Δυο αναγκαία βήματα της Ριζοσπαστικής αριστεράς

Του Α.Κ.

 Πρώτο βήμα. Οι κομμουνιστές και όλοι οι υποστηρικτές του μεταβατικού προγράμματος, απέναντι στην πρόταση για αριστερή κυβέρνηση, οφείλουν να αντιπροτείνουν ένα άλλο πρόγραμμα,  το μεταβατικό πρόγραμμα με αιχμές τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο απ’ την ΟΝΕ-ΕΕ, κ.λπ., ως πρόγραμμα προς άμεση υλοποίηση με την στήριξή τους, προκειμένου να αποκαλύψουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου ότι ακόμα και τα μεσοβέζικα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αριστερή κυβέρνηση δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός ευρώ και ΕΕ και να προετοιμάσουν το λαό για τις μάχες που πρέπει – ούτως ή άλλως – να δώσει ακόμα.
Ως δεύτερο βήμα και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδεχθεί το μεταβατικό πρόγραμμα, οι κομμουνιστές μπορούν να παρέχουν ψήφο ανοχής υπό όρους σε μια αριστερή κυβέρνηση.

Οι όροι της ανοχής αυτής, προκύπτουν από το μεταβατικό πρόγραμμα:
Άμεση παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους-δανειστές και αποδέσμευση από τις δανειακές συμβάσεις.
Άμεση καταγγελία και μη εκπλήρωση των μνημονίων.
Ικανοποίηση των διεκδικήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η ανοχή ή η στήριξη μιας τέτοιας κυβέρνησης, χωρίς τη συμμετοχή των κομμουνιστών, μπορεί να γίνει στο βαθμό που αυτή η κυβέρνηση θα δεσμευτεί και θα προχωρήσει αποφασιστικά στην επίλυση εργατικών και λαϊκών προβλημάτων, στο βαθμό που θα στηριχτεί στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, αλλά και στο βαθμό που η ίδια η κυβέρνηση θα το στηρίξει, ενάντια στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και της Τρόικας.

Χωρίς τα δύο αυτά αναγκαία κατά την άποψη μας βήματα, η ριζοσπαστική αριστερά, δεν μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο πόλο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Απομονώνεται από τις λαϊκές εργατικές μάζες, που ζητούν απάντηση στο ερώτημα. Και εσείς τι θα κάνετε; Χωρίς την υιοθέτηση του δεύτερου βήματος , η Ρ.Α. ταυτίζεται, στην συνείδηση του λάου με την βαθιά ηττοπαθή, απομονωτική, και διχαστική για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, τακτική του ΚΚΕ

0 απαντήσεις στο “Δυο αναγκαία βήματα της Ριζοσπαστικής αριστεράς”

  1. την τακτική σου την καθορίζεις (όχι στην γυάλα και σαν χρυσόψαρο) αλλά με βάση τον ιστορικό υλισμό , δηλαδή την ανάγνωση της πραγματικότητας. Και η πραγματικότητα λέει , σύνδεση με το λαϊκό κίνημα, ενότητα στους αγώνες, πάλη για το ξεπέρασμα αυταπατών και ψευδαισθήσεων, στην βάση της ιδεολογικής σύγκρουσης και όχι μιας αυτό εκπληρούμενης προφητείας…
    Συντροφικά και ενωτικά

  2. 1ον τι ψήφο ανοχής; αφου δεν έχει βουλευτές;
    2ον σωστά τα βλέπεις “τρίτο πόλο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.” Δεν μας το λέγατε κι εμας όταν λέγατε για ανεξάρτητη αριστερά και άλλη αριστερα κ τέτοια ότι εννοούσατε κατι “ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.”….

    ε ρε κατάντια….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *