Ανούσιος σκυλοκαυγάς

Ανούσιο σκυλοκαυγά μετάξυ των εκπροσώπων των κοιβερνητικών αστικών κομμάτων έχει δημιουργήσει το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος».

Και εύλογα αναρωτιέτε κάποιος: Είναι τρελοί οι τραπεζίτες που εύχονται ολόψυχα όχι απλώς να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ αλλά να αποκτήσει και αυτοδυμανία;

Φυσικά τα έχουν τετρακόσια οι τραπεζίτες και ξέρουν ότι αυτές οι παπαριές που λέγονται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αποσκοπούν να δημαγωγήσουν και να αποφέρουν εκλογικά οφέλει στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου.
Οι τραπεζίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι και σε μια ενδεχόμενη Πασοκική κυβέρνηση πάλι θα είναι οι νόμιμοι τοκόγλυφοι, πάλι θα βλέπουν τα κέρδη τους να απογειώνονται σε αστρονομικά ήψη.

Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία έρχετε σήμερα η οικονομική εφημερίδα «Κέρδος», που έχει στενούς δεσμούς με το τραπεζικό κεφάλαιο και βάζει τα πράγματα στην θέση τους:
«Η σημαία που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία, ότι όταν βγει το ΠΑΣΟΚ θα χαρίσει τα χρέη των ιδιωτών προς στις τράπεζες, αντιλαμβανόμαστε ότι γίνεται για λόγους συσπείρωσης της κυβερνώσας παράταξης. Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ αν κι εφόσον εκλεγεί και πάρει την αυτοδυναμία, αυτό που θα κάνει θα είναι να αλλάξει κάποια σημεία του πτωχευτικού δικαίου, απ’ ότι είπαν παράγοντες του κόμματος».

Αλλά βλέπετε, η δημαγωγία και η παραπλάνηση στην οποία επιδίδονται τα αστικά κόμματα , για μικροκομματικά ωφέλει, ιδίως σε προεκλογική περίοδο, δεν έχει όρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *