Ο Γιωργάκης που έγινε Γιώργος

Εύστοχο το σχόλιο του Γ. Παντελάκη στην σημερινή “Ελευθεροτυπία”. Αναφέρετε πώς εν ριπή οφθαλμού το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο μπορεί έναν πολιτικό αρχηγό που χτες χαρακτήριζε ανίκανο, τον απαξίωνε με όλους τους τρόπους σήμερα να τον παρουσιάσει “δυναμικό” , “σοβαρό” σαν άτομο που διαθέτει τα προσόντα για να γίνει πρωθυπουργός της χώρας:

“Λίγους μήνες πριν, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Γιωργάκης.
Για τους περισσότερους. Και δεν ήταν μια έκφραση οικειότητας, ήταν μια έκφραση απαξίωσης, την οποία ακολουθούσαν πολλοί σχολιαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι. Ακόμα και αρκετοί σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ έτσι τον αποκαλούσαν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. Ο «Γιωργάκης». Που δεν μιλάει καλά ελληνικά, που δεν έχει τη δυνατότητα εκφοράς μιας πρότασης χωρίς σαρδάμ, που αδυνατεί να μιλήσει ρεαλιστικά, που είναι φιλο-Αμερικανός, που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον «συγκροτημένο Καραμανλή», που πέφτει από το ποδήλατο. Πού ακούστηκε πολιτικός αρχηγός να κάνει ποδήλατο!

Λίγους μήνες πριν, ο Γ. Παπανδρέου ήταν ένας πολιτικός αρχηγός κόμματος εξουσίας, που αδυνατούσε να οδηγήσει το κόμμα του στην εξουσία. Ως εκ θαύματος, σε αυτούς τους λίγους μήνες, που μεσολάβησαν από τότε έως σήμερα, ο «Γιωργάκης» έγινε Γιώργος. Εγινε πρόεδρος, υποψήφιος πρωθυπουργός, οι προτάσεις του απέκτησαν ενδιαφέρον, έγινε τολμηρός, καινοτόμος, δεν αποφεύγει τις ρήξεις, έχει πολλές πιθανότητες να κυβερνήσει καλύτερα από τον απερχόμενο Καραμανλή.

Και την πρώτη και τη δεύτερη εικόνα τις έχει εισπράξει ο ίδιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Από εκείνους που απαξιούσαν ακόμα και να τον χειροκροτήσουν στη Βουλή πριν από λίγο καιρό και τώρα συχνάζουν στην Ιπποκράτους, ελπίζοντας να συναντηθούν… τυχαία με τον «Πρόεδρο».
Από εκείνους που τον λοιδορούσαν μέσα από μέσα ενημέρωσης και τώρα διαπιστώνουν πως πρόκειται περίπου για έναν… μεσσία.

Πίσω από αυτόν το χαμαιλεοντσμό υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα. Πολιτικό κατεστημένο, επιχειρηματίες, πανίσχυρα μέσα ενημέρωσης. Προωθούν τις επιλογές τους, διαμορφώνουν συνειδήσεις,απαιτούν εξαργύρωση. Εχει τα κότσια ο άλλοτε Γιωργάκης και νυν Γιώργος να το πολεμήσει;”.

Ρητορικό το ερώτημα που διατυπώνει ο δημοσιογράφος αφού γνωρίζει ότι και ο Παπανδρέου τα συμφέροντα των ευεργετών του που θα τον αναδείξουν πρωθυπουργό θα υπηρετήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *