Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα εργασιακά

«Την ώρα που ο ΣΕΒ παίζει κρυφτούλι με τον Βενιζέλο για το ποιος τελικά ευθύνεται για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την καταβαράθρωση των μισθών, οι επιχειρηματίες έδειξαν τα δόντια τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της για τα εργασιακά και προσθέτει:

«Μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, εκ περιτροπής ωράριο εργασίας, απολύσεις και απειλές είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται στον ιδιωτικό τομέα πλέον και με τη βούλα του νόμου. Επιπλέον, EE, ΔΝΤ και Τρόικα ζητούν νέα μέτρα λιτότητας, ενώ κάνουν λόγο για μισθούς 200 ευρώ, επιπλέον φόρους και άλλα παρόμοια. Αυτό είναι το τίμημα για να μείνει η χώρα στο ευρώ…

Ο κόσμος της δουλειάς δεν παραδίνεται. Με τους αγώνες του απονομιμοποίησε το Μνημόνιο και το πολιτικό σκηνικό που το στηρίζει. Μέσα από το συλλογικό, οργανωμένο αγώνα μπορεί να πάρει πίσω τα κλεμμένα, να ανατρέψει την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την στάση εργασίας στο εμπόριο και τις υπηρεσίες το Σάββατο 26/5, από το ξεκίνημα της βάρδιας να μη μειωθούν οι μισθοί, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις μισθών, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να μην καταστρατηγείται η κυριακάτικη αργία, να σταματήσουν τα ωράριο «λάστιχο». Θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους στις επιτροπές περιφρούρησης του αγώνα, σε κάθε μάχη, μικρότερη ή μεγαλύτερη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *