεν θα ψηφίσω κόμμα που δεν θα μπει στην βουλή μόνο και μόνο για να μετρήσουν κάποιοι τα κουκιά τους και να ωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

  Θα ψηφίσω με σκοπιμότητα, η ψήφος μου δεν θα είναι ψήφος επιδοκιμασίας αλλά ψήφος σκοπιμότητας.

  Και όλα αυτά γιατί:
  Προσδοκώ κατ ελάχιστον, να μην υπάρξει αυτοδύναμο κόμμα και να χρειάζεται 2-3 βουλευτές για να κάνει πλειοψηφία. Γιατί με αυτό τον τρόπο ακόμα και στα πλαίσια του σημερινού συστήματος θα ελαττωθεί, έστω και λίγο, η αυθαιρεσία , η αναίδεια , η έπαρση, το κλέψιμο, το βόλεμα των ημετέρων.

  Γιατί η ΝΔ απέτυχε ακόμα και σε αυτά που η ίδια έβαλε στόχο

  Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι πιο επικίνδυνο, εφόσον έρχεται για να «κλείσει» κάποια εκκρεμή θέματα που η ΝΔ δεν ήθελε να κλείσει.

  Γιατί ελπίζω ότι μέσα από ένα κοινοβουλευτικό μπάχαλο και δυστοκία μπορεί να βγει κάτι καλύτερο ακόμα και στα πλαίσια αυτού του συστήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *