ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ Τις ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ!

Φυσικά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δε δούλευε μόνος του. Ολόκληρο το σύστημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, από τα υψηλόβαθμα και πρωτοκλασάτα στελέχη μέχρι τους υψηλόβαθμους διαπλεκόμενους αξιωματικούς, όλοι εμπλέκονται στο τεράστιο σκάνδαλο των πολεμικών εξοπλισμών.

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να μένουν εκτός διερεύνησης τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, με πρώτο πρώτο τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη, που αντικειμενικά έχει την πρώτη και μέγιστη ευθύνη για τα όσα συνέβαιναν στην κυβέρνηση του, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν Πρόεδρος.

Φυσικά, διάφοροι πολύ στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, επίσης πρόλαβαν να καλύψουν τα ίχνη τους, να αλλάξουν στρατόπεδο και να το παίζουν αρνητές υπό όρους του Μνημονίου, φλερτάροντας την Αριστερά και την Αριστερή κυβέρνηση. Όμως όλοι αυτοί είχαν καίριες θέσεις στο Πεντάγωνο επί Άκη Τσοχατζόπουλου, ήταν στενότατοι συνεργάτες του. Τώρα πως το αρνούνται; Πως κάνουν τους ανήξερους και πουλούν αριστεροσύνη;

Από την άλλη μεριά, οι αποκαλύψεις παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Εδώ και πάλι  υπάρχουν αυτά που λέγονται και αυτά που δεν λέγονται.  Για τις πολεμικές προμήθειες είχε και έχει στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα από δημοσιογράφους, κυρίως του στρατιωτικού ρεπορτάζ, εκδότες και καναλάρχες, Έλληνες εμπόρους και βιομήχανους όπλων, απόστρατους αξιωματικούς, σε Διαπλοκή με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, με γέφυρες σε πολεμικές βιομηχανίες της Δύσης και της Ανατολής. Που είναι όλοι αυτοί; Που είναι όλοι αυτοί που διαφήμιζαν και διαφημίζουν συγκεκριμένα οπλικά συστήματα και τα προωθούσαν; Που είναι όλοι αυτοί που «φτιάχτηκαν» από τα Αντισταθμιστικά Οφέλη, πως τα επέβαλαν και πως τα εξασφάλισαν ; Ποιος ο ρόλος των διορισμένων διοικήσεων των μετοχοποιημένων πολεμικών βιομηχανιών;

Από την άλλη μεριά, αποκαλυπτική για τους τρόπους λειτουργίας του συστήματος είναι η επιστολή του «Νίκου», γνωστού μεγαλοδημοσιογράφου, που αναλαμβάνει έναντι αμοιβής 270.000 ευρώ για «18μηνη συνεργασία», να ξεπλύνει το σκάνδαλο Α.Τσοχατζόπουλου. Στην επικοινωνιακή υποστήριξη του Τσοχατζόπουλου και τον εξωραϊσμό του προφίλ του στην κοινή γνώμη με τη διενέργεια σφυγμομετρήσεων και κατευθυνόμενα θέματα σχετικά με  τις «σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα» εμπλέκονται δημοσιογράφοι, ομάδες φοιτητών, – αυτό θα πει σύνδεση Εκπαίδευσης και Παραγωγής-, συγκεκριμένες εφημερίδες και μπλογκ, αλλά και εταιρείες δημοσκοπήσεων! Επίσης είχε προβλεφθεί και ποσό που θα έπρεπε να διατεθεί για «τη διαχείριση κρίσεων»!

Ακολουθεί η επιστολή του «Νίκου».

«Αγαπητέ Άκη,

Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης, σε ό, τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.

Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο εσύ θα μας υποδείξεις.

Από την ομάδα εργασίας μόνον εγώ θα έρχομαι σε επαφή μαζί σου, οποτεδήποτε χρειάζεται, και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ, όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά. Ήτοι, για 18μηνη συνεργασία: 15.000 ευρώ / μήνα x 18 μήνες = 270.000 ευρώ.

Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας, θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Φιλικά,
Νίκος»
Σύμφωνα με το προσχέδιο του «Νίκου», για την επικοινωνιακή υποστήριξη του Άκη Τσοχατζόπουλου προτείνονταν τα εξής:

-Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα:
«Αδέσμευτος Τύπος», «ΑΞΙΑ», «Το Ποντίκι», «Βραδινή», «Λόγος», «Παρασκευή+13», «Καρφί», «Παρασκήνιο», «Παρών», «Εξπρές», «Ναυτεμπορική», «Δημοκρατία», «Ελεύθερος Τύπος»
(Γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).

-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites – blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media.

Προτείνονται οι ιστοσελίδες:
Press-gr.blogspot.com citypress.gr.blogspot.com
tro-ma-ktiko.blogspot.com zoomnews.gr
tsiliadoros.blogspot.com kripsinos.blogspot.com
taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη), newsbomb.gr newscode.gr voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη) i-reporter.blogspot.com, Greece-salonica.blogspot.com

Προτείνονται επίσης, (σύμφωνα με το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου»):

-60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),

-Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου

-Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.

-Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)

-Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).

Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «το «Πλάνο πολιτικής παρέμβασης» για να αντιστρέψει το κλίμα η «ομάδα του Νίκου» συνοψιζόταν στο εξής: «Ο θόρυβος κατά Α.Τσοχατζόπουλου προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ως εκείνα τα πρόσωπα, που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι, μέχρι σήμερα».

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε το εξής: αυτός ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος αφορά τη διαμόρφωση συνολικά της κοινής γνώμης και οι εξοπλισμοί αποτελούν ένα από τα πολλά αισχρά αντικείμενα του. Όσον αφορά την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δε μας προκαλεί εντύπωση ούτε η δημοσίευση επαναλαμβανόμενων εμετικών σχολίων, ούτε οι απαντήσεις που κάνουν λόγο για τους «εθνικούς κινδύνους», «τον στρατό στήριγμα της κοινωνίας», την ανάγκη αγοράς όπλων, που ακολουθούν μονότονα και βαρετά τα όσα δημοσιεύουμε, στα οποία εμπλέκονται φυσικά υπάλληλοι «ευαίσθητων» υπηρεσιών του κράτους, αλλά και Χρυσαυγίτες, τσιράκια των μιλιταριστικών περιοδικών και των πολεμικών βιομηχανιών.

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *