Για την επιχείρηση εισβολής αστυνομίας-ναζιστών στα γραφεία του ΣΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ

Το πρωί της Πέμπτη 24 Μάη, ομάδα αστυνομικών σε συνεργασία με «αγανακτισμένους» φασίστες επιχείρησαν να εισβάλουν στα γραφεία του ΣΕΚ, οργανώσεως της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην οδό Αναξαγόρα 14Α στην Ομόνοια. Με κραυγές ακραίας χυδαιότητας και χτυπώντας με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες σε βάρος μεταναστών που είχαν προηγηθεί καθώς και τη συντρόφισσα Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη της ΚΕ του ΣΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ενεργητική συστράτευση της αστυνομίας και της ποικιλόμορφής ακροδεξιάς εναντίων του «εχθρού λαού». Το ίδιο σκηνικό ζήσαμε εξάλλου πριν μερικές βδομάδες εντός και εκτός του περιβάλλοντος χώρου της ΑΣΟΕΕ, όπου ακροδεξιές ομάδες σε κοινή επιχείρηση με δυνάμεις της αστυνομίας, επιχείρησαν παράλληλο πογκρόμ εναντίων των μεταναστών της περιοχής καθώς και εναντίον του πανεπιστημιακού ασύλου. Αυτή η σχηματιζόμενη «ανίερη συμμαχία» δεν αποτελεί τίποτα άλλο από μια προσπάθεια ανοιχτής καταστολής του εργατικού κινήματος και της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης. Αποτελεί το επιθετικό συμπλήρωμα  της δημοσιογραφικής βρόμας και των επιθετικών σχεδίων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτοί επιχειρούν να παίξουν το ρόλο των σύγχρονων ταγμάτων εφόδου που χρειάζεται σήμερα ο κλονιζόμενος καπιταλισμός για να επιβάλει τους ασθμαίνοντες νόμους της αγοράς.

Σε μια περίοδο που το σύνολο του αστικού συστήματος αδυνατεί να προβάλει ένα θετικό όραμα για να ενσωματώσει την εργαζόμενη πλειοψηφία. Που επιχειρέι να κάμψει τα αγωνθστικά και απορριπτικά συνασθήματα τους κόσμου της εργασίας έναντι της άγριας ταξικής πολιτικής και των Μνημονίων, επιβάλλοντας μια αυταρχική διακυβέρνηση εξασφάλισης των κερδών τραπεζών και τοκογλύφων.

Η μαζική τρομοκρατία και η βία είναι ο μοναδικός του σύμμαχος για να υπερασπιστεί την καθαρότητα των μνημονίων και των αγορών. Η ταξική σύγκρουση που ξεσπάει θα είναι σύγκρουση δυο εντελώς διαφορετικών κόσμων. Του αστικού κόσμου με τη δυσωδία της παρακμής του και του κόσμου της εργασίας με τη δυνατότητά του να χτίσει μια νέα κοινωνία έξω από τα πλαίσια του καπιταλισμού. Το προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα θα κριθεί από το ποιο από τα δύο στρατόπεδα θα αδράξει το γάντι της πρόκλησης με πιο αποφασιστικό και πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στο ΣΕΚ που με συνέπεια και με τη συνεχή του δράση επιχειρεί εδώ και χρόνια να εκφράσει τον δρόμο της άλλης αριστεράς, και το δρόμο της διεθνιστικής εργατικής πάλης μέσα και από τον αγώνα για τη στήριξη των δικαιωμάτων των μεταναστών. Σε κάθε ρατσιστικό πογκρόμ, σε κάθε φασιστική και κατασταλτική επίθεση, οι υπηρέτες του κεφαλαίου θα μας βρίσκουν όλους μπροστά τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *