Οι Ταξιαρχίες Αμπου Aλι Μούσταφα προβαίνουν σε αντίποινα για τις δολοφονίες μαχητών

Οι Ταξιαρχίες Αμπου Άλι Μούσταφα (ΤΑΑΜ) ανακοίνωσαν ότι ο σύντροφος Μαχμούντ Νασίρ, 21 ετών από το Μπέιτ Χανούν στη Βόρεια Γάζα, μαχητής της αντίστασης με τις ΤΑΑΜ, ένοπλο σκέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), σκοτώθηκε μαζί με τον Αμπντελ Χαφίς Αλ Σιλάουι, επίσης 21 ετών, των Ταξιαρχιών Κασάμ, στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς, την Κυριακή το απόγευμα, 20 Σεπτεμβρίου 2009.

Οι δύο μαχητές έγιναν στόχος των κατοχικών δυνάμεων πυροβολικού και σκοτώθηκαν ανατολικά της Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, ενώ συμμετείχαν σε κοινή στρατιωτική επιχείρηση. Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Οι ΤΑΑΜ εξέδωσαν ανακοίνωση πενθώντας για τους μάρτυρες και καλώντας για συνέχιση της αντίστασης και για μάχη στο δρόμο που χάραξε ο μάρτυρας σύντροφος Νασίρ και όλοι οι μάρτυρες που έχουν δώσει το αίμα τους και τις ζωές τους για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Στη δήλωση διαβεβαιώνεται ότι δεν έδωσαν τις ζωές τους μάταια και ότι οι ΤΑΑΜ θα συνεχίσουν να αντιστέκονται και να αντιμετωπίζουν τον εχθρό με κάθε δυνατό τρόπο. Οι στρατιωτικές αρχές κατοχής δήλωσαν ότι έβαλαν στο στόχαστρο ειδικά τους μάρτυρες σύντροφο Νασίρ και Αλ Σιλάουι για να τους εξολοθρεύσουν, λόγω της ιστορίας τους στις επιχειρήσεις αντίστασης ενάντια στην κατοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός πυραύλου που τραυμάτισε έναν στρατιώτη κατοχής στις 24 Αυγούστου.

Σε απάντηση στην δολοφονία του συντρόφου Νασίρ, οι ΤΑΑΜ δήλωσαν ότι εκτόξευσαν τρεις όλμους των 80 χιλ, στο Κφάρ Αζζα και επίσης επιτέθηκαν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ναχάλ Οζ, με όλμους των 90 χιλ. στις 6.15 μ.μ. Το PFLP στο Λίβανο εξέδωσε μήνυμα συμπαράστασης στον μάρτυρα σύντροφο Νασίρ, εξυμνώντας τον καθώς εντάσσεται στις λεγεώνες των ηρωικών μαρτύρων που έδωσαν τις ζωές τους πιστοί στη δέσμευσή τους για τον παλαιστινιακό σκοπό, και που συνεχίζουν να ζουν στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ο μάρτυρας σύντροφος Μαχμούν Νασιρ, αφέθηκε να αναπαυθεί στην τελετή για τους μάρτυρες στην Πόλη της Γάζας σε μια κηδεία όπου συμμετείχαν πολλοί ηγέτες, στελέχη και υποστηρικτές του PFLP, οι συμπολεμιστές του από τις ΤΑΑΜ και πλήθος κόσμου. Οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα, καταγγέλλοντας τη Σιωνιστική επίθεση και την πολιορκία της Γάζας και καλώντας τις ΤΑΑΜ και όλες τις αντιστασιακές ομάδες να πάρουν εκδίκηση για το μάρτυρα και όλους τους μάρτυρες του λαού μας.

Πηγή: PFLP μέσω www.intifada.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *