Τα βάσανα των μεταναστών δεν τελειώνουν με τον θάνατο…

Ξεκίνησαν από την Ινδία και το Νεπάλ. Περπάτησαν τον μισό πλανήτη για μια καλύτερη ζωή και πέθαναν σε ένα φρεάτιο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ στην Κηφισιά. Το δράμα τους όμως δεν τελείωσε εκεί…

Τα σώματα των δύο ανδρών πρέπει να μεταφερθούν στην πατρίδα τους για να καούν εφόσον δεν προβλέπεται καύση νεκρών στην Ελλάδα. Αρχικά η τεχνική εταιρία που δούλευαν υποσχέθηκε πως θα αναλάβει τα έξοδα. Παρενέβη ένα γραφείο τελετών που ζητά υπέρογκη αμοιβή και το θέμα κόλλησε. Οι συμπατριώτες τους που βρίσκονται στην Ελλάδα ζητούν έστω τα πτώματα για να τα στείλουν με δικά τους έξοδα. Η Ελλάδα βασανίζει τους μετανάστες ακόμα και μετά θάνατον.

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Οι δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους στις 14 Σεπτεμβρίου όταν εκτελούσαν εργασίες σε φρεάτιο αποχέτευσης στην οδό Σουλίου 6 στην Κάτω Κηφισιά. Και οι δύο ήταν μέλη συνεργείου τεχνικής εταιρίας που εκτελούσε για λογαριασμό του Δήμου Κηφισιάς εργασίες για τη σύνδεση του βόθρου του Β’ Παιδικού Σταθμού Κηφισιάς με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ.

Οι δύο εργάτες κατέβηκαν στο φρεάτιο χωρίς μάσκες και λιποθύμησαν από τις αναθυμιάσεις. Στον τόπο των εργασιών δεν υπήρχε επιστασία από τον δήμο αλλά ούτε και επαρκής έλεγχος από την τεχνική εταιρία. Οι εργάτες ανασύρθηκαν από συνεργείο της Πυροσβεστικής και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πηγή: tvsx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *